Nefunkční Turbo

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kenny ASV
Nováček
Odpovědi: 0

Nefunkční Turbo

Příspěvek od kenny ASV »

Mám problém s Octavií 1,9 TDI 81 kW ASV r.v. 2002 najeto 285000 km. Každých zhruba 10000 km nefunguje naklápění lopatek v turbu,skoro se ani nepohne, pokaždé je turbo plné karbonu,olej mezi vymenama nedolivam auto téměř nekouří. Má to čip na 96kw a vyrazenej EGR ventil,ale to už má dneska asi kazdy. Už fakt nevim co stim, nemohl by to dělat špatný vstrik?
dibarbora
Přispěvovatel

Příspěvek od dibarbora »

V prvom rade si odpovedz na otazku ako jazdis, ak tam mas chip, posunuty krutak nizsie a chodis ako dochodca na spotrebu tj max 2000ot tak sa necuduj. To turbo potrebuje pravidelne vyhnat sadze a motor tiez.

Moja skusenost s rotackou je taka, ze stacilo tyzden dva behat len po meste a motor uz zacal byt citelne lenivsi. Ako liecebna kura sa mi osvedcilo najblizsiu dlhsiu jazdu absolvovat ostrejsie (nejaky ten kopec dat aj na trojke pri 3500 ot a vsetok bordel ostal za autom). Motor zase ozil, ked sa toto systematicky zanedba, tak kazdych x km rozoberas a cistis....... c
Naposledy upravil(a) dibarbora dne 17 led 2016, 13:17, celkem upraveno 2 x.
Passat Variant B5 99, AFN 81kW
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

vymen trysky,vypodlož turbo.
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
kenny ASV
Nováček

Příspěvek od kenny ASV »

Jako důchodce rozhodne nejezdim :? Turbo je tam nové origo, v zaruce čištěné a bylo mi receno, ze to žere olej ale olej nedolivam, tak jsem ho dal zpátky a 10000 km byl klid ale to začalo na novo
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

Tak nemusi hned menit :D staci ked ich da na stolicu skontrolovat....pripadne zostelovat.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“