Atest folii na okna
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Atest folii na okna
Čau sháním atest na folie ... kde by se dal sehnat ... předem díky za odpověd
k čemu atest? na zadních je to jedno a pokud máš přední tónovaný tak jich tam můžeš mít třeba 10 a je Ti to k ničemu 

-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
ale atest na folii mít musíš, protože na auto smíš montovat jenom výrobky schválené pro motorová vozidla,jen je jedno jak tmavou a barevnou si tam dáš.. Samozřejmě že na zadku to nikdo kontrolovat nebude, ale mělo by to tak být. Třeba když si na policajta otevřeš hubu, on nic nebude moc najít, tak tohle mu třeba cvrnkne do nosu..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
-
- Aktivista
Re: Atest folii na okna
a máš někoho kdo atest má?rezna06 píše:Čau sháním atest na folie ... kde by se dal sehnat ... předem díky za odpověd
Na predni kdyz mas tonovany uz to nedas a zadni muzes mit klidne sprejem. To je uplne fuk jen musi bejt videt 3 brzda
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
-Derbi Atlantis 2T
-Derbi Atlantis 2T
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Jí jsem měl pod fólií malou nálepku, kde byla homologační značka, výrobce fólie a procentuální propustnost. K tomu jsem dostal kartičku od montážní firmy, že je oprávněná tyto fólie odborně montovat. Taky jsem nechápal proč mi to dávajj a došlo mi to hned při dovolený...policajti na slovensku i v rakousku chtěli při kontrole potvrzení o homologaci vidět.
...ze všeho nejhorší jsou trpaslíci...
!ODCIZENA! VIN TMBGE61ZX62137699
Octavia II Combi 2.0 TDI Elegance-2005/MR2006, BKD chip 125kW, dovoz SRN-při 84.000 !ODCIZENA!
Felicia Combi 1.3 MPI, 2000, odkoupená služební-při 93.000
!ODCIZENA! VIN TMBGE61ZX62137699
Octavia II Combi 2.0 TDI Elegance-2005/MR2006, BKD chip 125kW, dovoz SRN-při 84.000 !ODCIZENA!
Felicia Combi 1.3 MPI, 2000, odkoupená služební-při 93.000
Jedna věc je jak a kdo folie kontroluje,druhá jak to má být 
Homologaci musí mít všechny.
Přikládám odpověď ,která mi byla zaslána z MDČR.
PODATELNA 64135
Vážený pane,
úprava zasklení na vozidle ztemňovacími fóliemi se do Technického průkazu vozidla nezapisuje. Jak je uvedeno i ve stanovisku MD k zatemňování vozidel automobilů, zasklení musí být označeno štítkem s číslem schválení – ATEST 8SD xxxx a vydán typový list či jiný certifikát o provedené úpravě. Zde by mělo být označeno, s jakou propustností je fólie aplikovaná na daném skle. Čelní sklo nesmí být upraveno žádnou fólií, přední boční skla s propustností min. 70 %, ostatní zasklení s fólií může mít na štítku označení „V“, což znamená, že je určeno na zadní boční a zadní skla. Dále i na štítku bývá některými držiteli schválení propustnost uvedena.
U předního skla je povoleno pouze ztemnělé zasklení přímo výrobcem (ne tedy fóliemi, ale probarvení skla) s propustností min. 75%. Takto upravené sklo nemá žádné doplňující označení.
Zasklení lze upravit pokovením, ale pouze držiteli schválení Ministerstva dopravy a také pouze s povolenou a předepsanou propustností jako u fólií, předepsaným označením, tj. označení štítkem s č. schválení ATEST 8SD xxxx a hodnotou celkové propustnosti zasklení a dodáním typového listu s údaji o provedené úpravě daného vozidla. Čelní zasklení nelze dodatečně upravovat.
S pozdravem
Ing. Josef Pokorný
vedoucí oddělení
schvalování vozidel

Homologaci musí mít všechny.
Přikládám odpověď ,která mi byla zaslána z MDČR.
PODATELNA 64135
Vážený pane,
úprava zasklení na vozidle ztemňovacími fóliemi se do Technického průkazu vozidla nezapisuje. Jak je uvedeno i ve stanovisku MD k zatemňování vozidel automobilů, zasklení musí být označeno štítkem s číslem schválení – ATEST 8SD xxxx a vydán typový list či jiný certifikát o provedené úpravě. Zde by mělo být označeno, s jakou propustností je fólie aplikovaná na daném skle. Čelní sklo nesmí být upraveno žádnou fólií, přední boční skla s propustností min. 70 %, ostatní zasklení s fólií může mít na štítku označení „V“, což znamená, že je určeno na zadní boční a zadní skla. Dále i na štítku bývá některými držiteli schválení propustnost uvedena.
U předního skla je povoleno pouze ztemnělé zasklení přímo výrobcem (ne tedy fóliemi, ale probarvení skla) s propustností min. 75%. Takto upravené sklo nemá žádné doplňující označení.
Zasklení lze upravit pokovením, ale pouze držiteli schválení Ministerstva dopravy a také pouze s povolenou a předepsanou propustností jako u fólií, předepsaným označením, tj. označení štítkem s č. schválení ATEST 8SD xxxx a hodnotou celkové propustnosti zasklení a dodáním typového listu s údaji o provedené úpravě daného vozidla. Čelní zasklení nelze dodatečně upravovat.
S pozdravem
Ing. Josef Pokorný
vedoucí oddělení
schvalování vozidel
Oak píše:Ani hovno,zadek vubec neresej a atest nemam,tam muzes mit plachtu na jahody a je jim to uplne jedno...cech,slovak,slovinec,rakusak,chorvat,nemec,rumun,bulhar proste nikdy..Joo to zepredu jsem je musel sundat a nepomohl ani atest,ani karticka..Hlavne zalezi na poldovi,jestli mu stara rano dala...
klidně žij v tohle domění dál ale předtím se si přečti příspěvěk pod tím tvým

Audi A8 3.0 TDI 171kw
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
neziju v zadnym domeni vim jak se veci maj,to mi nemusis rikat co mam cistBiimbo píše:Oak píše:Ani hovno,zadek vubec neresej a atest nemam,tam muzes mit plachtu na jahody a je jim to uplne jedno...cech,slovak,slovinec,rakusak,chorvat,nemec,rumun,bulhar proste nikdy..Joo to zepredu jsem je musel sundat a nepomohl ani atest,ani karticka..Hlavne zalezi na poldovi,jestli mu stara rano dala...
klidně žij v tohle domění dál ale předtím se si přečti příspěvěk pod tím tvým

Źe to nikdo nekontroluje, je věc druhá. Atest tam mít správně musíš, že si ještě nedostal pokutu jako já, protože je měl do teď i na předku, je třeba jen otázkou času, protože to pak neokecáš..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Většina aut už má z výroby skla s propustností 70%, takže cokoli navíc i kdyby to mělo deset atestů je (přední skla) logicky nad normu. U nás se zadní skla tolerují i když to nesplňuje normu, ale třeba v Německu vám můžou auto odstavit.
Naši benga mi řekli (dostal jsem tehdy flastr za přední fólie, které jsem měl řádně označené včetně kartičky s atestem), že dozadu ať si dám klidně plech. Ukázali na svojí služební oktávku a řekli, že ta má z výroby 30% zatmavení skel a jestli se s nima prý chci dohadovat, zda moje folie jsou stejně propustné. Nebylo o čem diskutovat.
Naši benga mi řekli (dostal jsem tehdy flastr za přední fólie, které jsem měl řádně označené včetně kartičky s atestem), že dozadu ať si dám klidně plech. Ukázali na svojí služební oktávku a řekli, že ta má z výroby 30% zatmavení skel a jestli se s nima prý chci dohadovat, zda moje folie jsou stejně propustné. Nebylo o čem diskutovat.
Passat 4motion AVF