Octavia II 1.9 TDI PD/77kw - Občas padá nafta

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Bargoner
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Octavia II 1.9 TDI PD/77kw - Občas padá nafta

Příspěvek od Bargoner »

Zdravím, začala mi nedávno padat nafta. Stává se to ale jen občas. Někdy auto stojí celý týden a potom nastartuji normálně. Jindy stojí třeba jen 5 hodin a po nastartování chcípne a pak točím cca 10s než naskočí. Parkuji většinou na rovném povrchu, občas čumákem mírně dolů. Měnil jsem nedávno palivový filtr tak nevím zda to má spojitost. Víko té nádobky na filtr by mělo těsnit dobře dal jsem tam trochu silikonu - těsnění.
Únik jsem žádný nenašel, nic potečeného od nafty není.
Co by to mohlo dělat když to někdy jde a jindy né?
arielohv
Přispěvovatel

Příspěvek od arielohv »

Pokud to začalo po výměně filtru, radši bych to celý prošel znova. Pak bych přetěsnil vstřiky (sada stojí cca 1000).
Škoda Octavia combi BKD 2009
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

Tohle dělají gumky na vstricich. Ten filtr zkontroluj ale nemelo by tam byt co zmrvit, pokud spony drzi
polo 1.4tdi AMF
Bargoner
Přispěvovatel

Příspěvek od Bargoner »

Ok díky. Zkusím ještě jednou rozdělat ten filtr, právě mám za to, že to dělá od té doby co jsem ho měnil. Ale je to tak 5x nastartuju v pohodě a 1x ne... I všechny palivové hadice jsou nové.
A pokud to nepomůže tak asi teda ty vstřiky. Uvidím teď kolem nich nějaký únik? Nebo to může nasávat jen vzduch?
Na kolik výjde asi práce? Zvládne to nějaký garážník, nebo je k tomu potřeba něco extra?
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Bargoner píše:Ok díky. Zkusím ještě jednou rozdělat ten filtr, právě mám za to, že to dělá od té doby co jsem ho měnil. Ale je to tak 5x nastartuju v pohodě a 1x ne... I všechny palivové hadice jsou nové.
A pokud to nepomůže tak asi teda ty vstřiky. Uvidím teď kolem nich nějaký únik? Nebo to může nasávat jen vzduch?
Na kolik výjde asi práce? Zvládne to nějaký garážník, nebo je k tomu potřeba něco extra?
napiuš jaký tam máš filtr jestli tam máš olympiádu tak tam bude asi problém, je to takové těsnění ve filtru co vypadají jak olympijské kruhy
Bargoner
Přispěvovatel

Příspěvek od Bargoner »

slovacek.milos
Aktivista

co pamět závad nemýš tam něco?

nebo když to nechytá nestartuj jen zapánej a vypínej klíček. čerpadlo v nádrži ti palivo dotlačí třeba dvacetkrát a pokud hned nechytne tak to padáním bude
Naposledy upravil(a) slovacek.milos dne 27 črc 2017, 11:19, celkem upraveno 1 x.
trhac
Přispěvovatel

Příspěvek od trhac »

Sory ale lepit paliváč silikonem asi není moc dobrej nápad ne??Na to aby to těsnilo je tam ta gumka.Možná bych se tam fakt ještě jednou podíval
Bargoner
Přispěvovatel

Příspěvek od Bargoner »

Mě to jen tak napadlo, protože nahoře je to kov na kov tak jsem to tam trochu mázl, aby to nikde nenasávalo vzduch. Uškodit to přece nemůže ne?
trhac
Přispěvovatel

Příspěvek od trhac »

No jednou sem viděl taky zalepenej paliváč na o2.ten filtr tekl a všecek ten silikon byl nalezlej ve filtru.
Bargoner
Přispěvovatel

Příspěvek od Bargoner »

Aha, to jsi mě trochu vystrašil. Jak se dostanu domů tak na to kouknu.
Bargoner
Přispěvovatel

Příspěvek od Bargoner »

Zdravím, tak filtr by měl být v pohodě.
Přišel jsem ale na to, že to dělá jen když je v nádrži 1/5 a méně paliva.
Když je paliva více neudělá to ani jednou. Nějaký tip?
slovacek.milos
Aktivista

tak si pořádně natankuj
Bargoner
Přispěvovatel

Příspěvek od Bargoner »

Už tankuju pořádně. Ale zajímalo by mě to kde je zrada. Dělala mi to podobné i stará rotačka, ale to muselo být už kus rezervy pryč a pak to dlouho točilo. Tohle mi nastartuje, chcípne a pak točí dlouho.
slovacek.milos
Aktivista

[quote="Bargoner"]Už tankuju pořádně. Ale zajímalo by mě to kde je zrada.

zajdi třeba do makra kup tam průhlednou hadici na sodovku a dej ta hadice místo neprůhledných hadic z nárže z filtru z tandemu, pak budeš mít přehled kde je nafta a kde bubliny, nebo pětina nafty v nádrži a ráno odsávat přes průhlednou hadici z nádrž z fitru a tandemu,
tak odhalíš zradu na internetu jedině https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... 6C9J3LgNCA zde (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“