Auto opraveno po mensi bouračce po cca 20 km začne blikat žhavení ale auto nepadne do nouze..jel jsem s ním dalších 300 km a ještě se rosvítí motorek ale do nouze nepadne.Diag napise váha vzduchu neverohodný signal...vymenil jsem váhu z 2 auta co nemá problém a po 20 km se zase rosviti zhavení ale jede dál s výborným výkonem a zavada navlas stejná...takže váhou to nebude...Neresil někdo podobnej problém?Dík všem...
BMW X5 3.0D E70,Multivan T6 2.0 CRDI 103 KW,Repase xenonových a led světel
Tak dnes test váhy a nakonec napise ze system není ok.. rozebrano a koukam vlozka na váze zadná není...tak jdu poshanet tu vlozku protože mam ještě 1 O2 1.6 CR a tam taky není chtěl jsem vyzkoušet...zatím dikec
Nechaj vychladnutý motor a prekontroluj snímáče teploty nasávaného vzduchu na váhe a teplotu vzduchu na snímači tlaku v sacom potrubí. Mal som presne tento problém mne písalo teplotu na snímači Map o niekoĺko desiatok stupňov viac a kvôli tomu mi nespravilo základné nastavenie váhy vzduchu a to auto pochodilo po autorizovaných servisoch a bez výsledku.Tiež ma to dobre pocvičilo
Jake píše:Tak dnes test váhy a nakonec napise ze system není ok.. rozebrano a koukam vlozka na váze zadná není...tak jdu poshanet tu vlozku protože mam ještě 1 O2 1.6 CR a tam taky není chtěl jsem vyzkoušet...zatím dikec
Skôr ako vložku si nechaj urobiť radšej downgrade na verziu 9972
Budeš mať menej problemov s EGR a DPF
To downgrade na verziu 9972 mě udělají na požádání zpátky ve škodovce třeba známej ?nebo musim za někým kdo umi prehrát tuto jednotku ?Musím prvně zjistit jestli uz je tam vůbec nahranej dieselgate soft. ve škodovce.
1. Máš nahrany emisny SW - pozri svoj obrazok - maš sw 9978
2. V škodovke ti nevedia a nemôžu nahrať predemisny sw.
3. Najdi vo svojom okolí tuningovy servis alebo skuseneho autelektrikára, tam ti to urobia
4. Posledný dobrý a predemisný sw do tvojho auta je 9972
alebo
5. Kupiť vložku 3C0129363 za 3 eura a vložiť ju do vahy vzduchu
Perfektni moc diky..mam i známého co nemá problém s prehranim jednotky..jen me zajímalo jestli i ve skodovce by vratily zpet..myslel jsem si ze nepujde..zítra zatim koupim tu vlozku pro zajimavost a pak pripadne necham prehrát i tu jednotku...tak jsem sam zvedav zatím diky
Ve skodovce to zpet nevrati, nemohou a ani jim skoda sw nezpristupni, ikdyby chteli, nemohou, neni jak.
Jinak zrovna u 1.6 je dieselgate sw pomoci, motor ožije v nizsich otackach a celkove ma vyssi vykon. Tam to zrovna na skodu neni. Neni to takovy "chcípak" nez s předdieselgate.
Akurát to oveľa viac dusí égéerom - v najpoužívanejších otáčkach 1500-3000 v starom SW stačilo prekročiť hodnotu 100Nm a EGR sa zavrel. V novom SW je hodnota zavretia až nad 200Nm. Takže častá a intenzívna recirkulácia výfukových plynov = väčšie zanášanie výfukového, sacieho potrubia a EGR sadzami. Raz tak častejšie vypaľuje DPF, posunul so počiatok vstreku neskôr, aby to viac horelo do turba - vyššie teploty vo vúfuku - menej NOx - menej tepla sa premení do energie. Pri vyšších výkonoch sa počiatok oproti pôvodnej mape naopak posunie vpred, preto máte ten pocit vyššieho výkonu. Ubraním mapy antijerk - stabilizácia otáčok - dosiahli pocit živšieho motora, kedy motor okrem voľnobehu reaguje veľmi citlivo na zmenu skutočných a požadovaných otáčok. V mapách zväčšili rozsah váhy vzduchu - preto je v saní ten tubus, ktorý usmerňuje viac vzduchu na váhu - taký odrb váhy. Aj to okrem máp spôsobuje, že viac vzduchu na váhe = možnosť viac recyklovať cez EGR. Narástol aj tlak paliva, čo sa určite menej páči čerpadlu i vstrekovačom a nepridá im to na životnosti. Vo svojom G6 CAYC som mal DG SW. A rýchlo šiel tamtam. Viem porovnať, DG nestojí za to. Akurát vám to zanesie výfuk a všetko cez EGR a odrovná vstreky, ktoré začnú skôr prepúšťať. Za mňa - DG SW NIE!
A to se při tý opravě po bouračce měnila taky váha? Znáš historii toho auta? Však když to má emisní soft, muselo to zároveň při přehrátí dostat vložku pro váhu a závažíčka na vedení ke vstřikům, pokud to dělal autorizák ...