Čierny dym z výfuku
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Čierny dym z výfuku
mám diesláčika a viem že tie normálne čmudia z výfuku, ale ten môj sa mi vidí že až príliž.
Môže to spôsobovať zozladené čerpadl?
Spotreba je cca 5 l/100km
A aj motor ide ako hodinky
Fiat PUNTO II 1,9 JTD (ELX) 59Kw 80k
Re: Čierny dym z výfuku
Může to být moc ucpaný vzduchový filtr, špatný vstřik, neodborný chip, atd ..... je toho spousta. Prvně bych zkontroloval ten filtr.alibaba píše:mám diesláčika a viem že tie normálne čmudia z výfuku, ale ten môj sa mi vidí že až príliž.
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9JTDm 16V
Filter som menil a chip to asi nemá ale asi to bude to rozladené čerpadlolukee píše:Může to být moc ucpaný vzduchový filtr, špatný vstřik, neodborný chip, atd ..... je toho spousta. Prvně bych zkontroloval ten filtr.alibaba píše:mám diesláčika a viem že tie normálne čmudia z výfuku, ale ten môj sa mi vidí že až príliž.
Pôjdem do servisu
dymivosť
bežná býva i "závada" bohatá zmes, mal som to na hladkom diesli, kde som si to vyskúšal na vlastnej koži. Motor ťahal, ale čierny dym z výfuku len tak valil. Musel som na vstrekovacom čerpadle ubrať bohatosť zmesi. Motor nemal taký ťah, ale dymivosť bola omnoho nižšia - len pri plnom plyne. Všetko ale závisí i na opotrebovanosti. Ak ho máš vydýchaný, tak mu už pomôže len jedno 

Však to prečo dáva viac.Machča píše:na tom ze tam jde vic nafty nevidim nic spatnyho aspon to lip tahne ale kdyz je to bily tak se ani nedivim ze te to stve kdo to ma potom mejt
Chce to ale zjistit proc ta jednotka dava vic nafty nez by mela
Ale spotrebu mám pri jazde 50:50 mesto a mimo mesto 4,5 až 5,0 litrov.
Z toho usudzujem že keby dávala RJ viac nafty tak by bola väčšia spotreba či nie?

-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
co je to za motor a jaky je rok výroby???alibaba píše:mám diesláčika a viem že tie normálne čmudia z výfuku, ale ten môj sa mi vidí že až príliž.
VW SHARAN 1.9TDI PD 4x4
CHIP, egr OFF
CHIP, egr OFF
Nie je to tak dávno čo som riešil niečo podobné. Síce ten dym nebol kontinuálne ale skôr tak nárazovo, najmä ked som sa rozbiehal a hádzal rýchlosti. Zistil som že pri tom radení a pridávaní plynu sa mi obcas zasekol EGR ventyl v otvorenej polohe a tým pádom šiel všetok bordel do sania. Dôsledok bol dym a strata výkonu.
EGR som odpojil a odvtedy klud.
EGR som odpojil a odvtedy klud.

Neviem ako moze byt rozladene cerpdlo ak je to comon rail (JTD). Principilne to nieje mozne. Pricina moze byt aj vo vahe vzduchu alebo v turbe skontroloval by som tiez aj regulator prietocneho mnozstva nafty na cerpadle. Samozejme ze ak jazdi na 5tke 60 km/h tak nech sa ani necuduje, ze zneho lieta sadza ako z buldozera. V tom pripade je jvadna suciastka medzi sedadlom a volantom.alibaba píše:Filter som menil a chip to asi nemá ale asi to bude to rozladené čerpadlolukee píše:Může to být moc ucpaný vzduchový filtr, špatný vstřik, neodborný chip, atd ..... je toho spousta. Prvně bych zkontroloval ten filtr.alibaba píše:mám diesláčika a viem že tie normálne čmudia z výfuku, ale ten môj sa mi vidí že až príliž.
Pôjdem do servisu