Potřeboval bych radu mám ducato maxi 2,8TDI typ 230 s valníkovou nástavbou. Ted se mi zvedla spotřeba není problem při rychlosti 110 jet za 16-17l.při jízdě cca 90-13l.Kde by mohla být chyba?
Naposledy upravil(a) Radek S dne 24 lis 2013, 21:57, celkem upraveno 1 x.
Ještě se chci zeptat jestli někdo nevíte na přední straně čerpadla u chladiče je nějakej bazmek co má regulovat při studeném motoru. Jak to má fungovat?Vede do toho kabel od nějakého snímače z vody.
Ten váleček na čerpadle snad má fungovat jako sitič ale absolutně netuším.A zdá se mi že to vůbec nefunguje.Nevíte někdo jak to má fungovat nebo jestli se to dá nějak obejít?
ten na to mit vliv nebude, ja ho mel na jumperu a jak se na tom pretrhlo to lanko tak sem ho vyhodil pryc a jezdim bez toho. v mrazu sem loni taky startoval normalne
Lancia Kappa 2,4 TDS
Renault Master
Iveco daily 2,3
To je skoro dvojnásobná spotřeba,ne/bez vleku/? Tak ta nafta se musí někde ukázat, buď to bude hulit nebo špatně měříš, popřípadě ti přibrzduje vlek..Kolik to žralo předtím a jak se motor jinak chová, chytá kouří, atd...
Odhaduju že se spotřeba zvedla tak o 2-3 litry.Jezdím bez vleku.Já bych viděl problem v tom válečku na čerpadle ale nevím co s ním hlavně jak by měl fungovat a co by měl a neměl dělat.Jednou mi z něho spadl kabel a bylo to to samé po nasazení zase normální.Měla by do toho jít elektrika jen při teplém motoru.Jde mi o to jak to vyzkoušet jestli je to funkční případně jak to vyřadit nebo nahradit zablokovat,nebo tak nějak podobně.Ted jsem byl ve francii a spotřeba při 100km/h 15l o 3l víc děs.Motor se chová normálně jede stejně akorát když je v nízkejch otáčkách v tahu a nemůže to zmoct tak čadí černě než se roztočí do běžných otáček.
to nevím ale to nebude ono měl jsem na mysli hodně nízké otáčky ve kterejch se normálně nejezdí jinak to šlape normálně to jen když by to chtělo podřadit a nepodřadím a nechám to rozkuckat.Což normálně samozřejmně nedělám možná je to uplně normální protože tam vletí hodně nafty.nevím problem je pořád funkce toho válečku.