Ahoj,
kupil som nissan terrano 2.7 TDi - intercooler, a chcem sa opytat ci mozem do neho liat BEZ AKYCHKOLVEK uprav cisty-nepouzity slnecnicovy olej-alebo iny v pomere 50% nafty a 50% oleja.? strasili ma niektori borci ze mi odide cerpadlo. vymena oleja a olej.filtra prebieha u mna kazdych 10 tis takze by to malo byt ok. ale co to cerpadlo?
ps: planujem to tam liat iba na dlhsie cesty, cize nie pravidelne.
dik moc.
Terko 2 na olej
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
lol diki. pacia sa mi tie odporucaniazero1724 píše:lej to tam a nevymejšlej!
niekde som tu cital ze sa odporuca vymenit nejake hadicky ktore idu do motora ? neviem to uz ale najst.
dakujem
Tak předpokládám že hadičky vedoucí do motoru je myšleno palivové hadiceTerko2 píše:lol diki. pacia sa mi tie odporucaniazero1724 píše:lej to tam a nevymejšlej!. esteby som sa chcel opytat co mozem urobit pre auto (ake upravy) aby to znasalo spalovanie oleja lepsie. ale zaujimaju ma LEN upravy bez pridavania nejakych predhrevov a podobne. Cize tak neinvazivne, alebo ako by som to nazval.
niekde som tu cital ze sa odporuca vymenit nejake hadicky ktore idu do motora ? neviem to uz ale najst.
dakujem
Obecně ale pro provoz na RO v kombinaci s naftou v poměru 50:50 bych osobně neviděl nutnost žádných úprav, minimálně do začátku zimy.
Se snižující teplotou klesá tekutost oleje a i smíchaný olej s naftou zatuhne dříve než jen nafta. Je tedy třeba udržovat dostatečnou tekutost paliva například přidáním malého množství benzínu/petroleje/aditiv/ zimní nafty.
Mercedes-Benz W210 300D