Kia Picanto 1,0i spojka

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
markr
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Kia Picanto 1,0i spojka

Příspěvek od markr »

Zdravím všechny na foru. Přijela paní, že ji jde těžko sešlápnout spojka. Tak jsem to zkusil a fakt hrůza musel jsem vynaložit hodně síly abych to sešlápnul :x . Tak jsem odpojil lanko a lanko šlo uplně lehce i s pedálem. Na páce jsem to nemohl rukou zmáčknout tak páka a šlo to pěkně těžko. Tak šla převodovka ven. Nic moc nezjištěno, ale vyměnil jsem komplet spojku. Týden spojka šla uplně super. Dnes mi volala, že to zase jde těžko. Čep páky ložiska jsem promazal a šel uplně lehce. Nevíte někdo co by to mohlo dělat?? Nebo nesetkal jste se u tohoto auta s něčím podobným???? Díky všem ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já přesně tohle dělal u Chryslera, našel jsem spoj. ložisko před zadřením a lamelu na nýtech. chtěl jsem vymezit vidličku, aby se nekřížila, ale majitel to odmítl, chvátal.Jde to perfektně, ale jak dlouho. Připisoval bych to ojetému lanu, které se kříží, buď z důvodu vyhoněného pedálu/jde do bowdenu křivě/nebo je načnuté uvnitř/shrnutý teflon / popřípadě už dřou fousy..Tady se utrhávalo lanko těsně za hlavičkou /koncem -kuličkou/ u pedálu. Být tebou, objednávám lano, to, že to jde bez zátěže, klame... :)
nepropadat panice...
markr
Přispěvovatel

Příspěvek od markr »

Ok zkusím to a uvidím :). Díky
markr
Přispěvovatel

Příspěvek od markr »

Bylo to lanko. Bez zatížení chodilo jako nové. Měl jsi pravdu a dík. :)
Odpovědět

Zpět na „Kia“