Fiat Ulysse 2,1 Tdi rok 99 tlakuje do vody
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Fiat Ulysse 2,1 Tdi rok 99 tlakuje do vody
Zdravím všechny na foru. Mám dotaz. Přijel zákazník, že mu z ničeho nic začalo auto kouřit bile a ubývá voda. Tlakuje to do nádobky. Co u těchto motorů odchází nejčastěji?? Těsnění nebo ruplá hlava?? Ať vím co nás čeká. Díky 
Odtlacit to do srotu. Nema vyznam stym nieco robit. Je to pojebany zabozrut a pristup k comukolvek natom motore je doslova nemozny. Davat z toho hlavu dole je riadne nakokot robota a neviem ci ju zakaznik bude ochotny zaplatit. Aj material bude riadne drahy. Ked to zacnes rozoberat tak postupne budes zistovat ze toto a hento je uz vprdely. Spravis vrch a hned nato zomrie to slavne cerpadlo Delphi Epic, proste tragedia. Akurat taky robim ale Peugeot 806, takze velmi dobre viem ocom pisem 
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=115553
S něčím podobným jsem se setkal loni, sice auto netlakovalo, ale motor neběžel a dýmil všemi směry, nakonec majitel auto odvezl a co jsem se po čase dozvěděl skončilo ve šmelci...
S něčím podobným jsem se setkal loni, sice auto netlakovalo, ale motor neběžel a dýmil všemi směry, nakonec majitel auto odvezl a co jsem se po čase dozvěděl skončilo ve šmelci...
To máš těžký, jediný optimální postup je nechat hlavu natlakovat.. Jestli bude dobrá, měl by brusič jí srovnat, pak prohlédnout blok uvnitř /prosvítit zda tam není nějaký /á/ prasklina nebo rez, a když ne, dát nové těsnění a modlit se, že to bylo tím..Kdyby přišel brusič na to, že je hlava prohnutá, bude tu předpoklad, že se motor připařil a pak těsnění pustilo vodu, ale většinou při povolování jdou šrouby povolit volněji..Bez natlakování hlavy zatepla je to loterie..Je otázka, zda náklady nepřevýší cenu vozu. Jestli je vůz pěkný , má význam sehnat čerpadlo Bosch /teď se to bude dobře dělat/namontovat a bude to na věky bez větších problémů..Jinak jak je tady napsáno mechanik přijde na buben, když to nebude fungovat.. 
nepropadat panice...
Záleží , jak a kde je ten průnik. Nejhorší je, když člověk při opravě nenajde závadu..Možná by stálo zato, prohlídnout všechny hadice, zpátečky vodní soustavy, zda není nějaká ucpaná..Je to divné, když už zastudena lítá voda z expanzky..Anebo obráceně,vypnout rádio a zkusit do expansky pustit tlak /samozřejmě s náplní/ možná že to i 2 atm. snese...a poslouchat.
nepropadat panice...