Špatná váha vzduchu?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Peppas
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Špatná váha vzduchu?

Příspěvek od Peppas »

Zdravím, dnes při výjezdu mě zarazil brutalní pokles výkonu. Turbo je slyšet ale auto netáhne. Dělalo to uplně to stejné, jako když jsem zapoměl zapojit váhu vzduchu.
Tak jsem ji tedy vymontoval(Váha Pierburg) a uvnitř je ten prostřední plíšek na jedné straně ulomený nebo jen vycvaknutý.. nevím drží to prostě jen na jedné straně.
Bohužel ted peníze na novou váhu neseženu. Dá se jezdit i bez ní? Popřípadě nejde to nějak poupravit aby to aspon trochu jelo bez ni?
Bojím se, že první kopec bude má konečná :o
Posílám fotku(omlouvám se za kvalitu lépe to přes tu mřížku nefotí.)

Auto Seat Toledo 1L 1.9TDI/81kw r.v 97

Obrázek
Toledo244
Přispěvovatel

Příspěvek od Toledo244 »

Sice neviem ako funguje váha vzduchu,ale ak sa tam niečo ulomilo a vtiahlo ti to do turba tak to bude asi drahšia oprava...
Peppas
Přispěvovatel

Příspěvek od Peppas »

turbo je v pohodě, jen ten drátek prostřední se vylomil, ale je stále tam
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

zaslepíš egr do konektoru váhy šoupneš diodu a lítáš jak drak někde tu je celé obsáhlé téma ;)
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
Peppas
Přispěvovatel

Příspěvek od Peppas »

Právě ted jsem na to téma narazil. Upřímě tomu nevěřím, že by se dal krám co stojí 3000 nahradit malou věcičkou za 1,6kč. Ale zkušenosti ostatních mluví, že to funguje :).
ERG zaslepený už dávno mám. Tak to vyzkouším, ted ještě sehnat tu diodu. A uvidím no, aspon jako provizorní řešení by to bylo super. Každopádně co s tou špatnou vahou? Mám teď ten drátek uplně odlomit aby se třeba časem neulomil uplně a nevletěl do turba ?
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Určitě.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
adam8520
Nováček

Příspěvek od adam8520 »

ten trik s diodou velmi odporučam...mne to ide ovela lepšie..
Peppas
Přispěvovatel

Příspěvek od Peppas »

Tak dnes došla konečně dioda. Dal jsem ji tam a jede to dobře tak jak to jezdívalo když byla váha v pořádku a trochu více to kouří.
Jediný negativní rozdíl, který pozoruju je, že když jsem to ted testoval ve větší rychlosti tak to od cca 160 vypíná a zapíná turbo prostě tak přerušovaně to táhne. Ale to je mi jedno, protože takovou rychlostí nejezdím.
Zkoušel jsem i 2 diody za sebe a to při větších otáčkách i v malé rychlosti taky vypne a zapne turbo.
Ale jinak super, jsem rád, že jsem celkem dost(aspon pro mě) peněz ušetřil.
adam8520
Nováček

Příspěvek od adam8520 »

skus si popozerať spotrebu...mne to ide fakt velmi dobre, ale spotreba mi stupla o cca 1liter....mam teraz dilemu ci tu diodu vybrať alebo ju tam necham...
Peppas
Přispěvovatel

Příspěvek od Peppas »

Počítač mi zmenil z 4.4l/100km na 4.5l/100km a to jen pro to, že jsem tomu při testování dával. Uvidím jak pojedu delší trasu tak to vypočítám podle nádrže. Mám to jen jako provizorní řešení, než budou peníze na novou váhu. Takže mi je více méně jedno pokud to bude mít o trochu větší spotřebu :)
Super
Přispěvovatel

Příspěvek od Super »

Peppas píše:Tak dnes došla konečně dioda. Dal jsem ji tam a jede to dobře tak jak to jezdívalo když byla váha v pořádku a trochu více to kouří.
Jediný negativní rozdíl, který pozoruju je, že když jsem to ted testoval ve větší rychlosti tak to od cca 160 vypíná a zapíná turbo prostě tak přerušovaně to táhne. Ale to je mi jedno, protože takovou rychlostí nejezdím.
Zkoušel jsem i 2 diody za sebe a to při větších otáčkách i v malé rychlosti taky vypne a zapne turbo.
Ale jinak super, jsem rád, že jsem celkem dost(aspon pro mě) peněz ušetřil.
uz dlhsu dobu citam prispevky o zapinani turba, ako moze turbo zapinat ? ved tam nie je ziadny vypinac ktori by zapinala riadiaca jednotka alebo neaky cernoch. Turbo sa toci uz od nastartovania a len sa na nom zvysuju a znizuju otacky podla toku vyfukovych plynov a regulacie. Ale zapnut a vypnut sa neda
alfik
Aktivista

Příspěvek od alfik »

Myslim že to je obrazne pomenovanie...
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Joch
Nováček

Příspěvek od Joch »

Ahojte, snad nebude vadit, když nezaložím nové vlákno ale připojím tady svůj dotaz.
Turbo bylo venku na podložky, jsou tam nové hadičky a když jsem to logoval, všiml jsem si, že mi s otáčkama klesá množství vzduchu. Turbo reguluje dobře, proto jsem v grafu nechal jen jeho skutečný průběh.
Je to prosím vadná váha vzduchu? Díky za odpovědi

Obrázek
misocko
Přispěvovatel

Příspěvek od misocko »

bud je zla vaha - cinske smejdy to takto ukazuju od nova, alebo mas ocesanu vacku
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Peppas píše:Počítač mi zmenil z 4.4l/100km na 4.5l/100km a to jen pro to, že jsem tomu při testování dával. Uvidím jak pojedu delší trasu tak to vypočítám podle nádrže. Mám to jen jako provizorní řešení, než budou peníze na novou váhu. Takže mi je více méně jedno pokud to bude mít o trochu větší spotřebu :)
:tajny:
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“