Benzina nebo OMV

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Honza 3C2
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Benzina nebo OMV

Příspěvek od Honza 3C2 »

Ahoj, chci se zeptat, na jakou naftu jezdíte? Koupil jsem si Svět Motoru Diesel a jsou tam rozebrané nafty, koukal jsem, že nejlepší dopadla Verva a Maxx Motion Diesel, ale ta Verva je přervaná aditivy a jinak je to normální nafta s tou Meřo sračkou a u toho Maxx Motion neni a hlavně jsem to teď tankoval a je normálně čirá a neni žlutá jak chc.... :-) Jinak mi přijde, že to jede stejně, ale méně smrdí bych řekl ... :)
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Každá prémiová nafta je "obyč" nafta přecpaná aditivy - jak jinak bys ji chtěl vyrobit?

Já jezdím na cokoli, co je levné a sám si přidávám VIF, čímž si prémiovou naftu tak nějak udělám po svém (a levněji).

Jinak Benzina je opravdu dobrá - z dlouhodobého hlediska vychází nejlépe. OMV ano, ale z Rakouska. SHELL ne, ani náhodou - za moc peněz velmi málo muziky. Dobré zkušenosti mám dlouhodobě s naftou ONO a Agip. Do všeho samozřejmě VIF.

Teď už asi půl roku jezdím na 100% BIOnaftu + VIF a taky to jede slušně (hlavně levněji, a to celkem výrazně).
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Honza 3C2
Přispěvovatel

Příspěvek od Honza 3C2 »

No právě že ani neni ta od OMV, je čirá a to už o něčem světší a je z Rakouska, záleží odkud maj Rakušáci ropu no, jestli maj Ruskou nebo Středozemní ... :) a hlavně to Meřo je sračka a omv ji nemá, kdežto verva dost ...
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

za me taky ONO , mesicne propalim tak 1200 az 1500 litru Ononafty a vse v pohode.
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
mir77
Aktivista

Příspěvek od mir77 »

Jezdil jsem asi rok Verva Diesel od Benziny, když ceny vylezly, tak jsem se s tím nesral a šel na VS Petrol, kam jezdím už rok a půl. Nemůžu si stěžovat. Teď jsem měnil po roce palivák a v porovnání s Vervou stejný. Žádnej zásadní bordel (taky aby byl po roce). Ceny stejný jak ONO a podpořím nákupem tam malé pumpaře a konkurenční boj. I když už nás klesly ceny Shell na úroveň ONO, tak jsem jezdil sem.
Ta Verva jela fajně, ale že by tam byl nějaký zásadní rozdíl. Možná jsem měl lepší pocit :D
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002

V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

MEŘO je dnes uplně v každé naftě.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

Marek77 píše: Já jezdím na cokoli, co je levné a sám si přidávám VIF, čímž si prémiovou naftu tak nějak udělám po svém (a levněji).

Jinak Benzina je opravdu dobrá - z dlouhodobého hlediska vychází nejlépe. OMV ano, ale z Rakouska. SHELL ne, ani náhodou - za moc peněz velmi málo muziky. Dobré zkušenosti mám dlouhodobě s naftou ONO a Agip. Do všeho samozřejmě VIF.
S OMV u nás nemám špatné zkušenosti, naopak, dřív jsem bral jen u nich a dnes taky tankuju často OMV naftu a spokojenost. Shell u nás nic moc, ale když jedu přes Rakousko, beru u Shellu a lepší naftu jsem v autě v životě neměl, auto fakt ožilo :) U nás je nejlepší asi Benzína Verva, po natankování motor ztichne a má menší spotřebu, rozdíl v dynamice jsem ale nepoznal. OMV maxxmotion jsem ještě nezkoušel.
U ONO beru taky hodně často a nemám s tím žádný problém, jen snad o malinko větší spotřeba oproti OMV naftě. VIF taky přidávám, ale pravidelně jen v zimě, v létě to šidím :D
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Tomsa1
Nováček

Příspěvek od Tomsa1 »

Já přes léto tankuji v CSAD,mají tam stejnou jako na OMV,akorát levnější :-D
v zimě maxx od OMV a přidávám trochu VIF a max spokojenost ;)
dolar100
Aktivista

Příspěvek od dolar100 »

Toto som vycucol z jedneho testu nafty o Maxx Motion OMV "..... Na světlém zbarvení mají podíl i hydrogenované biosložky, které jsou technologickým unikátem OMV a zvyšují cetanové číslo." ak je to technologicky unikat tak bude asi ina nez ostatne. Ja ju teraz tankujem a urobim za rovnaku sumu rovnako km ako na obycajnej nafte.
Mercdes C cdi
Honza 3C2
Přispěvovatel

Příspěvek od Honza 3C2 »

V Omv sprint diesel je MEŘO, ale u maxx není ... říkaj, že to jen nej nafta v ČR tak nevím no ... spíš jde o to jak jsem psal z jaké je to ropy, ruská je těžká, hůře spalitelná má hodně síry a ta středozemní je lehká a lépe se spaluje ...
peeeetr
Aktivista

Příspěvek od peeeetr »

Marek77 píše: Teď už asi půl roku jezdím na 100% BIOnaftu + VIF a taky to jede slušně (hlavně levněji, a to celkem výrazně).
Marku, tu Bio budeš tankovat i přes zimu? s Vifem? Přemýšlím že bych jí vyzkoušel. Máme jí tady za 30.90,- ale nevim zda to prubnout na zimu, nebo až na léto. Vif leju do všeho ale nevím jak to na Bio celkově jezdí. Ještě jsem to nenatankoval.
Seat Leon 1.9TDI 100kw - Ukradeno
Audi A4 - FB S764, EGR & KAT OFF, 288 brzdy, jednohmota HDS, FK -40mm, 17" alu, celopolep silver-grey matt
Aktual : Seat Toledo 1.9tdi ASV - zatim jen zakl servis a 17ky :)
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Budu. Tedy zkusím to. Myslím, že s VIFem by snad neměl být problém. Navíc parkuju v garáži, venku jen výjimečně, tak snad to nic neudělá.

Podle mě to jede plus minus stejně. Tedy nepozoruju nijak zásadní změnu. U dvoutunového auta, navíc s mým "kloboukářským" stylem to ani nemůže být poznat.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Já beru na ČSAD, mají za 36,20... letos nepřelezli cenu přes 36,50 myslím.
Berou tam moderni autobusy, kamiony... několikrát jsme si vzal i do plast barelu a i po měsíci tam nebyl žádný bordel, voda, nic vysráženého...
Neměl jsem nikdy problém ani v zimě.
Spíš mám obavy brát jinde na banzinkách ty sračky. Kamarádovo strýc jezdil leta s cisternou, prodával naftu bokem, říkal že přijel na pumpu, pumpař do nádrže v zemi nalil třeba 4 dto litrové sudy vody a od mu do nich pustil naftu z cisterny a zbytek pak do nádrže....

Verva - kamarád měl pocit že musí jezdit na vervu, bral ji tady ve městě a byl spokojený - než vzal jednou na ČSAD a auto lépe jelo a najel o 80km víc... tak to zopakoval a to samé. Pak vzal Vervu jinde, a ta byla dobrá jako to ČSAD, čili záleží kde tu Vervu natankujete, jestli ze stojanu vůbec teče Verva, byť ji tankujete a taky kolik aut tou benzinkou projede a vervu vezme, aby to nebylo v té podzemní nádrži dlouho...
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Já kdysi dělal na benzince. Měli jsme i kamion, kterým jsme zásobovali několik menších ČS v regionu. Kluci mi prodávali naftu a benzin úplně běžně. Ale rozhodně ne na úkor kvality (že by to ředili vodou, či jinak). Měli to vychytané jinak. Měli vypozorované, která tankovací linka v Litvínově nejvíc proměřuje. Natankovali podle počitadla třeba 12000 litrů, ale v autě bylo fyzicky třeba 12060 litrů. Tolerance zanedbatelná, ale zisk poměrně slušný. Prostě přijel, nalil podle svého počitadla v autě přesný počet litrů do země a to, co zbylo v cisterně, bylo moje. A málo toho nebylo :-). Jenže já jezdil na LPG, tak jsem to pouštěl dál.
cin
Aktivista

Re: Benzina nebo OMV

Příspěvek od cin »

Honza 3C2 píše:Ahoj, chci se zeptat, na jakou naftu jezdíte? Koupil jsem si Svět Motoru Diesel a jsou tam rozebrané nafty, koukal jsem, že nejlepší dopadla Verva a Maxx Motion Diesel, ale ta Verva je přervaná aditivy a jinak je to normální nafta s tou Meřo sračkou a u toho Maxx Motion neni a hlavně jsem to teď tankoval a je normálně čirá a neni žlutá jak chc.... :-) Jinak mi přijde, že to jede stejně, ale méně smrdí bych řekl ... :)
Ale jestli jsi to procetl cely, tak tam taky byl clanek o mazivosti testovanych naft a tam tem Maxx Motion moc dobre nedopadl - temer na spodni hranici tolerance :( , naproti tomu ta Verva sice obsahuje Mero, ale maze skvele, dle meho nazoru je mazivost u dieselu vcelku zasadni vlastnost
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“