Nastavení předvstřiku u GIII
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nastavení předvstřiku u GIII
Ahoj, poradil by mi prosím někdo. Kdysi jsem nastavoval předvstřik na několika GIV a OI. V neděli jsem se snažil po dlouhé době nastavit předvstřik sestřenici na GIII TDI 66 kW (kód motoru 1Z). Myslel jsem si, že to umím...ale asi už ne, anebo u GIII je to jinak než u GIV.
Může mě někdo opravit, co jsem dělal špatně? Napřed jsem sundal kryt na rozvodech, potom jsme na 4-tou rychlost cukli autem, abych se dostal na 2 šrouby na ozubeném kole a povolil je. Potom jsme povolili 3. šroub z druhé strany ozubeného kola u čerpadla. Myslel jsem si, že pohnu čerpadlem tím, že natočím pomocí očkového klíče "22" matkou buď od sebe nebo k sobě. Tak jsme zkusiil pohnout matkou jedním směrem a předvstřik se ještě více snížil a potom už se nám ho nepodařilo nijak zvýšit...
Četl jsem, že se má nějak přímo hejbat čerpadlem. To znamená, že se má nějak poklepávat nebo šprajcovat? Myslel jsem si, že stačí pohnout tou matkou popř. přes kvalt potlačit auto...
Prosím o radu!
Díky MOC
Může mě někdo opravit, co jsem dělal špatně? Napřed jsem sundal kryt na rozvodech, potom jsme na 4-tou rychlost cukli autem, abych se dostal na 2 šrouby na ozubeném kole a povolil je. Potom jsme povolili 3. šroub z druhé strany ozubeného kola u čerpadla. Myslel jsem si, že pohnu čerpadlem tím, že natočím pomocí očkového klíče "22" matkou buď od sebe nebo k sobě. Tak jsme zkusiil pohnout matkou jedním směrem a předvstřik se ještě více snížil a potom už se nám ho nepodařilo nijak zvýšit...
Četl jsem, že se má nějak přímo hejbat čerpadlem. To znamená, že se má nějak poklepávat nebo šprajcovat? Myslel jsem si, že stačí pohnout tou matkou popř. přes kvalt potlačit auto...
Prosím o radu!
Díky MOC
Skor pouzi paku (ja pouzivam predlzeny nastavec na golu) medzi blok a cerpadlo alebo altik a cerpadlo, podla toho ci potrebujes predvstrek pridat alebo ubrat. Ak to stelujes za pomoci tdi grafu, kludne moze byt predvstrek o 5 nad strednou priamkou (najazd km robi svoje), pripadne ak stelujes podla kanalu 4 v bloku meranych hodnot, tretie policko moze byt vacsie o cca 0.5° od druheho
vela stastia

https://www.meckotdi.sk - Autoservis, chiptuning, úpravy vozidiel Trenčín
Od toho sme tu !milan8902 píše:Tak se podařilo.Díky MOC!

https://www.meckotdi.sk - Autoservis, chiptuning, úpravy vozidiel Trenčín