OCtavia 1.6 AEE nenaskočí,mokré svíce.Nevím co s tím!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ThrashTheTrash
Aktivista
Odpovědi: 0

OCtavia 1.6 AEE nenaskočí,mokré svíce.Nevím co s tím!

Příspěvek od ThrashTheTrash »

Zdravím, mám doma octavii 1,6 AEE 55 kw. Jezdila v pohodě, pak začly neustále kolísat otáčky a furt to drželo tak 2500 otáček. Než s tím dojeli, tak to umřelo a nešlo nakopnout. Závada jasná-nastavovač škrticí klapky- obvod rozpojen.Přes SUPERVAGA to nešlo pomocí akčních členů rozhejbat. Objednal sem novou klapku dal jí tam a všecko přes akční členy jde,ale neustále to nejde nastartovat. Jsou pořád mokré svíčky a na pístech stojí benzín. Odzkoušel sem vstřiky u týpka na zkušebně- 2KO a 2 OK. Sehnal jsem solidní vstřiky co maj 40 tis km a byli zkoušeny, vše OK. Dal jsem je tam, pořád to samé-nechce to chytit a dusí se to jak prase!Když to chcípne, syčí z toho někde vzduch a nevím odkud jakoby se někde škrtil vzduch.Odpojil sem lambádu,pořád to samé,otáčky motoru to ukazuje správně při startu,ale v rozdělovači na hřídelce je vůle velká,snad 2mm,ale jiskru to hází na oko venku suprovou.

Neustále to píše zapalovací cívku-chyba 609-výstup zapalování 1 - vodič k trafu zkrat na plus.Cívku jsem tam dával před pul rokem novou.

Poznatek co mi nejde do hlavy- Když postartuju,motor nenaskočí, odpojím vstřiky všechny a motor jede jak švycary než dojde benál co tam zústal. Mám ještě novej rozdělovač,zase nový svíčky a kabely a trafo, zkusím to vyměnit a když to nepomůže,tak jedině jednotka KO nebo nevím.

Pokud se s tím někdo taky tak zaobíral jak já,prosím dejte vědět.
Děkuji vám za pomoc.
elch
Přispěvovatel

Příspěvek od elch »

a jiskru hází???je tam jestě generátor impulsů pod rozdělovačem, vyndej všechny svíce, opři je o motor a at ti někdo zastartuje
ThrashTheTrash
Aktivista

elch píše:a jiskru hází???je tam jestě generátor impulsů pod rozdělovačem, vyndej všechny svíce, opři je o motor a at ti někdo zastartuje
Zkoušeli sme X krát, vždy hází jiskru jak blázen!Ještě projdu pořadí zapalování,ale je to fakt jiskra super krásná!jedině že by bylo divný trafo a ve válci se jiskra ztratila pod kompresí,jako že by jiskra neměla sílu to zapálit!
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Tlak paliva v railu?
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Kontrola rozvodu a komprese předcházela?I kdyby tam benzin chcal a vše jinak bylo o.k. zastudena se suchými dobrými svíčkami to musí blafnout..Odpojil bych benzin, dal nové svíce a zkusil, zda to chytne na spray..Samozřejmě odpojit výfuk je přínosem. Ať se vyloučí vše, i třeba čidlo teploty odpojit..
nepropadat panice...
ThrashTheTrash
Aktivista

Marek77 píše:Tlak paliva v railu?
Neměřil jsem, měl jsem jen vstřiky venku,startoval a práší to. Nevím jak to má správně prášit, po první demontáži vstřiků mi táta startoval a šly z toho proudy benálu,prostě jednotlivý proudy benálu,jako když stříkneš injekční stříkačkou,žádná mlhovina,kužel nic!Změřím tedy tlak a od toho se musím taky odrazit

Nechapu jen proč to jede když odpojím vstřiky :D,běží to tak asi 3 vteřiny a zdechne!Leda že by byl problém v tlaku paliva a nefungoval regulátor!
ThrashTheTrash
Aktivista

jericho-3 píše:Kontrola rozvodu a komprese předcházela?I kdyby tam benzin chcal a vše jinak bylo o.k. zastudena se suchými dobrými svíčkami to musí blafnout..Odpojil bych benzin, dal nové svíce a zkusil, zda to chytne na spray..Samozřejmě odpojit výfuk je přínosem. Ať se vyloučí vše, i třeba čidlo teploty odpojit..
Kompresi sem neměřil,rozvody nekontroloval,udělám vše zítra. Na sprej to nejede taky-čistič brzd!ČIDLO vody odpojeno,stále kvoká,stále kvoká :)

Udělám tedy tlak paliva,rozvody,kompresi a dám vědět!
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

kostra
ThrashTheTrash
Aktivista

TDI tech píše:Nemas iskru. To je snad jasne. Imobilizer neblbne? Osciloskop a ides. Kukol by som sa hlavne na hallov snimac v rozdelovaci, inducku a presiel vsetky kostry.
Immo sem přes supervaga nekontroloval, na přístrojovce je vše vpořádku. Osciloskop nemám, takže sbohem a šáteček.

Jiskru to venku hází, tak se asi ztrácí pod kompresí,takže trafo,rozdělovač,svíce.
ThrashTheTrash
Aktivista

TDI tech píše:kostra
KOSTRA- kastle- převodovka?
KOSTRA - na zapalovacím trafu?

už mám A4 seznam co projít :)! To bude woheň!
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

On je to relativně jednoduchý motor, ale umí pozlobit. Kostra je základ. Startovací kabely na minus baterky - jeden z minusu na motor a druhý na kastli. Nic to nestojí a je to hned. Tlak paliva změřit, rozvody skouknout, to taky nic nestojí a je to za pár minut.
ThrashTheTrash
Aktivista

Marek77 píše:On je to relativně jednoduchý motor, ale umí pozlobit. Kostra je základ. Startovací kabely na minus baterky - jeden z minusu na motor a druhý na kastli. Nic to nestojí a je to hned. Tlak paliva změřit, rozvody skouknout, to taky nic nestojí a je to za pár minut.
Jako ostuda to asi je že to neumím vyřešit,tohle se mi nikdy nestalo a prostě jsem z toho vedle. Vážím si vaších rad. Je to fakt jednoduchý motor,ale fakt umí pozlobit když si postaví hlavu :)
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Kukol by som sa hlavne na ten prekostrovaci pasik motor - inducka. Pod induckov na tom styfte na skelete to zvykne zvykne zoxidovat. Uvidis to az ked das dole inducku.
ThrashTheTrash
Aktivista

TDI tech píše:Kukol by som sa hlavne na ten prekostrovaci pasik motor - inducka. Pod induckov na tom styfte na skelete to zvykne zvykne zoxidovat. Uvidis to az ked das dole inducku.
Vím oč jde, podívám se na to, jak zjistím víc, dám vědět.

Jste fakt hodní, děkuji za rady!!!
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

To se rozhodně nemusíš stydět. Děláš, co můžeš. Prostě to tak tu a tam je, že i když se na nudle krájíš, neumíš si poradit. To se určitě stalo všem. Nakonec to bude možná něco tak banálního, že se tomu zasměješ ;-).
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“