Je tu toto téma, ale zadané jako ,,upchatý filter?''
Proto zakládám nové, ať je to i přehlednější, pokud by se to vyřešilo/ lépe hledatelné.
Mám stejný počátek závady i stejný průběh. Rozjížděl jsem se z parkoviště, během 100 metrů sem vysázel i kvalty, které to nemělo. Po zhasnutí motoru a opětovném nastartování vyskočili otáčky až na 1500 / min ( samo si přidalo plyn ) tvrdý chod, motor jede v nouzáku. Po připojení na VAG to hodilo chybu, ventil počátku vstřiku. Našel jsem tady na foru návod, jak to všechno proměřit atd.. pojistka 29 a 34 tuším má být ok. To taky je... U čerpadla jsem rozdělal svorkovnici a proměřil kontakt od čerpadla, asi pin 9 ( hodnoty odporu v ohmech mají být 12-20 ( měl jsem 15-Ohm ), tudíž dosaženo požadované hodnoty. Druhá svorkovnice přívodu k čerpadlu ( asi pin 10, kabely vedeny zřejmě od pojistkové skříně ) má po zapnutí klíčku ukazovat hodnotu napětí akumulátoru ( tudíž 11-13v ). A ejhle. Ukazuje mi necelý 1v. Měl jsem podezření na štípnutý kabel z pojistkové skříně k čerpadlu. Rozdělal jsem bužírku a dráty ok. Nakonec to vypadá, že to nevede od pojistkové skříně ale od Ř.J... Kabely se zdály být ok. Tak mě napadla poslední věc. Vytáhnout pojistku 29 a změřit. Hodnoty 12v. Vytáhl jsem pojistku 34 a napětí stejné jak u svorkovnice čerpadla. Necelý 1v. Mohla by být tohle přičina/závada ''haprování čerpadla, za tepla vyhoupnutí otáček na 1500, a totální úbytek výkonu ? '' Kde by mohl teda být problém ? Spálená ř.j.?
Ještě jsem zkusil jednu věc, a to tu, že od baterky jsem natáhl drátek na pin 10 ( kde se mi ukazoval 1v ). Žádná změna.
Prosím pomoc. Auto bylo v servisu asi 2 týdny, nakonec udělal jednu věc a to tu, že tam koupili novou váhu a tím to skončilo. Auto sice táhlo líp ale teplé starty nevyřešeny. ( váha odpojena, hodnoty hm.vzduchu vedeny přes C konektor v cooler vedení )
Ještě chci dodat, že za studena to chytne hned. Za tepla točí o nepatrnou chvilku déle, ale jak chytne, 2x přidí plyn až na 1500 otáček a z výfuku letí modrý kouř..
Aktualizace k dnešnímu dni. Po teplém startu přidá na 1500 otáček (2x jakoby šlapanec po plynu ) z výfuku střílí a kouří modře.
Děkuji všem