lupání v zatáčce, při jízdě bez plynu vibrace až do volantu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
moose
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

lupání v zatáčce, při jízdě bez plynu vibrace až do volantu

Příspěvek od moose »

zdravim, pohledal sem si tu podobne zavady a bohužel jsem nic nenašel, tak se zeptám...

vše začlo včera - jedu po dálnici, na zúžení pustím plyn a auto začlo vibrovat jakoby od kola, přidal sem plyn, nevibruje, pustím plyn zase vibrace a zesilují až se začne třepat volant. zastavil sem že mám povolené kolo. nikoliv, všechna kola dotažená. jedu dál, chvíli (cca 10km) to nic nedělalo, vše ok. po těch 10km ale znovu a zase jen při ubrání plynu. Znovu zastavím na benzince, kopu do kol odkud se ozve ošklivej zvuk a nic. Jedu dál a prvních 10km to zase nic nedělá, vše OK a poté zase vibrace bez plynu.

při odbočování navíc slyším loupání od kola při zatáčení vlevo. ale není to klasický klapavý zvuk homokineťáku (klapklapklap) ale spíš kovovější lup --- lup

dnes sem přezul na zimáky, vyváženy, po 20km to zase začlo dělat. stačí na chvilku zastavit a je na pár km zase klid...

další nápověda, co se mi děje už déle je jednorázový loupavý zvuk při přidání plynu či ubrání (nezalezi na zataceni), dělá to jen občas a dělalo to před i po výměně ramen (komplet) dnes sme kontrolovali ramena a vypadaj OK.
další nápověda : při jízdě po kočičích hlavách se ozývá z LP kola chrastění, to už trvá déle, nepřikládal jsem tomu ale význam, myslel sem si že to může bejt třeba pružinka na paknách od destiček...

co myslíte ? poloosa ? vnitřní kloub ? horní uložení tlumičů ?

Audi A4 avant 1,9tdi r.v.2000 (B5 facelift) 85kw
posledni opravy:
vymenena ramena(letos na jaře), setrvák za jednohmotu(loni), spojka(loni), motor(pred2roky).
OOOO A4 avant 2,0 TDI BLB-oun motor
Jeremimo
Přispěvovatel

Příspěvek od Jeremimo »

Bud poolos alebo klb, toto robila oktavka a bol to vnutorny klb. Z vyroby so netesne, bol skoro suchy a vymlelo ho to tam
Range Rover P38 2.5TDS manuál
moose
Přispěvovatel

VYRESENO

Příspěvek od moose »

tak nakonec preci jen homokinetak, totalne vymletej... takovy zvuky a chovani bych od nej necekal...
OOOO A4 avant 2,0 TDI BLB-oun motor
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“