Štiplavý zápach z výfuku 1,9tdi PD

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Petr K.
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Štiplavý zápach z výfuku 1,9tdi PD

Příspěvek od Petr K. »

Zdravím,před časem jsem koupil škodu roomster 1,9 tdi PD,filtr pevných částic.Z výfuku je po nastartování cítit štiplavej zápach,jako ze špatně spálené nafty,jak když jedete za starou avií.Dneska mi skoukli rozvody,bylo rozhozené čerpadlo,přebohacená směs,a vadná lambda sonda,též vyměněna.Na diagnostice vše OK. Zápach pořád stejný.Čpí to stejně za studena i za tepla. Máte někdo podobnou nebo stejnou zkušenost? Motor má najeto 135tis. km,před 10ti tis. byli dělány rozvody.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

tak určitě jezdíš na kvalitní řídké oleje které ti okamžitě promažou motor ale!

mají tenoučký mazací film tak ti odrovnali vačky :(
Petr K.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr K. »

nevím na jaký olej auto jezdilo,je z Německa a mělo pravidelný servis.Všechno sem si ověřil,i venku.
slovacek.milos
Aktivista

tak už to víš vzměn vačky a situace se zlepčí ;)
Petr K.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr K. »

Přijde mi to jako špatně načasovaná vačka,že se brzy vyplachuje,ale prý je nastavená dobře.Kdyby byla ometená,taj by otvírala přeci dlouho.
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Něco na tom co píše Miloš bude, protože něco podobného jsem tu řešil před pár lety. Následně mi Fun doporučil prohlédnout vačku, ale úplně z jiného důvodu než je smrad z výfuku. Podezření se potvrdilo a vačka byla skutečně KO a tak šlo vše kolem ní nové a pravda je že od té doby je od štiplavého smradu klid.
Nějak jsem to nezaznamenal, protože už jsem ten smrad necítil a tak jsem to přestal řešit a na problém zapoměl. Až nyní když to tu Miloš napsal jsem si to dal do souvislosti, když jsem si uvědomil že už jsem ten smrad v garáži dlouho necítil.
Tenkrát mi ale kontrolu vačky nikdo neporadil v souvislosti se smradem z výfuku.
Fun to tenkrát nadhodil jako možnost, proč má můj motor o cca 10 koní nižší výkon než bývá běžné a měl pravdu.
Po výměně běžel motor klidněji, tišeji a byl pružnější, možna i od návalu radosti jsem si nevšimnul že auto navíc přestalo smrdět.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
roman1648
Aktivista

Re: Štiplavý zápach z výfuku 1,9tdi PD

Příspěvek od roman1648 »

Petr K. píše:Zdravím,před časem jsem koupil škodu roomster 1,9 tdi PD,filtr pevných částic.Z výfuku je po nastartování cítit štiplavej zápach,jako ze špatně spálené nafty,jak když jedete za starou avií.Dneska mi skoukli rozvody,bylo rozhozené čerpadlo,přebohacená směs,a vadná lambda sonda,též vyměněna.Na diagnostice vše OK. Zápach pořád stejný.Čpí to stejně za studena i za tepla. Máte někdo podobnou nebo stejnou zkušenost? Motor má najeto 135tis. km,před 10ti tis. byli dělány rozvody.
rozhozené čerpadlo ? a který jako ?? vstřikovací ? (noteeth)

a koment k tématu - když to má DPF tak to ale NEZNAMENÁ, že z výfuku půjde čistej vzduch...
ted jsem dělal vstřiky na C-Max TDCi s FAPem a po 5ti minutách (možná ani ne) co to bylo nastartovaný na dílně mě štípaly oči jak prase :roll:
slovacek.milos
Aktivista

[quote="roman1648"][quote="Petr K."] když to má DPF tak to ale NEZNAMENÁ, že z výfuku půjde čistej vzduch...

romane vykochal jsem kat a dpf z jednoho auta, nechci pomlouvat značku auto koupeno v čr první majitel, du do výkupny a těším se na vývar bylo toho 4 kila a litr za kilo,
:o měříme měříme a nic v tom nebylo, přeměřoval druhé katy v tom mém (wallbash) zlomek paladía 25O korun kur.. svět ;) o činnosti tohoto zařízení si nedělám iluze
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Dobry no,pak te po 4 letech vymetou z prvni STK a budes cumet jak puk (rofl)
Petr K.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr K. »

roman1648 píše:
Petr K. píše:Zdravím,před časem jsem koupil škodu roomster 1,9 tdi PD,filtr pevných částic.Z výfuku je po nastartování cítit štiplavej zápach,jako ze špatně spálené nafty,jak když jedete za starou avií.Dneska mi skoukli rozvody,bylo rozhozené čerpadlo,přebohacená směs,a vadná lambda sonda,též vyměněna.Na diagnostice vše OK. Zápach pořád stejný.Čpí to stejně za studena i za tepla. Máte někdo podobnou nebo stejnou zkušenost? Motor má najeto 135tis. km,před 10ti tis. byli dělány rozvody.
rozhozené čerpadlo ? a který jako ?? vstřikovací ? (noteeth)

a koment k tématu - když to má DPF tak to ale NEZNAMENÁ, že z výfuku půjde čistej vzduch...
ted jsem dělal vstřiky na C-Max TDCi s FAPem a po 5ti minutách (možná ani ne) co to bylo nastartovaný na dílně mě štípaly oči jak prase :roll:
já jsem ale neřekl nic o tom že když to má DPF,že to je uplně čistý,napsal sem to tam jen že ho to má,nic víc. A to čerpadlo? Na rozvodech je přeci čerpadlo,s kterým se nechá pootočit,nebo se snad pletu?
Petr K.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr K. »

já vím že z toho něco musí bejt cítit,ale né tohle.Měl sem feldu 1,9ku,měla nalítáno 350tis,bez zásahu do motoru,a když sem jí natočil,tak si mohl za ní stát a nebylo cítit vůbec nic,a to neměla kat.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

A to čerpadlo? Na rozvodech je přeci čerpadlo,s kterým se nechá pootočit,nebo se snad pletu?[/quote]

No, to se boužel pleteš a jestli ti v servisu řekli že u TDI PD bylo rozhozený čerpadlo tak to budou opravdu odbornící (crazy)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Petr K. píše:já vím že z toho něco musí bejt cítit,ale né tohle.Měl sem feldu 1,9ku,měla nalítáno 350tis,bez zásahu do motoru,a když sem jí natočil,tak si mohl za ní stát a nebylo cítit vůbec nic,a to neměla kat.
jo, souhlas, mě totiž připadá že čím novější auto tím to víc smrdí...říkám včera jsem měl na dílně 5 minut nastartovanýho C-Maxe 1.6TDCi a bylo to horší jak když vyvážím motor destou...
já bych to asi něřešil,pokud to startuje,jezdí normálně a ok spotřeba..
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Čerpadlo není na rozvodech, ale na vačce z druhé strany a je pouze podaváci, tedy dodáva náftu ke vstřikům a vyvtváří podtlak vývěvou kterou obsahuje.
PD je čerpadlo tryska, tedy každá tryska má svý čerpadlo v sobě nebo přesněji každý čerpadlo má svou trysku ?
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

roman1648 píše:A to čerpadlo? Na rozvodech je přeci čerpadlo,s kterým se nechá pootočit,nebo se snad pletu?
No, to se boužel pleteš a jestli ti v servisu řekli že u TDI PD bylo rozhozený čerpadlo tak to budou opravdu odbornící (crazy)[/quote]
Tak to mu řekli určitě v autorizaku, tam pracuji machři :(
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“