spojka nebo převodovka? chrastění
Moderátoři: šulda, Moderátoři
spojka nebo převodovka? chrastění
Ahoj, mám takový problém. Jedná se o OI ASV 5q. Spojka začala vibrovat a mlátit, byla KO dvouhmota. Dal se set jednohmoty z ATD, lamela obložená HDS, nové ložisko, vypínací páka, nové šrouby, nový olej do převodovky. Po výměně naprostý klid a vše v pohodě. Od výměny je najeto 19tisíc, ale posledních pár tisích kilometrů je to děs. Řazení 1, 2, 3 je strašně ucukané, ozývají se rány jakoby byl volný motor, řazení 4, 5 naprosto bez problémů. Při couvání a následném sešlápnutí spojky je slyšet zarachtání, to samé dělá při popojíždění na jedničku. Občas chrastí na neutrál, chrastění se ozývá od převodovky a zní téměř totožně jako s vadnou dvouhmotou, jen to není tak hlasité. Po sešlapnutí spojky je klid, jindy zase nechrastí vůbec. Typicky dojíždím k semaforu vyřadím a je ticho, ale po pár vteřinách co stojím najednou začne chrastit. Co se týče rázů při řazení, vyměnil jsem celou nápravnici, reakční vzpěru na převodovce - bez výsledku, včera jsem vyměnil horní silentblok na převodovce - po dnešním projetí to vypadá, že nastalo zlepšení tak o 50%. Téměř zmizely rázy při řazení, lehce je pociťuju, ale to přisuzuji jednohmotě. Nicméně chrastění nezmizelo. Dělá to spojka nebo převodovka? Spojku už mám doma nachystanou, půjde tam dvouhmota, protože ten komfort je prostě úplně jinde, nevěřil jsem dokud jsem nevyzkoušel. Ale mám rovnou shánět i převodovku? Případně najdu po rozdělání příčinu? Jestli je ve spojce nebo převodovce? Nerad bych vše vyndal, nasadil dvouhmotu, převodovku a zase by začala rachtat.
Předem díky těm, kteří dočetli až dokonce a případně poradí.
Předem díky těm, kteří dočetli až dokonce a případně poradí.
-
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel