spojka nebo převodovka? chrastění

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kawamen
Sběrač informací
Odpovědi: 0

spojka nebo převodovka? chrastění

Příspěvek od kawamen »

Ahoj, mám takový problém. Jedná se o OI ASV 5q. Spojka začala vibrovat a mlátit, byla KO dvouhmota. Dal se set jednohmoty z ATD, lamela obložená HDS, nové ložisko, vypínací páka, nové šrouby, nový olej do převodovky. Po výměně naprostý klid a vše v pohodě. Od výměny je najeto 19tisíc, ale posledních pár tisích kilometrů je to děs. Řazení 1, 2, 3 je strašně ucukané, ozývají se rány jakoby byl volný motor, řazení 4, 5 naprosto bez problémů. Při couvání a následném sešlápnutí spojky je slyšet zarachtání, to samé dělá při popojíždění na jedničku. Občas chrastí na neutrál, chrastění se ozývá od převodovky a zní téměř totožně jako s vadnou dvouhmotou, jen to není tak hlasité. Po sešlapnutí spojky je klid, jindy zase nechrastí vůbec. Typicky dojíždím k semaforu vyřadím a je ticho, ale po pár vteřinách co stojím najednou začne chrastit. Co se týče rázů při řazení, vyměnil jsem celou nápravnici, reakční vzpěru na převodovce - bez výsledku, včera jsem vyměnil horní silentblok na převodovce - po dnešním projetí to vypadá, že nastalo zlepšení tak o 50%. Téměř zmizely rázy při řazení, lehce je pociťuju, ale to přisuzuji jednohmotě. Nicméně chrastění nezmizelo. Dělá to spojka nebo převodovka? Spojku už mám doma nachystanou, půjde tam dvouhmota, protože ten komfort je prostě úplně jinde, nevěřil jsem dokud jsem nevyzkoušel. Ale mám rovnou shánět i převodovku? Případně najdu po rozdělání příčinu? Jestli je ve spojce nebo převodovce? Nerad bych vše vyndal, nasadil dvouhmotu, převodovku a zase by začala rachtat.
Předem díky těm, kteří dočetli až dokonce a případně poradí.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

pokud máš v převodovce olej tak tě asi výměna převodovky nemine jakož to finančně nejschůdněnjší řešení
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

prvně rozhodit a zkontrolovat - jestli se třeba nepovolily šrouby co drží setrvák (crazy)
na převodovku se mi to nezdá, ale možné to samozřejmě je
kawamen
Sběrač informací

Příspěvek od kawamen »

slovacek.milos: olej jsem kupoval origo ve škodovce a vlezlo se tam asi 1,9L

roman1648: uvidím jak to sundám
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

pak dej vědět, já osobně ještě převodovku na rotačce k neviděl, ale může být, uvidíš
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Když má převodovka něco za sebou a dá se jednohmota, tak to někdy chrastí. Několikrát sem se s tím setkal. I u 5q rotaček... Ale nikdy sem kvůli tomu převodovku nerozdělával. To mě teprv čeká.
Oct asv 2000, DieselPower
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Podobný problém som riešil pred pár rokmi . Vymenil som dvojhmotu za jednohmotu a po čase klepot pri každom zmačknutí spojky. Po rozobratí som zistil , sa rozpadol (nový )štít spojky.
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jakek stit?? Jako pritlacak?
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Ano ,vrchná časť prítlačáku sa povolila na nitoch a búchala .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Zmetky vyrábí všichni no...je to v pr..
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

může někdo popsat zvuky špatný dvouhmoty ? při rozjezdu mi něco drnčí jak uvolněnej plech ale pocitově je to z prostoru spojky (wallbash)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

fichtl nebo vlak
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

passat (noteeth) 2004 6q
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“