Mám asi půl roku Octavii 96kw ASZ. Bohužel, když jsem ji pořizoval turbo tlačilo jak divý a mně to přišlo normální (přecházel jsem z výrazně slabšího auta). Brzy jsem však zjistil, že turbo bylo plný sazí a lopatky regulace se nehýbaly, byly zatuhlé a tedy turbo bylo pořád “otevřené”. Spadlo mi do nouzového režimu, diagnostika ukazovala přetlak turba. Baňka regulace zrezlá. Turbo mi automechanik vyčistil a vypodložil. Baňku jsme dali novou. Táhlo jsme štelovali na všechny strany, ale nijak výrazně to nepomáhá.
A teď k problému. Turbo tlačí strašně pozdě až někdy od 2300 otáček (jak kdy, někdy malinko dřív někdy ne), do té doby auto mrtvý, hlavně na 3 a vyšší rych. stupeň. Je jedno jestli auto vytočím do 2, 3 nebo 4 tis. otáček, ale vždy když přeřadím na vyšší rychlostní stupeň auto umře a trvá několik vteřin než turbo začne opět tlačit. V kopci skoro nemožné zařadit vyšší rychlostní stupeň a pokud se dostanu pod určité otáčky, tak auto prostě už neroztlačím a musím podřadit. Například při mírném kopci na 3 rychlostní stupeň, pokud se dostanu pod cca 45kmh tak musím dát za 2 a auto vytočit. Strašně to auto musím trápit

Když už turbo začne tlačit tak tlačí hezky. Ale jsou dny kdy mám pocit, že se tomu vůbec nechce a auto se přemlouvá…
Jeví se mi to jako problém s regulací turba, ale už si nevím rady, jestli turbo repasovat. Důkladné vyčištění a vypodložení jsem doufal, že by mohlo pomoci? Může být problém i jinde?
Díky za jakékoliv nápady, myšlenky a rady.