2.0 (t)fsi -147kW
Moderátoři: šulda, Moderátoři
2.0 (t)fsi -147kW
Zdravím chci se zeptat jaké velikosti jsou konstrukční rozdíly motorů 2.0 (T)FSI například v OII RS oproti GV GTI...jelikož to jsou ,,stejné,, motory ale mají různé kódové označení tak který se například míň sere a případně kde..Protože co jsem koukal tak škodovka má BWA a CCZA a Volkswagen má CAWB,BWA,AXX,BPY,CCTA,CBFA...Takže babo raď...já osobně vím jen o problému s vyvažovacími hřídeli pokud se teda zrovna nepletu a není to u jiného motoru...Poohlížím se do budoucna a nevím ani ťuk...Díky moc
VW Golf MkIV RV:99 1.9 TDI/PD 85kW AJM-EGR OFF
tfsi
Jestli ti nejde o co nejnovější auto, tak je nej asi tfsi AXX, BWA.. mají ještě řemenovej rozvod (mezi vačkama řetěz) a jsou to ještě litinový bloky, i když taky mají svoje záludnosti
.. novější TSI měli problémy s rozvodama.. Jinak jsi ve špatný kategorii
Stačí hledat a najdeš hodně info.
Ex: A3 ASZ ..... 300PS :,-(
O2 turbobéňo BWA... 280PS
Akt.: Cupra 1p 2.0 tfsi 370ps/550nm
Passat B7 CR .. profituning
Re: tfsi
Co nejnověší nehledámProspeedy píše:Jestli ti nejde o co nejnovější auto, tak je nej asi tfsi AXX, BWA.. mají ještě řemenovej rozvod (mezi vačkama řetěz) a jsou to ještě litinový bloky, i když taky mají svoje záludnosti.. novější TSI měli problémy s rozvodama.. Jinak jsi ve špatný kategorii
Stačí hledat a najdeš hodně info.
BWA
Tak ty lidi chodej snad i sem
kazdej ladí naftaky, tak to tu moc nežije. já přešel k benzinu a chytil jsem kus u kterýho jsem řešil hned všechny problémy
prošel jsem si hned od začátku výměnou všeho.. PCV ventil, N249, vytahanej řetěz mezi vackama, pak se mi ucpavalo karbonem sací sitko od olej čerpadla, a nakonec praskl wastgate na turbu
.. to ze jsem preventivně udělal komplet rozvody, dal nový moduly zapalování, atd.. už beru jako samozrejmost.. po lehčí úpravě vejfuku a softu má auto pěkný hodnoty, už se s tím nechá trosku zablbnout 
Re: BWA
Hele jako pohár čistýho vína...jsem člověk kterej nemá v ruce 200 tisíc takže do auta bych chtěl dát tak 150 max a něco potom do udržby aby bylo všechno v pohodě...nechci nic zanedbat ale zase nechci vyměnit celej motorovej prostor novejma komponentama...ale i když asi budu muset protože za cenu okolo 150 tis jsem koukal že nájezdy těchhle motorů jsou na hodnotách od 220 do 300 tis průměrně...tak nevím jestli do toho jít....předtím jsem koukal na 1.8T ale pak jsem si řekl že bych asi už měl jít do něčeho novějšíhoProspeedy píše:Tak ty lidi chodej snad i semkazdej ladí naftaky, tak to tu moc nežije. já přešel k benzinu a chytil jsem kus u kterýho jsem řešil hned všechny problémy
prošel jsem si hned od začátku výměnou všeho.. PCV ventil, N249, vytahanej řetěz mezi vackama, pak se mi ucpavalo karbonem sací sitko od olej čerpadla, a nakonec praskl wastgate na turbu
.. to ze jsem preventivně udělal komplet rozvody, dal nový moduly zapalování, atd.. už beru jako samozrejmost.. po lehčí úpravě vejfuku a softu má auto pěkný hodnoty, už se s tím nechá trosku zablbnout
Mám AXX 305 tisíc a motor jezdí bez údržby od 260t kdy jsem auto kupoval a hned ve 260t dělaný soft na 260k a 390Nm...nejde o nájezd,jde o to jak se k tomu kdo chová.Kamarád koupil BWA 120tis najeto a najel pár km a hlava KO.zdvihátko pal.pumpy,řetízek na olej čerpadle to jsou věci na který si dát pozor
Autoservis + Pneuservis
Golf V GTI edition 30 - big brake kit 370mm audi tt rs,APR stage II+
Softwarové úpravy vozů od firmy APR
Jak píšou kluci je to kus od kusu.Mám BWA 130 najeto a turbo sem dělal v 95tis km.
Kamos ji ted kupoval za 150 a zdvihatko KO ,pumpa,vacka,prevodovka atd.vrak ze švýcarska co mel aut.servis a 230tis km.
Ja to delal po.cloveku co nejezdil 80 tis km jinak sem menil klasicke veci jako pcv,zdvihatko atd jinak vse ok.
Kamos ji ted kupoval za 150 a zdvihatko KO ,pumpa,vacka,prevodovka atd.vrak ze švýcarska co mel aut.servis a 230tis km.
Ja to delal po.cloveku co nejezdil 80 tis km jinak sem menil klasicke veci jako pcv,zdvihatko atd jinak vse ok.
Naposledy upravil(a) KubaF dne 19 led 2017, 14:39, celkem upraveno 1 x.
Já vás všechny chápu jenže abych poznal jestli za 2000 kilometrů odejde turbo bych musel bejt jasnovidec a nebo sebou nosil komplet laborku...Jde mi spíše o to abych se v tom nákladově neutopil..jsem mladej kluk a na auto jsem schopnej našetřit ale abych do něj měsíčně narval 4 tácy to schopnej nejsem...v tomhle zkrachoval můj pokus o bwm E60 3.0 benzín...prostě strach z toho že v tom utopím víc peněz než jsem ochotnej pustit... samozřejmě o prvním servisu a nějakejch mimořádnejch akcích nemluvím...ale abych kupoval turbínu nebo zdvihátka každejch 25 tisíc kiláků to si radši koupim zase ropáka a tim že i když jezdim krátký trasy tak by mi investice nějakecj 30 tisíc třeba do 3. golfa s tím že ho oddělám nevadila...chtělo by to nějakou kalkulaci od někoho normální kdo nejezdí s průměrem 17 na 100 a nemá jedny gumy na 2 týdny

a ještě jedna věc...kdo máte uprostřed obrazovku? Nechci říkat kolumbuse protože si nejsem jistej jestli je to přesně kolumbus nebo jak se tý sra*** nadává...nebojíte se že vám někdo vymlátí auto kvůli tomu? nebo už se to snad někomu stalo? A o kradení 2. oktávek radši nemluvím...
Chápu tě ale.myslim si právě že je.to kus od kusu.
Beru ien 100 okt.benzin ,aditiva a spoustu dalsich věcí .Za 17 fakt nejezdím ale za 10 ano.
Každý ojeté auto je sazka.do.loterie.Mel jsem 2 octavie rs 1.8t a nikdy zadny problém za 5let jen cidlo teploty.Ale mám kámoše kterému se.to.sere jedna báseň.
Beru ien 100 okt.benzin ,aditiva a spoustu dalsich věcí .Za 17 fakt nejezdím ale za 10 ano.
Každý ojeté auto je sazka.do.loterie.Mel jsem 2 octavie rs 1.8t a nikdy zadny problém za 5let jen cidlo teploty.Ale mám kámoše kterému se.to.sere jedna báseň.
bwa
Jak už psali kluci, záleží od kusu.. Já měl sice po 1.majiteli - dobytkovi, nájezd 150tis, ale všechno na výměnu. Vzhledem k nákupce jsem to neřešil.. Udělal jsem velkej servis a už jen jezdím a pouze tankuju a vím že mě nikde nenechá, teda doufám
.. Motor nesmí bejt hlučnej (řinčení řetízku mezi vačkama), houpat na volnoběh a musí mít plynulej zátah s postupnou gradací výkonu až do konce.. Jinak počítej že si motor něco vezme.. Město normal jízdou počítej okolo 10-11.. mimo umí i za 8l.. Už mě to stálo hoodně peněz, ale pokaždý když se svezu tak mám rohlíka od ucha k uchu.. Za rozumnej peníz pěkný svezení, i když ve 4x4, nebo se špérou by to bylo lepší 
Prodávám,nebo spíše budu prodávat z důvodu toho,že dovezu edition 30 chci prostě aspon 350+ koní no a v tomhle bych musel vše předělat což se finančně nevyplatíKubaF píše:Njn dalo se nové a od te doby klid jak pisu zadny problem.a proc prodavas??
Autoservis + Pneuservis