jake letni pneu/kola na fabii 1.9 SDI?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
jake letni pneu/kola na fabii 1.9 SDI?
Zdravim, mam cerstve koupenou Fabii 1.9 SDI (prvni auto), ale je obuto na zimnich. Potrebuju tedy letni pneu. Znamy mi doporucil at si koupim dalsi 4 kola, abych nemusel kazdeho pul roku platit za prezuti. Zda se mi to prakticky, co myslite vy? Zaroven bych chtel popripade hlavne poprosit o doporuceni kol i pneu. Cim levnejsi tim lepsi, nove nepotrebuji. Ale zalezi mi hodne na zivotnosti a spotrebe, tak klidne si priplatim za kvalitnejsi, pokud dele vydrzi a budou vice setrit palivo (pry jsou vhodne s nizkym valivym odporem?). Budu mit najzed min. 30tisic za rok. Predem vsem dekuji za odpovedi.
Druhá sada je lepší, výhoda je i to, že nejsi závislý na pneuservisu a přehodíš si kola kdy chceš. Jinak mám michelin energy saver, teď mají 5mm a za sebou 65 tkm, myslim, že 100tkm by dát mohly. Teď už nejsou ani tak drahé, před 4 lety jejich cena v rozměru 185/60 R14 šplhala skoro ke dvojce, teď jsou lehce přes 1300, ale nečekej od nich, že budou extra sedět.
Jinak já nepoznal oproti zimním asi nikdy nic, spotřebu mi nejvíce ovlivňuje okolní teplota, v teple jedu za málo i na zimních. Možná žiletky 165 nafoukané na 3 bary budou žrát ještě míň
Jinak já nepoznal oproti zimním asi nikdy nic, spotřebu mi nejvíce ovlivňuje okolní teplota, v teple jedu za málo i na zimních. Možná žiletky 165 nafoukané na 3 bary budou žrát ještě míň

AMF; M47/T2
urcite si kup druhu sadu diskov, rozmer daj zakladny teda 14tky. Vzhladom na motorizaciu a v podstate aj auto by som nespekuloval s nejakymi ultra extra technologickymi vychytavkami od renovovanych znaciek. V pohode si vystacis s budgetovkami typu barum, matador, sava...... nie cina. Zaplatis par drobnych a vozis sa, pri prebehu 30tkm rocne, ti taka guma vydrzi urcite 2-3 sezony (zimna aj letna sada). Potom si kupis nove a cerstve, nebudes riesit nejake micheliny, co budu mat 7rokov, budu popraskane ale budu mat este vzorku ktoru nebudes vediet zodrat a bude ti ich luto vyhodit.
Passat Variant B5 99, AFN 81kW
-
- Aktivista
Re: jake letni pneu/kola na fabii 1.9 SDI?
fábia sdi není žádná lítačka a možná poto ji máš co píšeš hned v úvodu si šeřílek a pamatuj že laciné je dvakrát placenéivan91 píše:Zdravim, mam cerstve koupenou Fabii 1.9 SDI (prvni auto), ale je obuto na zimnich. Potrebuju tedy letni pneu. Znamy mi doporucil at si koupim dalsi 4 kola, abych nemusel kazdeho pul roku platit za prezuti. Zda se mi to prakticky, co myslite vy? Zaroven bych chtel popripade hlavne poprosit o doporuceni kol i pneu. Cim levnejsi tim lepsi, nove nepotrebuji. Ale zalezi mi hodne na zivotnosti a spotrebe, tak klidne si priplatim za kvalitnejsi, pokud dele vydrzi a budou vice setrit palivo (pry jsou vhodne s nizkym valivym odporem?). Budu mit najzed min. 30tisic za rok. Predem vsem dekuji za odpovedi.
pokud chceš vydělat tak klasika 165 70 14 a musí být s nzkým valivým odporem jako přemistovadlo tě sdi překvapí za čtyři