Jeep 3.1TD občas nejde nastartovat
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Jeep 3.1TD občas nejde nastartovat
Zdravím, mám 3.1TD a problém je ten, že se mi teď behem 14 dní stalo, že ráno nejde nastartovat, je slyšet jak motor pálí, ale jde tam málo nafty, takže nechytne. Takže to zkouším tak 4x a pak chytne celej a normálně už jede. Stalo se mi to včera bylo -2°C. Dneska ráno jsem k tomu přišel a bylo taky -2°C a motor chytl na otočení a šel hned krásně. Napadá někoho na co se podívat? Nafta nepadá to už jsem zkoušel, žhaviče taky jsou dobrý. Když se mi to stalo poprve tak druhej den to opět chytlo na otočení. Je tam čerpadlo VP36 Bosch podobný VP44 co je v VW group autech
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista
No na čerpadle je ventil, kterej to drží spolu se zpátečkou a zpátečka je výš jak čerpadlo a nafta dokopce neteče, takže by to spadnout nemělo kam ne? A pokud by padala nafta tak to dělá pořád a ne 2x za posledních 14 dní. Když mi to udělalo poprve, tak to v sobotu chytlo na otočení v neděli skoro vůbec nakonec jsem to rozjel a v pondělí zase na otočení.
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista
tak to je u sporadických závad budeš tápat padesát na padesetwily píše:No zkusím ještě vyměnit ty přepady, ale že je to tím, tomu moc nevěřím pak zkontroluju fajky na žhavičích a pak to asi začnu hledat osciloskopem podle toho co jde na čerpadlo a kontrolou čidel, když to nepůjde nastartovat. Jinak fakt nevím.
musíš postupně vylučovat, osciloskop nevím nevím,
-
slovacek.milos
- Aktivista
Tak padá ta nafta otázka je kde, zjistil, jsem, že na zpětný ventilu na čerpadle chybí meděná podložka, takže ji tam dám a uvidím. A pokud to nepomůže, tak může být i malá netěsnost na čerpadle i když vstupní gufero je tam nový. Tak přemýšlím nad tím, že bych tam dal tlakovej ventil na zpátečku jako je na filtrech paliva u JTD motorů.
-
slovacek.milos
- Aktivista
odpoj listu k zhavicom, a vyskusaj ci kazdy jeden aspon zaiskri
zisti ci nemas vyvesene egr
ci ti nenasava vzduch cez pal. filter (daj tam napr. priesvitnu pvc hadicu alebo rucnu balonovu pumpu)
ten motor musi startovat na brnk aj pri -10. co sa tyka senzorov musi ti to nastartovat aj ked su vsetky zle (hoci motor pojde ako traktor alebo v nudzaku podla typu cerpadla)
zisti ci nemas vyvesene egr
ci ti nenasava vzduch cez pal. filter (daj tam napr. priesvitnu pvc hadicu alebo rucnu balonovu pumpu)
ten motor musi startovat na brnk aj pri -10. co sa tyka senzorov musi ti to nastartovat aj ked su vsetky zle (hoci motor pojde ako traktor alebo v nudzaku podla typu cerpadla)