pomoc s výběrem SUV
Moderátoři: šulda, Moderátoři
pomoc s výběrem SUV
Ahoj všem, chtěl bych si pořídit nějaké lehčí SUV které občas zvládne táhnout 2 tunový přívěs s malým bagříkem. Zajímají mě skutečně Vaše zkušenosti a né co kdo slyšel. Třeba někdo zrovna takovž vlastníte nebo opravujete. Vybírám mezi Hyundai Sante fe 2.0CRDI /83kW,92kW, Nissan X-Trail 2.2DCI 100kW, Mercedes ML Diesel nebo LPG,.
Máte někdo nějakou zkušenost ? Spolehlivost, náročnost oprav, náhr.díly, spotřeba, svezení.... Děkuji
Máte někdo nějakou zkušenost ? Spolehlivost, náročnost oprav, náhr.díly, spotřeba, svezení.... Děkuji
radkin - Octavia CLHA
já chtěl malé rychlé vozidlo na dálnici které zvládne i terén.
Každej mi říkal že takový auto neexistuje, až se našel podobnej člověk jako ja a vyrobil ho:
https://www.youtube.com/watch?v=QB4PolRV_JI
Každej mi říkal že takový auto neexistuje, až se našel podobnej člověk jako ja a vyrobil ho:
https://www.youtube.com/watch?v=QB4PolRV_JI
-
honzik.habr
- Přispěvovatel
X-trailla nebrat , vlastnil sem 2.2dci 05 100kw s nissanackym motorem a větší sráč sem nikdy neměl.
Na to auto v replice skoro nic neseženeš, vytahany rozvodovy řetězy - origo rozvody cca 35tis+ motor ven, hučí diferáky, u každyho prolíná intercooler cca 18tis,vstřiky denso, nevím proč ale samy od sebe praskají zadní okna ,atd atd. Když sem ho za cca 100tis dal do kupy tak ho mladá rozbila. Ale díky tomu jaky sou to sráče tak byl na díly za chvilku rozprodanej. Každej tejden mi volají aspon 2 lidi že shání motor..
Když jel tak to bylo ok,i s podvalem se to dalo, spotřeba kolem 10-11. ale to že jel jak má bohužel nebylo často.
Ted mám X5 3.0D 06 a na údržbu vyjde levnějc
Jinak ted sem našel faktury od předchozího majitele a ten v tom byl za opravy rok přede mnou za 95tis
Na to auto v replice skoro nic neseženeš, vytahany rozvodovy řetězy - origo rozvody cca 35tis+ motor ven, hučí diferáky, u každyho prolíná intercooler cca 18tis,vstřiky denso, nevím proč ale samy od sebe praskají zadní okna ,atd atd. Když sem ho za cca 100tis dal do kupy tak ho mladá rozbila. Ale díky tomu jaky sou to sráče tak byl na díly za chvilku rozprodanej. Každej tejden mi volají aspon 2 lidi že shání motor..
Když jel tak to bylo ok,i s podvalem se to dalo, spotřeba kolem 10-11. ale to že jel jak má bohužel nebylo často.
Ted mám X5 3.0D 06 a na údržbu vyjde levnějc

Jinak ted sem našel faktury od předchozího majitele a ten v tom byl za opravy rok přede mnou za 95tis
Re: pomoc s výběrem SUV
X-trail nebrať. Určite záleží kto to auto mal pred tebou , no dvaja kámoši ho majú a sú dosť často v servise, ale to môže byť s hocijakým autom. Ak ideš po spotrebe tak RAV, CRV aj ten X-trail
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
Tak X-Traila tedy ne neboť Vaše poznatky mě přesvědčili že to není asi auto bez starostí. Sharan je sice super auto ale ten komfort už tam není takový. Od 140km/h to už dost hlučí v něm e je to přeci jen už starší auto i když teda v pěkném stavu. A co to Santa fe? Tam jsem se dočetl něco o spojkach ale jinak nic zvlastniho. Nemáte někdo zkušenost?
radkin - Octavia CLHA
Tak já nevím ale v santa fe jsem jel a co se týče komfortu tak mi přijde uplně jinde než sharan. A tu X5 nebo když už by došlo na 530d ty lze doporučit? Vím že 530d neni SUV ale kdyby nahodou. Prý taky ma tažný na 2tuny.roman1648 píše:Sharan od 140kmh huči a SUV ne??
😄
Mozna tak X5 nebo podobny brka za uplne jinej peniz a naklady na udrzbu..
radkin - Octavia CLHA
Santu tu mal jeden podnikateľ, urobil 250tisíc a nemal problém. Ale s jazdenkou neviem. Diely na tie auta sú vraj drahé ako sviňa.
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
Hlavne spousta veci jen origo ale to je kazdej japonec/korejec i to BMW nekdy...
Treba na tu RAV4 lozisko(naboj) jen origo za 5500 po sleve,bezna vec za kterou ses ochoten dat +/- litr😊
O spojkach/setrvacich se ani nebavim,nebo automatu v pripade BMW...koupit to jako ojetinu např. za 150tis. bych se fakt bal...
Je to vsechno zase jen o tom co za to chce clovek dat a jak je financne silnej na provoz...
Treba na tu RAV4 lozisko(naboj) jen origo za 5500 po sleve,bezna vec za kterou ses ochoten dat +/- litr😊
O spojkach/setrvacich se ani nebavim,nebo automatu v pripade BMW...koupit to jako ojetinu např. za 150tis. bych se fakt bal...
Je to vsechno zase jen o tom co za to chce clovek dat a jak je financne silnej na provoz...