vercajk na chip ?

diskutujte o diagnostických prostředcích pro různé značky vozidel

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
mirek45
Sběrač informací
Odpovědi: 0

vercajk na chip ?

Příspěvek od mirek45 »

Zdar lidi, chtěl bych koupit nějakej vercajk na chipování a nevim jakou značku.Uvažoval jsem na Supervag flash performance,ale je to 36 000 ,- za kabel a uprava jednoho softu od nich asi 3 500... což je docela rachot.
Vim že když chip,tak pořádnej a na válci a pořádnej vercajk,ale čímdál víc lidí se mě ptá, jestli umim chipovat a docela mě to láká ..
Koukal jsem, že jsou kopie GALLETTO 1260 a že některý tyhle kabely fakt fungujou a jsou ověřený a jsou cca. kolem 6 000,- pak dále jsem koukal na slušný vybavení od Allien technics.Dále jsem viděl v nabídce soubory s upravenejma Chipama asi 3000 a že jsou prej kvalitní a odzkoušený...
Máte nějaký zkušenosti ? kdyžtak napište na email defortmirek@seznam.cz.
moc díky a mějte se :-)
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

....treba tomu aj rozumieť. Prepísať EEPROM je ten najmenší problém ale spýtaj sa sám seba keď niekomu dáš špatný chip niekde z ruského fora a posereš turbo alebo motor či ti to stojí za negatívnu reklamu
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Matias
Přispěvovatel
Příspěvek od Matias »

Já si myslím, že tento příspěvek někdo napsal ze srandy.
(LOL)
mirek45
Sběrač informací

Příspěvek od mirek45 »

Matias píše:Já si myslím, že tento příspěvek někdo napsal ze srandy.
(LOL)
ježiš tak porad a netroll mě tady ne ? ptal sem se co si o tom myslíte,jestli máte nějaký zkušenosti co by ste doporučili...
acryll
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od acryll »

ide o to na co sa chces zamerat, ale musis pocitat s roznymi problemami
i sebelepší kábel občas zlyhá pri zápise, no a čo potom? buď dokážeš jednotku obnoviť, alebo ťa čaká nová jednotka, a potom následné potrebné prispôsobenie .. aj na toto potrebuješ mať dostatočné vybavenie

dalej okrem toho ze to nachipujes to potrebujes nalogovat, aby si sa uistil, ze vsetko funguje podla toho ako ocakavas

na kupene mapy mozes z fleku zabudnut, jedine mapy na ktore sa moezs spolahnut su tie ktore si spravis sam a na to potrebujes dost vela znalosti

no a co spravis ked pride zakaznik ze chce ma namontovane ine turbo a vstrekovace a poziada ta aby si mu to naladil?
Mysli na to, ze tie "tuning" subory su to co zakaznik od teba dostane, ak mu nieco nebude vyhovovat tak to nedokazes zmenit. Pripadne nedajboze ze sa pomylis a nahras mu tam nieco co si myslis, ze bude fungovat, a ze to neni dobre sa ukaze az casom, i jeden nespokojny zakaznik ti dokaze velmi pokazit povest ... stoji ti to za to?

Ak to myslis seriozne mas jedinu moznost. Rozhodnes sa co chces, ake auta chces robit. Potom si pozries ktory kabel to vsetko dokaze. Potom aby si vedel opravit padntu jednotku musis byt aspon elektronik zaciatocnik - budes musiet vediet pajkovat (noteeth) , vybrat pamat, naprogramovat a znova osadit pamat, naucit sa co je to BDM, atd. Ked toto vsetko budes vediet,tak najmenej pol roka stravis badanim ako su namapovane jednotlive motory, a naucis sa co a ako priblizne funguje. Potom zacnes upravovat svoje auto, vela logovat. Ked to bude v konfiguracii s ktorou si +/- spokojny pojdes s tym na brzdu a zistis ze je to na hovno, a zacnes od znova (LOL) . A az ked svoju jednotku preprogramujes 57. raz budes mat uz sajnu o tom ako to cele funguje (noteeth). Ak mas nejake specialne pohnutky preco sa do toho pustit, typu: zaujima ta to ako to funguje, pripadne si myslis, ze to dokazes minimalne tak dobre ako profesionali,alebo lepsie (noteeth) , pripadne na svojom aute sa ti nieco nepaci co chces zmenit, nech sa paci, zabijes s tym kopec casu,ale na konci mozno budes so sebou spokojny. Ak to chces robit kvoli peniazom tak sa na to rychlo vys*r, lebo spravis viac skody ako uzitku (offtopic)

samozrejme ... bez urazky, aby si to zle nepochopil (crazy)
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Skus napisat na checksum.cz co ti odpisu ;) (noteeth)
Matias
Přispěvovatel
Příspěvek od Matias »

No určitě jsi myslel Alientech.
Psal jsem že si někdo dělá srandu, jelikož jsi psal o tom, že někdo chce pro Tebe hrozných skoro 40tis. Ale uvědom si to co Ti tu někdo už psal, že musíš i být schopný dát lehlou jednotku dokupy, na to potřebuješ další vybavení, a mraky znalostí.
A hlavně to vybavení je za daleko vyšší peníze. Každej totiž dneska vidí jen ten výdělek, ale už se mu nechce investovat do pořádného vybavení.
Tak například jako základ budeš potřebovat například:
Kess V2 - 4200EUR plus roční update a podpora 2500EUR
BDM100 od EVC cca 900EUR
Beeprog+ 1000EUR
BDM stojan 300EUR
Patice BDM -
Patice na flash a eeprom obvody
WinOls nebo ECM titanium
Atd, atd. A cey jsou bez DPH.
Sice je hezký že ušetíš teďka, ale co budeš skrblit na vybavení a nakoupíš klony, tak se budeš pak prohýbat za opravu jednotky až Ti padne po chybném zápisu.
A na mapy postahované z netu, či ověřeného dvd zapomeň. Nebo budeš někomu platit brzy go motoru.
A co se týče kabelu,
tak každej kabel neumí všechno. Něco je dobrý na některý jednotky, ale některý musíš vyndat z auta a udělat na stole, atd.
Ale na to přijdeš.
Odpovědět

Zpět na „Autodiagnostika - Software - Elektro svět“