aditivum do oleje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
henri
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

aditivum do oleje

Příspěvek od henri »

Zdravím. V TV pořadu autosalon na Primě byla řeč o vyčištění a regeneraci vnitřku motoru pomocí aditiva,které se přidá do motorového oleje. Byl bych rád, kdyby se mi někdo ozval kdo má s tímto zkušenosti. Pokud má toto ošetření smysl, zajímalo by mne, jestli se dá použít i u auta s najetými 270 tisíci km. Mám na mysli třeba jestli tady nehrozí uvolnění většího množství nečistot, které by mohly následně způsobit nějakou škodu na motoru. Rád uvítám každou dobře míněnou radu. Jedná se o diesel 1,9 TDI PD

díky Henri
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Pokud chceš dobře míněnou radu tak neblbni, noviny a televize umí vymejvat lebky jak z lidí vytahovat víc a víc peněz (noteeth) Oleje mají v sobě aditiva která zajišťují vše potřebné. Stačí pravidelně a včas měnit olej a samozřejmě nekupovat nějakej panč za pár korun. Do vína si taky leješ víno aby bylo vínovatější? Těhle témat je spoustu a i tady je najdeš a jako vždy mají stejný průběh (LOL)
Člověk se pořád učí.
standa123
Aktivista

Příspěvek od standa123 »

šulda píše:Pokud chceš dobře míněnou radu tak neblbni, noviny a televize umí vymejvat lebky jak z lidí vytahovat víc a víc peněz (noteeth) Oleje mají v sobě aditiva která zajišťují vše potřebné. Stačí pravidelně a včas měnit olej a samozřejmě nekupovat nějakej panč za pár korun. Do vína si taky leješ víno aby bylo vínovatější? Těhle témat je spoustu a i tady je najdeš a jako vždy mají stejný průběh (LOL)
s tímhle souhlasím.......kupuj kvalitnejsi olej a filtr a měn ho pravidelně a mas klid a nemusis premyslet o tehle kravinách.
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
Fordak
Přispěvovatel

Příspěvek od Fordak »

Cistit vstriky pridanim aditiva do motoroveho oleje mi pripadaja jako horstovina z teleshoppingu (crazy)
Eric_
Přispěvovatel

Příspěvek od Eric_ »

Rada znie ak chceš pomôcť motoru, meň olej častejšie a dávaj lepší olej, ale podľa normy.
Všelijaké aditíva do oleja ja osobne neuznávam, výrobcovia vedia ako aditivovať a nemysli si že nevedia čo robia. Treba brať do úvahy že v motore sú zliatiny kovov, gumičky a ak narušíš rovnováhu, tie komponenty sa ti ozvú samé (LOL)

Poznám jeden prípad čo kašlal na výmenu oleja a po čase si zmyslel zrazu že ho vymení a dá dačo lepšie a dal tam plnú syntetiku bolo to super, lebo kvalitnejší olej mu rozpustil karbon a zapchal nasávací kôš na olej a zadrel motor.
nemo
Přispěvovatel

Příspěvek od nemo »

Na druhou stranu zase výrobce oleje aditivuje jen v nejnutnější míře. Je to o ceně. Olej s více aditivy by byl o dost dražší. Otázka je zda by se jim to vyplatilo. Do nafty taky kolik let přidávám vif a rozhodně mu to neškodí. Takže kvalitní aditivum do oleje bych také bral. Ale jak ho poznat.
arielohv
Přispěvovatel

Příspěvek od arielohv »

Já nedávno sundaval vanu na BXE, najeto 260000km,a vnitřek krásně čistej. Do poslední chvíle ježděnej na longlife shell.
Škoda Octavia combi BKD 2009
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

Ja delal pruplach a lita to .)
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

kouknul bych pod víko, jestli je motor čistej, pokud ano, nic bych nedělal. Ale jsou motory, kde byly výměny oleje dost zanedbávaný a podle toho to vypadá. U takovýho motoru pak není na škodu udělat výplach nějakou chemií, poté sundat vanu, vyčistit zbytky co v ní zbyly, stejně tak vyčistit sací koš a čerpadlo :)
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

Ja delal po koupi okty pruplach motoru tak,ze jsem 2x vymenil olej i filtr po 3 tis.km a ted menim po 10 tis.km..
Na nejake pripravky jsem nemel "koule".
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
musellukas
Nováček

Příspěvek od musellukas »

Fordak píše:Cistit vstriky pridanim aditiva do motoroveho oleje mi pripadaja jako horstovina z teleshoppingu (crazy)
Četl jsem taky vstřiku, ale píše vnitřku motoru :) :D :D
Škoda Octavia I 1,9 TDI ASV 81 kW
Honda CB900F Hornet 81kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“