Diagnostika VAG-COM
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Diagnostika VAG-COM
Zdravím pánové, koupil jsem levnou diag z číny...kabel KKL a použil program VAG-COM a myslel si že mi to pro VW golf IV 1.9 tdi rv-1999 a skodu fabii 1,2HTP rv-2005 bude stačit ale zřejmě ne tak prosím o radu...stáhl jsem program a nainstaloval verzi 304.0 která teda golfa obsahuje ale fabii ne ale ani do golfa ani do fabie se nedostane, protože stále vyhazuje chybu -Cant access COM1...stalo se to někomu?Poradí někdo kdo ví co s tím?procházel jsem více fór a četl a prej pomůže změnit verze ale nemůžu nic najít ani tak pokud by někdo měl a poslal byl bych vděčný. Děkuji za každou radu
VW Golf MkIV RV:99 1.9 TDI/PD 85kW AJM-EGR OFF
Mám Win 7 32 bit a zkoušel jsem program na drivery ale je asi fakt že ten asi driver pro kabel nenajde...a všechno přiložené ke kabelu jsem nainstaloval ale otázka je jestli správně protože na tom cd byl poměrně nepořádek...Pitrs2 píše:Jaky mas operacni system? Resp. mas 32bit nebo 64bit? Problem vidim v driverech pro kabel. Na 64bit se docela blbe shani.
VW Golf MkIV RV:99 1.9 TDI/PD 85kW AJM-EGR OFF
- miroteplicky
- Přispěvovatel
- miroteplicky
- Přispěvovatel
pres nejakou utilitu to asi nenajdes. Zkus kouknout na FTP Dieselpowerum, mozna tam budou. Ja uz je nemam, pred lety jsem se kabelu zbavilClooWn píše:Mám Win 7 32 bit a zkoušel jsem program na drivery ale je asi fakt že ten asi driver pro kabel nenajde...a všechno přiložené ke kabelu jsem nainstaloval ale otázka je jestli správně protože na tom cd byl poměrně nepořádek...Pitrs2 píše:Jaky mas operacni system? Resp. mas 32bit nebo 64bit? Problem vidim v driverech pro kabel. Na 64bit se docela blbe shani.
Skoda Octavia II RS TDI CEGA 125kW
VCDS 18.x.x
VCDS 18.x.x
Na aukru potazmo ebay maj bluetoohovej dongl za tri kila se kterym se spojis s androidskym telefonem a aplikaci je tam hafo..to kty fabii....na staryho golfa musim mit vaga s xpeckama protoze ma starej protokol..nevim jestli ctyrkovej golf z 99 ma stejnej protokol jako fabie nebo starej jako muj dvadesat sestkovej golf....ja si myslim ze se to lamalo kolem roku 2000........
Sharan 1.9 TDI 96 kw GOAL
OVCE 2.0 TDI 103 kw BKD
OVCE 2.0 TDI 103 kw BKD
-
- Aktivista
Re: Diagnostika VAG-COM
zapneš vag vpravo dole máš nastavení kvikneš a pak vlevo nahoře máš komunikační porty zadej jiný com 2 3 4 až ti to pojede, mi to jede na com 4ClooWn píše:Zdravím pánové, Děkuji za každou radu
prostě získat přístup správným komunikačním portem
-
- Přispěvovatel
viz citovaný kolega - v systému si nejprve musíš nastavit, přes který port budeš mít ten kabel "nasimulovaný", takže zapojit kabel do některého z USB portů, ve správci zařízení ho najít a nastavit si tam port (vesměs je 1 už obsazený, takže se používají běžně porty 2-4) .. při dalším použití kabelu pak musíš mít kabel ve stejném USB portu jinak to nebude mít nastavený com portyardarytarda píše:otevřeš-start-klikneš pravým na tento počítač-vlastnosti-správce zařízení-a tam najdeš com port a nastavíš třeba 1 a to samé ve vagu a jede.Pokud máš ten ftdi převodník dobře nainstalovaný.Mně teda verze 304 na win 7 nejede ale mám 64bit.Čau
až budeš kontrolovat nastavení ve vag-comu tak bys měl mít kabel napojený na auto, aby byl pro vag-com aktivní..
jen poznámka: na win7/8 64bit jsem měl s vag 304 i 409 problém, na win10 šlapou oba bez problémů