nabijecka aku CTEK MXS 5.0

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

patrik.kloucek
Aktivista
Odpovědi: 0

nabijecka aku CTEK MXS 5.0

Příspěvek od patrik.kloucek »

Zdar kluci, nemate prosim nekdo zkusennosti s touhle nabijeckou. Chci koupit novou ptze ta stara transformatorova mi prestala nejak vyhovovat.Libi se mi ze je plne automaticka a udajne snad zvladne desulfatovat baterky coz by se ted hodilo ptze jednu mam napul mrtvou v sharanu.A navic mam doma Ca-Ca baterku a ta stara pry nezvladne Mate ji nekdo doma?Jak jste s ni spokojeny? Je pouzitelna i na Ca - Ca akumulatory? Diky za jakekoliv info Popripade mate nekdo nejakou jinou ktera je stejne kvalitni? diky moc
HonzaV
Přispěvovatel

Příspěvek od HonzaV »

Ahoj mám ji a jsem s ní spokojenej, v létě kdy jsem modelářil jsem jí používal prakticky denně (nabíjení Pb aku pro naviják a nabíjení aku). Stejně dobře ale podle mé zkušenosti funguje nabíječka z Lidlu, jen má trochu nižší nabíjecí proud.
patrik.kloucek
Aktivista

HonzaV píše:Ahoj mám ji a jsem s ní spokojenej, v létě kdy jsem modelářil jsem jí používal prakticky denně (nabíjení Pb aku pro naviják a nabíjení aku). Stejně dobře ale podle mé zkušenosti funguje nabíječka z Lidlu, jen má trochu nižší nabíjecí proud.
No vis o to mi jde.Jestli se vyplati investovat 2tkč do cteku a nebo stejnou praci odveed Lidl nabijecka ktera Sstoji 400kč. Dle ceny logicky vypliva ze nemuze. doprcic to je zase dilema,kdyz tomu clovek nehoví a zkusenost taky nema. :roll:
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Lidl je ok a navic je prave v nabidce.za ty penize neni co resit
HonzaV
Přispěvovatel

Příspěvek od HonzaV »

patrik.kloucek píše:
HonzaV píše:Ahoj mám ji a jsem s ní spokojenej, v létě kdy jsem modelářil jsem jí používal prakticky denně (nabíjení Pb aku pro naviják a nabíjení aku). Stejně dobře ale podle mé zkušenosti funguje nabíječka z Lidlu, jen má trochu nižší nabíjecí proud.
No vis o to mi jde.Jestli se vyplati investovat 2tkč do cteku a nebo stejnou praci odveed Lidl nabijecka ktera Sstoji 400kč. Dle ceny logicky vypliva ze nemuze. doprcic to je zase dilema,kdyz tomu clovek nehoví a zkusenost taky nema. :roll:
Asi nevyplatí, Ctek nabijí 5A, Lidlovka 3,8A a službu udělá stejnou, za 5ti kilo není co řešit.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Mám asi půl roku nabíječku z Alzy, nějaká česká výroby ( prý ) asi za 1200 a šlape bezvadně, teď ji mají dokonce v akci za tácek:

https://www.alza.cz/hobby/compass-nabij ... 9.htm?o=12
patrik.kloucek
Aktivista

hele a zkousel jsi s ni nekdy ozivit baterku ktera treba v zime ma problemy se startem?Nekde jsem cetl ze dokaze castecne odstranit sulfataci a aku zregenerovat...
ondra.p
Přispěvovatel

Příspěvek od ondra.p »

Mám jak Ctek tak Lidl a a Lidlovska není vubec špatná. Jinak na silně vybité gelovky a bezudržbovky půoužívám v práci Optimate a nabije i takové baterky kde Ctek nebo Lidl ani nezačnou nabíjet.
frantisek28
Přispěvovatel

Příspěvek od frantisek28 »

Ctek zvladne nabit aj vymletu baterku. U Lidl nabijacky je to problem, uplne vybitu ani nezacne nabijat. Ale da sa to tak trocha obist, napr. kratkym pripojenim druheho akumulatora.
Mam obe…
Ale Lidlova fakt neni zla…
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

To dělá ta mrcha z Alzy taky, když j to úplně vybitý, tak to zahlásí chybu, ale fakt stačí na minutu napojit další baterku a už to jede

u nás nemá žádný dražší zařízení smysl, bo jsme tak trochu hovada,svítilny to je rozjebaný neustále,nabíječky utrhaný kabely jak se to zapomene odpojit,startovací booster Baner nám vydržel týden,pak někomu spadnul a ulomil se hlavní vypínač,no katastrofa :roll:
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Všechny dnešní nabíječky mají jednu jedinou chybu.A to že nenabijou na 100%.Už ve škole nás učili že se má nabíjet 1/10 kapacity po 10 hod.Ale každá nabíječka se stoupajícím napětím ubírá proudu až skoro k nule.S oblibou používám do svých aut a strojů údržbovky baterky a asi nejni špatné po dolití vody ji nechat trošku provřít. Ale zatím jsem nekápnul na nabíječku která by to dokázala.Doma mám několik nabíječek.Bosch c3,tu novější lidlovku,nějakou transformátorovou a i velkou se startovacím zdrojem.Ale jak kterákoliv z nich nabíjí už na vyšší napětí tak klesne nabíjecí proud k nule a tím je vyřešeno.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

to je fakt... dřív byly nabíječky vařiče (LOL)
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

jo.Byly.Takovou máme v práci.Musíš pohlídat a nabíjet mimo auto nebo odpojenou. Ale taková baterka pak startuje.Ne jak já teď musím co dva dny dobíjet protože bufik sežere to co alternátor nedobije. A je to poznat.Když nabiju v práci,tak mám víc jak týden pokoj.Lidlovkou musím co dva tři dny,jinak ne že bych nenastartoval, ale už chybí elektrika bufiku a přijdu a je zima.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

to jo no, ale když ji párkrát jak píšete převaříš, životnost jde do háje..
patrik.kloucek
Aktivista

ondra.p píše:Mám jak Ctek tak Lidl a a Lidlovska není vubec špatná. Jinak na silně vybité gelovky a bezudržbovky půoužívám v práci Optimate a nabije i takové baterky kde Ctek nebo Lidl ani nezačnou nabíjet.
No a kdyby jsi je mel srovnat...ma lidllovka stejny funkce? , umi i ca-ca aku?? Pokud by jsi se mel rozhodnout jakou vzit do ktery by jsi sel?
Ja porad vaham. Nekde jsem videl testy nabijecek a naprostej vitez byl ctek a co me prekvapilo ze takova bosch C3 nebyl zadny slagr a skoncila nekde v horsi polovine....
Proto porad vaham.Oni asi nabijet budou vsechny,ale......
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“