Getz 1,5 CrDI - 3 válec

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
martasktm
Nováček
Odpovědi: 0

Getz 1,5 CrDI - 3 válec

Příspěvek od martasktm »

Ahoj, dostal se mně do ruky getz 3 válcovej diesel. Auto dřív jezdilo na sračkovou naftu z traktoru. Teď má najeto 140 a už někdy ve 100 tisících se tam měnilo čerpadlo a snad i nějaký vstřiky. Auto chcípalo teplý i studený - náhodně. Vytáhnul sem vysokotlakej ventil z boku lišty a byl obalenej nějakou bílou sračkou, tak sem ho vyčitil a od tý doby se tankuje normálně na benzince a auto najezdilo tak 20tkm bez problémů, akorát při zátěži v otáčkávh trochu černýho kouře. Teď se občas stane že při studeným motoru chytne jen na 2 válce nebo možná i na jeden. A válce se nechytnou. Po chcípnutí a opětovném startu zas chytne vpoho. Třeba první start v poho, hned chcípnu a chytne na 2, chcípnu a pak zase chytne normálně. Mohl by to být vstřik/vstřiky? Poradíte někoho v okolí Hradce Králové, kdo by se v těhle autech aspoň trochu vyznal a uměl to zdiagnostikovat?
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

vyčisti nádrž trubky, dej nový paliváč, sdělej hadičku z přepadu vstřikú a napiš kolik ti vyteklo nafty za tři minuty
slovacek.milos
Aktivista

když to bude OK tak vymontuj snímač otáček pokud je samrdaný vem i kompresor startuj a foukej dodíry,

podle mě máš vadné údaje z polohy kliky a řj má problémy s korekcí motoru
martasktm
Nováček

Příspěvek od martasktm »

Děkuji. Zkusím a pak dám vědět. Jen ještě jednu věc. Myslíš, že ty bílý jakoby plastový šponky co jsem čistil z toho ventilu by mohly být z paliva? Nebo to bude spíš z čerpadla? Teď jsem se dozvěděl, že ten ventil čistili cca každých 700 km a vždy to takhle vydrželo a pak zase začlo chcípat. A takhle to prasili asi rok. Paliváč zkoušeli měnit dvakrát a pořád to bylo stejný. A je mi právě divný, že pak se začlo tankovat na benzince a od tý doby to jezdilo a bordel na ventilu už není...
slovacek.milos
Aktivista

pokud někdo kanystrujetak je tam schopný nalátlatex, kapalné hnojivo, a už se mi ani nechce pokračovat, tak bych shodil tu nádrž a sací koš acetonové ředidlo a kartáč, nakonec jarovou vodou hadice protahuji gagarinem, to je molitanová kulička v acetonu a prolítne vzduchem
Odpovědět

Zpět na „Hyundai“