Servomotor nastavenia svetlometov
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Servomotor nastavenia svetlometov
Zdravím.Vie mi niekto poradiť ? Nefunguje mi nastavenie sklonu predných svetlometov.Svetlomety sú obyčajné nie xenóny.Točím s tým kolieskom čo sa nastavuje sklon svetlometov a nič sa nedeje ani ťuk. Mal s tým už niekto problém a vie poradiť ako nato?Dík.
Re: Servomotor nastavenia svetlometov
co je to za auto? Jestli je to např. O1 po faceliftu, vůbec bych se nedivil, že jsou špatný oba, někdo kdo to moc nepoužívá, zjistí prostě jeden krásnej den, že to najede a vůbec to nemusí odejít zaráz. Podle mě je chyba, že jsou vevnitř v těch světlech, kde na ně působí ta vysoká teplota, když bejvaly venku, takový problémy s nima nebylymajo8229 píše:Zdravím.Vie mi niekto poradiť ? Nefunguje mi nastavenie sklonu predných svetlometov.Svetlomety sú obyčajné nie xenóny.Točím s tým kolieskom čo sa nastavuje sklon svetlometov a nič sa nedeje ani ťuk. Mal s tým už niekto problém a vie poradiť ako nato?Dík.
-
- Přispěvovatel
Ten samý problém řeším na Alhambře.U mého auto je to udělané tak,že pokud nefunguje jeden motorek tak nejde druhý to jsem zjistil,tak že jsem jednoho dne rozdělal světlo a vykuchal motorek a zjistil jsem,že je v jednom místě špatný potenciometr v motorku jak jsem ho posunul mimo tu dráhu tak světla začaly fungovat,ale jak se dostal do té polohy co je vydřená tak zase jsou nefukční.Kbyby někdo náhodou věděl číslo toho potenciometru tak by oprava mohla být za pár korun a né za tisíc.Jinak potenciometr v kabině se dá změřit na kontaktech 58b a 58d po připojení měřáku a otáčením kolečkem tak se musí měnit odpor tím pádem je kolečko v pořádku..V kroušku je vadný potenciometr.

Stříbrná Alhambra 2.0 CR,
Tak to je svatá pravda. Ve světle umí být i kolem 200°C, což těm plastům asi moc dobře nedělá. Konkrétně u O1 jsme je na servisu měnili dost často.Huml píše:Podle mě je chyba, že jsou vevnitř v těch světlech, kde na ně působí ta vysoká teplota, když bejvaly venku, takový problémy s nima nebyly
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
-
- Přispěvovatel
Motorek mám taky ve světle a kromě vydřeného potenciometru jsem žádné následky zvýšené teploty na motorku ani na plošňáku nenaše.Jak jsem psal výše vše je funkční až na ten poťák..Tak jak to vyřešit?
Potenciometr
No-neviděl jsem to rozebraný, ale ¨kdysi se tahové potenciometry opravovaly tak, že se jezdec, který jezdí po odporové dráze, najustoval, upravil tak, že jezdí kousek vedle...na čas by to pomohlo...ale chtělo by to jednu vadnou jednotku a zkusit...
-
- Přispěvovatel
taky jsem to měnil.Zkoušel jsem ten potenciometr trochu splácnout (jako přitlačit do dráhy) a chvíli to chodilo,alene dlouho. Myslim, že jsem za něj dával po slevě asi 400 Kč
ale když jeden nechodil,takdruhý ano, chodlilo jen jedno světlo...

Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

-
- Přispěvovatel
A kde jsi ten potenciometr sehnal.Zda to není tajemství.Jak už jsem psal výše mě nejde ani jedno světlo naklápět.Možná je ve druhém stejmý problém,to jsem nerozdělával,ale co jsem zkoušel tak buď mi chodily obě světla a nebo žádné.MirekX píše:taky jsem to měnil.Zkoušel jsem ten potenciometr trochu splácnout (jako přitlačit do dráhy) a chvíli to chodilo,alene dlouho. Myslim, že jsem za něj dával po slevě asi 400 Kčale když jeden nechodil,takdruhý ano, chodlilo jen jedno světlo...
je to jeden velkoobchod s dílama,dělá tam kamarád. Slevy hodně velký (i 50%) ,ale bez dokladu (koupeno na zaměstnance, fakturu nedostanu) podrobnosti SZ nebo
mejlem.

Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS