Prejdem k veci, vďaka patrí užívateľovi "misoVW" ktorý mi poradil. Spojil som spolu s čistením sacieho potrubia, egr ventilu a klapky aj demontáž veka ventilov a jedna záslepka váhadla bola vypadnutá úplne, no podarilo sa mi ju nájsť, druhá bola "na pol ceste vonku", demontoval som držiaky váhadiel, odmastnil som váhadlo, záslepku a znova som to zaslepil, no použil som WURTH upevnovač závitov, naniesol som to na záslepku a zaslepil som to (najlepšie by to bolo zavariť, ale materiál a čas mi to nedovoľovali), nechal som to asi hodinku odstáť demontované, potom som to namotnoval a po cca 3 hodinkách naštartoval motor ---> ďalej už vo fotodokumentácii, dúfam, že to niekomu pomôže pri podobnom probléme ---> riziko vypadnutia je na všetkých 1,9TDI PD
záslepky váhadiel 1,9TDI PD 74kW AXR
Moderátoři: šulda, Moderátoři
záslepky váhadiel 1,9TDI PD 74kW AXR
Dobrý deň, po kúpe auta som začal pozorovať čudný zvuk, ktorý pripomínal cvakanie, bolo to spravidla za studeného stavu. Keď sa olej zohrial a auto som vytočil nad 3500 - 4000 otáčok zvuk zmizol a bol pokoj, dosť ma to znepokojovalo a začal som sa tým zaoberať, pohybujem sa v kruhoch VW grupu, navštevujem aj autorizované servisy (pracovne - nie dobrovoľne ;-D) čiže nebol problém sa dostať k informáciám, servisným postupom, častých/výrobných závad atď. no čo ma najviac znepokojilo - nikde o tom nebola ani zmienka, 99% ľudí to pripisovalo remenici alternátora, zdvíhadlám, egr ventilu, rozvodom atď. pripadalo mi to čudné kedže auto má reálne 66 000km, olejový servis bol poctivo dodržiavaný, rozvody som kúpil nové - pri výmene rozvodu som osobne bol, remenicu som osobne pozeral a všetko bolo ok.
Prejdem k veci, vďaka patrí užívateľovi "misoVW" ktorý mi poradil. Spojil som spolu s čistením sacieho potrubia, egr ventilu a klapky aj demontáž veka ventilov a jedna záslepka váhadla bola vypadnutá úplne, no podarilo sa mi ju nájsť, druhá bola "na pol ceste vonku", demontoval som držiaky váhadiel, odmastnil som váhadlo, záslepku a znova som to zaslepil, no použil som WURTH upevnovač závitov, naniesol som to na záslepku a zaslepil som to (najlepšie by to bolo zavariť, ale materiál a čas mi to nedovoľovali), nechal som to asi hodinku odstáť demontované, potom som to namotnoval a po cca 3 hodinkách naštartoval motor ---> ďalej už vo fotodokumentácii, dúfam, že to niekomu pomôže pri podobnom probléme ---> riziko vypadnutia je na všetkých 1,9TDI PD

Re: záslepky váhadiel 1,9TDI PD 74kW AXR
Známá věc, je tu o tom několik témat.liquor píše:riziko vypadnutia je na všetkých 1,9TDI PD
Člověk se pořád učí.
Já nechal origo záslepky a prsknul Tigem na hranu díry za zaslepku, stačí 2 pecičky proti sobě a nemá šanci vypadnout. Tím lepidlem na závity to asi nebude dobrý
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 
je tam třeba něco nacpat, aby tam do kanálku z COčka nepadaly kuličky. Už jsem taky na hulváta jednou zavařil záslepky co držely a drží to do teď.
I když se to vykoupe v benzínu, tak to prská při vaření.
I když se to vykoupe v benzínu, tak to prská při vaření.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro