DUCATO - ABS

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Jožynek
Nováček
Odpovědi: 0

DUCATO - ABS

Příspěvek od Jožynek »

Zdar páni, som tu nový, takže je to dnes premiéra.. :-)
Mám taký problém na mojom Ducate ohľadom ABS, je to ročník 2007 2.3 88kw, najazdených 197tisíc km.
Už cez zimu mi to začalo blbnúť, mechanik to napojil na PC a povedal že je niekde seknutý kábel čo ide spodkom na zadnú nápravu. Chovalo sa to asi tak že zo začiatku prvých pár M sa to snažilo ABSkovať, potom sa rozsvietila kontrolka a už nič...Ako som preštudoval toto vlákno tak je to asi bolesť týchto áut. Kedže mi auto treba prakticky každý deň a vzhľadom na zimu sme tú opravu odložili na neskôr...Avšak asi pred týždňom mi začal blbnúť ten "motorček" viď. link a to tak že to bežalo nonstop, či sa motor zapol alebo vypol, stále to išlo a zohrievalo sa to...jediná možnosť ako to odstaviť bolo vybrať poistku kedže to ABS už tak či tak nejde normálne. Mechanik hovoril že ešte nevidel také niečo.

Stalo sa niekomu niečo také? alebo by vedel čo by to mohlo asi byť?
Môj odhad že ten seknutý kábel to niekde asi skratuje? alebo?

http://www.tav-autoverwertung.de/shop/A ... 65-100-516
Škoda 130LR 1984
Fiat Ducato 2.3Jtd 81kw 2005
Fiat Ducato 2.3Jtd 88kw 2007
Fiat Ducato 2.3Jtd 88kw 2009
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Co psala diag?Hnijou kabely zkontrolujte kostry ABS a svazek kněmu hlavne svazek smerem od jednotky k blatníku co jde do eboxu za svetlem.Jsou tam naspojkovaný kabely a v tom to hnije.
Jožynek
Nováček

Příspěvek od Jožynek »

Diagnostiku bohužial ja osobne nemám, bol vraj seknutý jeden kábel na ABS ktorý šiel ku PZkolesu, ku čidlu ABS. To mechanik opravil...

Avšak kedže sa to po.ralo celé, mechanik zistil že vraj odišla riadiaca jednotka ABS, ktorá vraj samostatne nieje vymeniteľná, len komplet. A kedže nová stojí toĺko kolko stojí tak sme to odstavili cez poistku, lebo na nič iné to nereaguje...

Najskôr sa oplatí asi zohnať druhé ABS z jazdeného auta, je tam potreba dodržať značku, ročník, motor atď? alebo je to zamenitelné Jumper/Boxer? Riešil to už niekto?
Škoda 130LR 1984
Fiat Ducato 2.3Jtd 81kw 2005
Fiat Ducato 2.3Jtd 88kw 2007
Fiat Ducato 2.3Jtd 88kw 2009
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“