Nefunkční Turbo
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nefunkční Turbo
Mám problém s Octavií 1,9 TDI 81 kW ASV r.v. 2002 najeto 285000 km. Každých zhruba 10000 km nefunguje naklápění lopatek v turbu,skoro se ani nepohne, pokaždé je turbo plné karbonu,olej mezi vymenama nedolivam auto téměř nekouří. Má to čip na 96kw a vyrazenej EGR ventil,ale to už má dneska asi kazdy. Už fakt nevim co stim, nemohl by to dělat špatný vstrik?
V prvom rade si odpovedz na otazku ako jazdis, ak tam mas chip, posunuty krutak nizsie a chodis ako dochodca na spotrebu tj max 2000ot tak sa necuduj. To turbo potrebuje pravidelne vyhnat sadze a motor tiez.
Moja skusenost s rotackou je taka, ze stacilo tyzden dva behat len po meste a motor uz zacal byt citelne lenivsi. Ako liecebna kura sa mi osvedcilo najblizsiu dlhsiu jazdu absolvovat ostrejsie (nejaky ten kopec dat aj na trojke pri 3500 ot a vsetok bordel ostal za autom). Motor zase ozil, ked sa toto systematicky zanedba, tak kazdych x km rozoberas a cistis....... c
Moja skusenost s rotackou je taka, ze stacilo tyzden dva behat len po meste a motor uz zacal byt citelne lenivsi. Ako liecebna kura sa mi osvedcilo najblizsiu dlhsiu jazdu absolvovat ostrejsie (nejaky ten kopec dat aj na trojke pri 3500 ot a vsetok bordel ostal za autom). Motor zase ozil, ked sa toto systematicky zanedba, tak kazdych x km rozoberas a cistis....... c
Naposledy upravil(a) dibarbora dne 17 led 2016, 13:17, celkem upraveno 2 x.
Passat Variant B5 99, AFN 81kW