https://www.youtube.com/watch?time_cont ... e=emb_logo
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Toto je normálna vec čo sa chces vyjadrovať ?či to niekto dodržiava je zase vec druhá .F40 píše:Prosím o vyjádření k této situaci, děkuji.
protože tam přednost nemášturbo kamna power píše:Je to tragický, denně jezdím po okružních křižovatkách o více pruzích (v Čestlicích, na Opatově) a lidi na nich jezdí jak retardovaný, jedou vnějším pruhem i když vyjíždí až posledním výjezdem... To, že mi nedávají přednost, když vyjíždím z vnitřního pruhu už beru jako standart.
hmm, odkdy nemají auta na okružní křižovatce přednost, když je na vjezdu značka dej přednost v jízdě?Jarda S. píše: protože tam přednost nemáš
Řeší hodně, má větší kapacitu, než světelná křižovatka, za předpokladu, že většina aut vyjíždí na prvním výjezdu. A taky za předpokladu, že nejsou lidi retardi a do vnějšího pruhu jedou pouze ti, kteří vyjíždí prvním výjezdem. V opačném případě má největší kapacitu velká světelná křižovatka s odbočovacími pruhy.favo píše:A teď mi řekněte, co takovýto kruhový objezd o více pruzích řeší.
Zlatá křižovatka va tvaru X tam hned každej věděl kdo má a kdo nemá přednost, notabene když tam byly značky nebo semafory a i bez nich vždy platilo pravidlo pravé ruky.
U nás v jedné obci udělali kruhový objedz, aby ho za půl roku zbořili a vrátili zpět křižovatku ve tvaru T, protože kruháč tam vůbec nic nevyřešil, kromě toho, že pak byly zácpy ze všech směrů.
Takže když jedu ve vnitřním pruhu a ve vnějším vedle mě auto a já chci z vnitřku vyjet, tak mi ten ve vnějším má dát přednost protože na vjezdu byla značka?turbo kamna power píše:hmm, odkdy nemají auta na okružní křižovatce přednost, když je na vjezdu značka dej přednost v jízdě?![]()
pavlin2 píše:Lipůvka
Řidiče v sousedním pruhu nesmíte omezit:šulda píše:Takže když jedu ve vnitřním pruhu a ve vnějším vedle mě auto a já chci z vnitřku vyjet, tak mi ten ve vnějším má dát přednost protože na vjezdu byla značka?