Polo občas nejde otevřít kufr - vyřešeno
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Polo občas nejde otevřít kufr - vyřešeno
WV polo v podpisu. Žena si stěžuje, že občas nejde otevřít kufr. Samozřejmě přijede vezmu za kufr a funguje. Až teď konečně nešel otevřít i mě. A stav je takový, že to nereaguje na nic. Nepomůže otevření zavření dveří, zamčení odemčení auta, nastartování motoru, prostě nic. Ani se kufr neodemkne při podržení prostředního tlačítka na klíči. Jen dodám, že při otevření dveří se rozsvítí příslušná kontrolka, takže dveřní mikrospínače jsou v pořádku.
Kufr jsem tedy mechanicky otevřel zevnitř auta, sundal dekl a měřil. Do servomotoru nejde při snaze otevřít kufr proud, takže v něm chyba asi nebude. Až při snaze odpojit konektor z mikrospínače kliky kufru zámek najednou odskočil - měl jsem ho v zavřené poloze. A nejhorší je, že teď to zase normálně funguje. Mikrospínač jsem měřil a má opačnou funkci - při klidovým stavu jsou kontakty spojený.
Můj dotaz zní - je možný aby při náhodným špatným kontaktu mikrospínače nešel kufr otevřít ani tlačítkem na dálkovým ovladači?
Kufr jsem tedy mechanicky otevřel zevnitř auta, sundal dekl a měřil. Do servomotoru nejde při snaze otevřít kufr proud, takže v něm chyba asi nebude. Až při snaze odpojit konektor z mikrospínače kliky kufru zámek najednou odskočil - měl jsem ho v zavřené poloze. A nejhorší je, že teď to zase normálně funguje. Mikrospínač jsem měřil a má opačnou funkci - při klidovým stavu jsou kontakty spojený.
Můj dotaz zní - je možný aby při náhodným špatným kontaktu mikrospínače nešel kufr otevřít ani tlačítkem na dálkovým ovladači?
Naposledy upravil(a) Jarda-k dne 17 úno 2018, 22:07, celkem upraveno 1 x.
Je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia II combi 1,4 TDI 70 kW 2008
Byl: Focus combi 1,8 TDCi 74 kW 2002
-
slovacek.milos
- Aktivista
Ty jsem měl taky rozmotaný, zdají se v pořádku. Ještě mám podezření na mikrospínač v zámku. Ten pokud je v zámek v poloze odemčeno, tak přerušuje proud k servomotoru. Mikrospínač u madla to dělat nemůže, protože při klidový poloze madla je zmáčknutej a tudíž rozpojenej.
Počkám až to znovu udělá a odpojím konektor od zámku, pak bude jasno. Pokud je konektor odpojenej, tak zámek cvičí při zavřený i otevřený poloze.
Počkám až to znovu udělá a odpojím konektor od zámku, pak bude jasno. Pokud je konektor odpojenej, tak zámek cvičí při zavřený i otevřený poloze.
Je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia II combi 1,4 TDI 70 kW 2008
-
slovacek.milos
- Aktivista
ja to mam na fabke, ked je teplo , vecsinou to nejde. pomoze otvorit vodicove dvere, zamknut dialkovym , cvakat mikrospinacom kufra a pocas toho odomknut dialkovym
, postup jak hovado ale funguje. myslim ze to nebude kablami v dverach ale skor nieco pri riadiacej jednotke, mozno zhnity kablovy zvezok pod baterkou - teda u mňa.
-
slovacek.milos
- Aktivista