Jeep 3.1TD občas nejde nastartovat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

wily
Nováček
Odpovědi: 0

Jeep 3.1TD občas nejde nastartovat

Příspěvek od wily »

Zdravím, mám 3.1TD a problém je ten, že se mi teď behem 14 dní stalo, že ráno nejde nastartovat, je slyšet jak motor pálí, ale jde tam málo nafty, takže nechytne. Takže to zkouším tak 4x a pak chytne celej a normálně už jede. Stalo se mi to včera bylo -2°C. Dneska ráno jsem k tomu přišel a bylo taky -2°C a motor chytl na otočení a šel hned krásně. Napadá někoho na co se podívat? Nafta nepadá to už jsem zkoušel, žhaviče taky jsou dobrý. Když se mi to stalo poprve tak druhej den to opět chytlo na otočení. Je tam čerpadlo VP36 Bosch podobný VP44 co je v VW group autech
Aero200
Přispěvovatel

Příspěvek od Aero200 »

Zkusit hodit na diagnostiku, jestli třeba není problém v immu...
wily
Nováček

Příspěvek od wily »

To neni, je slyšel jak ten motor pálí, na všechny válce ale jde tam málo nafty, proto to nechytne. Immobilizer se tady chová tak, že to nejde nastartovat vůbec jen to točí motorem bez paliva. Sem palivo jde, ale málo.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

přepadové hadičky rovnou je vyměn padá nafta ;)
wily
Nováček

Příspěvek od wily »

Nepadá nemá kam, před filtrem je zptětnej ventil filtr je zalitej.
slovacek.milos
Aktivista

v přepadu máš taky ventil, :?
wily
Nováček

Příspěvek od wily »

No na čerpadle je ventil, kterej to drží spolu se zpátečkou a zpátečka je výš jak čerpadlo a nafta dokopce neteče, takže by to spadnout nemělo kam ne? A pokud by padala nafta tak to dělá pořád a ne 2x za posledních 14 dní. Když mi to udělalo poprve, tak to v sobotu chytlo na otočení v neděli skoro vůbec nakonec jsem to rozjel a v pondělí zase na otočení.
slovacek.milos
Aktivista

těžko říct závada se těřko hledá protože není trvalá

já měl taky stejnou závadu jak píšeš , přehrabalo se v tomě několik mechaniků a vše bylo OK jen ty starty sem tam blbly,

konečný problém byl takový že na čtvrtém a pátém válci nebyly řádně zasunuté fajky na svíčkách,

ak to žhavilo i nežhavilo

;)
wily
Nováček

Příspěvek od wily »

No zkusím ještě vyměnit ty přepady, ale že je to tím, tomu moc nevěřím pak zkontroluju fajky na žhavičích a pak to asi začnu hledat osciloskopem podle toho co jde na čerpadlo a kontrolou čidel, když to nepůjde nastartovat. Jinak fakt nevím.
slovacek.milos
Aktivista

wily píše:No zkusím ještě vyměnit ty přepady, ale že je to tím, tomu moc nevěřím pak zkontroluju fajky na žhavičích a pak to asi začnu hledat osciloskopem podle toho co jde na čerpadlo a kontrolou čidel, když to nepůjde nastartovat. Jinak fakt nevím.
tak to je u sporadických závad budeš tápat padesát na padeset
musíš postupně vylučovat, osciloskop nevím nevím,
wily
Nováček

Příspěvek od wily »

No musím si udělat grafy podle toho, když to jede normálně a pak podle toho když to nebude chtít nastartovat, jestli tam budou nějaký anomálie. Ještě mě napadlo, špatnej kontakt na žhavících relátkách, to zkusím pročistit sprejem na kontakty.
slovacek.milos
Aktivista

přesně v grafech to najdeš ;)
wily
Nováček

Příspěvek od wily »

Tak padá ta nafta otázka je kde, zjistil, jsem, že na zpětný ventilu na čerpadle chybí meděná podložka, takže ji tam dám a uvidím. A pokud to nepomůže, tak může být i malá netěsnost na čerpadle i když vstupní gufero je tam nový. Tak přemýšlím nad tím, že bych tam dal tlakovej ventil na zpátečku jako je na filtrech paliva u JTD motorů.
slovacek.milos
Aktivista

dej nové hadičky na ty přepady, a tu podložku vyžíhej doma nad sporákem pověs ji na drátek

pak se uvidí ;)
67gtman
Přispěvovatel

Příspěvek od 67gtman »

odpoj listu k zhavicom, a vyskusaj ci kazdy jeden aspon zaiskri
zisti ci nemas vyvesene egr
ci ti nenasava vzduch cez pal. filter (daj tam napr. priesvitnu pvc hadicu alebo rucnu balonovu pumpu)
ten motor musi startovat na brnk aj pri -10. co sa tyka senzorov musi ti to nastartovat aj ked su vsetky zle (hoci motor pojde ako traktor alebo v nudzaku podla typu cerpadla)
Odpovědět

Zpět na „Americké vozy“