Ahoj delal jsem na passatu B6 2.0tdi 103kw rozvody pred 4 mesici.vcera mi zakaznik volal ze mu vylitla kladka napinaci - pritom nechapu ja vzdy pri rozvodech vse 5x pretahuju momentakek a delam celou praci casovani poradne,nic neurychluju.
bude neco ohleho a nebo hodit na znacky a bude vse ok?Nechapu jak se to mohlo stat.Pry se mu to stalu na kruhaci,pry to nebylo ve vysokych otackach.c
Tiež viem o prípade na 2.0tdi 16v kde po rozvodoch to chciplo po 20km... Vytrhlo stift z hlavy na napinaciu kladku. Všetko ťahané na moment. Stift 8mm... Spravil sa 10mm závit do hlavy, iný stift a jazdi to dodnes.
sharik4x4 píše:Pokud to byl motor BKP je nutno převrtat šteft na M10, jinak to spadne jako tobě.
když beru sadu z kell ina je tam šteft M8 a nic nepíšou že by se mělo něco převrtat,
já měl ted sdi rozvody vypadalo to jako by se povolilo kolo vačky a rozvody skočily, po rozvodech cca 1000 km, ve skutečnosti praskla vačka mezi prvním a druhým válcem
Zkuste nasadit nový rozvody, v 90% případů to v pohodě vrčí. Že se ten šteft musí převrtat se ví dávno, já to takhle dělám tak 5 let možná i déle. Jediný kdy jsem ochotný nechat M8 je když tam byly první rozvody z výroby, pak si to dotáhnu na moment. Jakmile už byly rozvody dělaný, tak nikdy nevíš jaký prase to dorvalo.
u 16V to může vypadat jako, že se nepotká, ale je to diesel jako každej jinej, jediná výhoda je těch tenkých vahadel, který se můžou ohnout, vždy samozřejmě záleží jak to celý proběhne, to povolení toho rozvoďáku, ale není od věci shodit víko a omrknout jak to tam vypadá