EGR a Zima

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
libor.98
Aktivista
Odpovědi: 0

EGR a Zima

Příspěvek od libor.98 »

Ahoj, chtěl bych se zaptat na vaše názory zda na zimu máte egr OFF nebo ON :) zatím mám zaslepeno ale ted jak už začína mrznout přemýšlím nad tím jestli to zase mám zprovoznit. Za mě mám vyzkoušené že se to opravdu v zimě dřív ohřivá motor ASV.
pavelexc
Přispěvovatel

Re: EGR a Zima

Příspěvek od pavelexc »

libor.98 píše:Ahoj, chtěl bych se zaptat na vaše názory zda na zimu máte egr OFF nebo ON :) zatím mám zaslepeno ale ted jak už začína mrznout přemýšlím nad tím jestli to zase mám zprovoznit. Za mě mám vyzkoušené že se to opravdu v zimě dřív ohřivá motor ASV.
na zimu mám egr on,jezdim do prace 20km s mírnym klesanim a ve třičtvrtině trasy mám ručku na 90C, s egr off ani po těch 20km nejsem na 90C
Havlos
Přispěvovatel

Příspěvek od Havlos »

Fajn by byla soft. uprava že by EGR pracoval podle tovarního nastavení než by dosáhl motor provozní teploty a pak by se uplně vypnul.
GIV Variant ALH blackmagic, Dsla 502 , EGR off,puky R32,uložení z.n. Fabka RS,vzpěra nápravnice A3/S3
Kolix
Přispěvovatel

Příspěvek od Kolix »

Taky mám EGR OFF a teď co jsou teploty kolem 0c tak se to dlouho ohřívá.

Doporučuju na zimu EGR on a namontit chladič spalin, nebo klepat kosu (LOL)
standa123
Aktivista

Příspěvek od standa123 »

Jojo mam to same....kolikrat az po 10 km se zacne teprve teplota zvedat a az po 15 mam teplotu na 90stupnich....nekdy i pozdeji...a to je teplota teprve jenom neco kolem. -3.........
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
Kolix
Přispěvovatel

Příspěvek od Kolix »

Podobně to mám já, záleží na tom kudy se jede jestli rovinky nebo kopce dále zatížení motoru...

Když si zatopím od studenýho startu tak je to ještě dýl

(LOL)
JHBullit
Přispěvovatel

Příspěvek od JHBullit »

nevim jak to vsichni delate ale vcera a dnes sem to pozoroval a po 4km jizdy mam teplotu na 90 pak zapnu topeni a teplota uz se drzi a mam furt egr off
rufus
Přispěvovatel

Příspěvek od rufus »

...to,že budík ukazuje 90°C neznamená,že motor má devadesát....ale jinak k tématu- taky mám EGR off a nemám s ohřátím problém- viz předchozí posluchač...
Lži,kraď ,podváděj a poslouchej heavy metal
Žij rychle,zemři mladej a nech po sobě tlustou mrtvolu
Chceš-li závodníkem býti, musíš čip od TDIFuna míti.
Jurský Park Motorsport feat. T.M.A.
acryll
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od acryll »

Havlos píše:Fajn by byla soft. uprava že by EGR pracoval podle tovarního nastavení než by dosáhl motor provozní teploty a pak by se uplně vypnul.
takúto úpravu dokážem spraviť
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

Také ho teda na zimu zprovozním. Jak je to u PD motoru např: AVF AVX tam EGR funguje a až se motor ohřeje tak je uplně zavřený? Brácha má AVF v passatoj a ohřívá se mu to hodně brzo oproti mému ASV nemám teda ani předehřev kapaliny to nevím zda to on na PD má ale rozdil je opravdu velkej.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“