nabijecka aku CTEK MXS 5.0
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- patrik.kloucek
- Aktivista
nabijecka aku CTEK MXS 5.0
Zdar kluci, nemate prosim nekdo zkusennosti s touhle nabijeckou. Chci koupit novou ptze ta stara transformatorova mi prestala nejak vyhovovat.Libi se mi ze je plne automaticka a udajne snad zvladne desulfatovat baterky coz by se ted hodilo ptze jednu mam napul mrtvou v sharanu.A navic mam doma Ca-Ca baterku a ta stara pry nezvladne Mate ji nekdo doma?Jak jste s ni spokojeny? Je pouzitelna i na Ca - Ca akumulatory? Diky za jakekoliv info Popripade mate nekdo nejakou jinou ktera je stejne kvalitni? diky moc
- patrik.kloucek
- Aktivista
No vis o to mi jde.Jestli se vyplati investovat 2tkč do cteku a nebo stejnou praci odveed Lidl nabijecka ktera Sstoji 400kč. Dle ceny logicky vypliva ze nemuze. doprcic to je zase dilema,kdyz tomu clovek nehoví a zkusenost taky nema.HonzaV píše:Ahoj mám ji a jsem s ní spokojenej, v létě kdy jsem modelářil jsem jí používal prakticky denně (nabíjení Pb aku pro naviják a nabíjení aku). Stejně dobře ale podle mé zkušenosti funguje nabíječka z Lidlu, jen má trochu nižší nabíjecí proud.

Asi nevyplatí, Ctek nabijí 5A, Lidlovka 3,8A a službu udělá stejnou, za 5ti kilo není co řešit.patrik.kloucek píše:No vis o to mi jde.Jestli se vyplati investovat 2tkč do cteku a nebo stejnou praci odveed Lidl nabijecka ktera Sstoji 400kč. Dle ceny logicky vypliva ze nemuze. doprcic to je zase dilema,kdyz tomu clovek nehoví a zkusenost taky nema.HonzaV píše:Ahoj mám ji a jsem s ní spokojenej, v létě kdy jsem modelářil jsem jí používal prakticky denně (nabíjení Pb aku pro naviják a nabíjení aku). Stejně dobře ale podle mé zkušenosti funguje nabíječka z Lidlu, jen má trochu nižší nabíjecí proud.
Mám asi půl roku nabíječku z Alzy, nějaká česká výroby ( prý ) asi za 1200 a šlape bezvadně, teď ji mají dokonce v akci za tácek:
https://www.alza.cz/hobby/compass-nabij ... 9.htm?o=12
https://www.alza.cz/hobby/compass-nabij ... 9.htm?o=12
- patrik.kloucek
- Aktivista
hele a zkousel jsi s ni nekdy ozivit baterku ktera treba v zime ma problemy se startem?Nekde jsem cetl ze dokaze castecne odstranit sulfataci a aku zregenerovat...HonzaV píše:Ahoj mám ji a jsem s ní spokojenej, v létě kdy jsem modelářil jsem jí používal prakticky denně (nabíjení Pb aku pro naviják a nabíjení aku). Stejně dobře ale podle mé zkušenosti funguje nabíječka z Lidlu, jen má trochu nižší nabíjecí proud.
-
- Přispěvovatel
To dělá ta mrcha z Alzy taky, když j to úplně vybitý, tak to zahlásí chybu, ale fakt stačí na minutu napojit další baterku a už to jede
u nás nemá žádný dražší zařízení smysl, bo jsme tak trochu hovada,svítilny to je rozjebaný neustále,nabíječky utrhaný kabely jak se to zapomene odpojit,startovací booster Baner nám vydržel týden,pak někomu spadnul a ulomil se hlavní vypínač,no katastrofa
u nás nemá žádný dražší zařízení smysl, bo jsme tak trochu hovada,svítilny to je rozjebaný neustále,nabíječky utrhaný kabely jak se to zapomene odpojit,startovací booster Baner nám vydržel týden,pak někomu spadnul a ulomil se hlavní vypínač,no katastrofa

Všechny dnešní nabíječky mají jednu jedinou chybu.A to že nenabijou na 100%.Už ve škole nás učili že se má nabíjet 1/10 kapacity po 10 hod.Ale každá nabíječka se stoupajícím napětím ubírá proudu až skoro k nule.S oblibou používám do svých aut a strojů údržbovky baterky a asi nejni špatné po dolití vody ji nechat trošku provřít. Ale zatím jsem nekápnul na nabíječku která by to dokázala.Doma mám několik nabíječek.Bosch c3,tu novější lidlovku,nějakou transformátorovou a i velkou se startovacím zdrojem.Ale jak kterákoliv z nich nabíjí už na vyšší napětí tak klesne nabíjecí proud k nule a tím je vyřešeno.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
jo.Byly.Takovou máme v práci.Musíš pohlídat a nabíjet mimo auto nebo odpojenou. Ale taková baterka pak startuje.Ne jak já teď musím co dva dny dobíjet protože bufik sežere to co alternátor nedobije. A je to poznat.Když nabiju v práci,tak mám víc jak týden pokoj.Lidlovkou musím co dva tři dny,jinak ne že bych nenastartoval, ale už chybí elektrika bufiku a přijdu a je zima.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
- patrik.kloucek
- Aktivista
No a kdyby jsi je mel srovnat...ma lidllovka stejny funkce? , umi i ca-ca aku?? Pokud by jsi se mel rozhodnout jakou vzit do ktery by jsi sel?ondra.p píše:Mám jak Ctek tak Lidl a a Lidlovska není vubec špatná. Jinak na silně vybité gelovky a bezudržbovky půoužívám v práci Optimate a nabije i takové baterky kde Ctek nebo Lidl ani nezačnou nabíjet.
Ja porad vaham. Nekde jsem videl testy nabijecek a naprostej vitez byl ctek a co me prekvapilo ze takova bosch C3 nebyl zadny slagr a skoncila nekde v horsi polovine....
Proto porad vaham.Oni asi nabijet budou vsechny,ale......