stilo 1,9 JTD 85kW vodní pumpa

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

stilo 1,9 JTD 85kW vodní pumpa

Příspěvek od slovacek.milos »

měním rozvody s pumpou asi budu muset sdělat kolo vačky, protože pumpa je pod ním

nevíte někdo jak to kolo de dolu? je potřeba aretovat vačku? je kolo na klínek nebo jen tak?

dík
Karel65
Přispěvovatel

Příspěvek od Karel65 »

Bez problemu sundáš, je tam klinek, jenom pozor na ty imbusy strašně rádi se protočej, a bacha na snímač vačky jinak s dlouhým kouřem.
Karel65
Přispěvovatel

Příspěvek od Karel65 »

Bez problemu sundáš, je tam klinek, jenom pozor na ty imbusy strašně rádi se protočej, a bacha na snímač vačky jinak s dlouhým kouřem.
slovacek.milos
Aktivista

Karel65 píše:Bez problemu sundáš, je tam klinek, jenom pozor na ty imbusy strašně rádi se protočej, a bacha na snímač vačky jinak s dlouhým kouřem.
dík ten snímač tam dole vidím dám si bacha před chvilkou jsem to natočil na rysku, imbusy vím ty naklepu a klepecem povoluji

no řeknu ti já na tomto autě měl dělat rozvody před sedmi lety a jeden známý mi dal takoé školení že nemám šanci, kolik je na to přípravků za 2O.OOO kč a postupů jinak motor nejede že jsem to nechal udělat jinde

přípravky mám z kel a covidím tak je ani šechny potřebovat nebudu ke zdárnému výsledku se dá vcelku jednoduše propracovat ;)
Karel65
Přispěvovatel

Příspěvek od Karel65 »

Bacha ten největší problém je ten nejmenší imbus na snímači. Jinak fakt pohodovka, proti pětiválu. Jinak koukni na řemenici na klice bejvá vytahaná a šroubky na Loctite. Jinak tam není co zmršit.
slovacek.milos
Aktivista

Karel65 píše:Bacha ten největší problém je ten nejmenší imbus na snímači. Jinak fakt pohodovka, proti pětiválu. Jinak koukni na řemenici na klice bejvá vytahaná a šroubky na Loctite. Jinak tam není co zmršit.
počkej co na snímači ten msím taky povolovat?

šrobkyto vím locte
slovacek.milos
Aktivista

nebo ten snímač je na pumpě ?jsem na točuměl ted no zrak už mi suprově neslouží
Karel65
Přispěvovatel

Příspěvek od Karel65 »

Jo právě ten snímač to brzdí jinak by to i šlo s vačkou Tě
hle motoru mam za sebou kybl, dělám jenom Italy.
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Mimochodom menil som rozvody uz snad na 20tich JTDckac 8V a iba na jednom isli normalne vysrubovat tie dva srubky co drzia snimac. Furt sa mi strhol ten torx v hlavicke, asi su z hovna. Tak som musel na nich privarit inu srubku aby som ich mohol vysrubovat.
slovacek.milos
Aktivista

dík za informace už to mám za sebou vcelku to šlo v pohodě ten torx po tom jsem hned šel a prudil ho z boku tupším majzlíčkem a pak normálně šel povolit ale vzít ho napřímo tak bych asi taky protočil
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Karel 65-co to, že děláš jen Italy, musíš nebo je to shoda náhod? :)
A nějaký celkový dojem z nich?
nepropadat panice...
Karel65
Přispěvovatel

Příspěvek od Karel65 »

Je to srdeční záležitost, dělám to už od 88roku, a můj názor je jednoznačnej. V dobách kdy byl každej vlhkej z koncernu, tak jsem se jen smál Jezdil jsem od 127 po Deltu EVO dneska Lybra. Kde byl koncern když začalo Tipo nebo Croma 2,5TD ?
slovacek.milos
Aktivista

jericho-3 píše:Karel 65-co to, že děláš jen Italy, musíš nebo je to shoda náhod? :)
A nějaký celkový dojem z nich?
taky by mě to zajímalo klidněna sz. já italů mám řekl bych všechny probléy jsem dloujodobě řešil
;)
matus
Přispěvovatel

Příspěvek od matus »

Karel65 píše:Je to srdeční záležitost, dělám to už od 88roku, a můj názor je jednoznačnej. V dobách kdy byl každej vlhkej z koncernu, tak jsem se jen smál Jezdil jsem od 127 po Deltu EVO dneska Lybra. Kde byl koncern když začalo Tipo nebo Croma 2,5TD ?
tiez to vidim rovnako a inych aut sa stranim ak nemusim nerobim
ital je ital
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Myslel jsem si to, snažím se být objektivní, vždy jsem považoval německá auta za chytrá auta, ale už měnim názor. Italská auta jsem nepovažoval za chytrá auta, o těch jsem to věděl. :)
A jsem i schopen leccos odpustit, což někdo neunese. Jsem tolerantní, když vidím, že to auto dělal někdo, kdo myslí..Dnes se to dost slučuje, ale opravovat i třeba AR 166, která je dost podceňovaná, potěší víc, než slavné Audi, vibrující sráč s ometenými vačkami a podprůměrným výkonem...Ale to je mimo téma.. :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“