G4 špatně topí
Moderátoři: šulda, Moderátoři
G4 špatně topí
Chlapi potřebuji poradit, poslední cca dva roky mi z ventilátoru lítaly kousky nějakýho molitanu a z toho co jsem tu vyčetl se jedná o těsnění v topení.
Samozřejmě molitan přestal vylétávat a přišla zima a já jaksi v autě celkem mrznu a tak se chci zeptat zda je to opravitelná závada, nebo musím vyměnit celý těleso s klapkama, nebo co je potřeba opravit.
Chci získat info dřív než auto začnu rozebírat, abych se na to mohl případně připravit a sfoukl to za víkend v garáži.
A aby to nebylo málo, tak když příjdu k autu a nastartuji, tak než se rozjedu, tak se mi totálně zamlží okna v celým autě.
Opět z toho co jsem tu vyčetl by se mohlo jednat a prolínající těleso topení, takže pokud bych musel kupovat nový, mám shánět jen originál, nebo se dá použít i nějaká druhovýroba ?
Díky za rady.
Samozřejmě molitan přestal vylétávat a přišla zima a já jaksi v autě celkem mrznu a tak se chci zeptat zda je to opravitelná závada, nebo musím vyměnit celý těleso s klapkama, nebo co je potřeba opravit.
Chci získat info dřív než auto začnu rozebírat, abych se na to mohl případně připravit a sfoukl to za víkend v garáži.
A aby to nebylo málo, tak když příjdu k autu a nastartuji, tak než se rozjedu, tak se mi totálně zamlží okna v celým autě.
Opět z toho co jsem tu vyčetl by se mohlo jednat a prolínající těleso topení, takže pokud bych musel kupovat nový, mám shánět jen originál, nebo se dá použít i nějaká druhovýroba ?
Díky za rady.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Když dám ruku na výdech topení, tak teplo cítím, ale je to slabý.
Každopádně proplachem nic nepokazím, že jo.
A ten molitan co mi lítal z výdechů topení je co zač.
Když jsem ho chytil do ruky tak se úplně rozpadal na prach.
Když dám ruku na výdech topení, tak teplo cítím, ale je to slabý.
Každopádně proplachem nic nepokazím, že jo.
A ten molitan co mi lítal z výdechů topení je co zač.
Když jsem ho chytil do ruky tak se úplně rozpadal na prach.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
- Aktivista
tak to bude jak jsem psal, molitan je přes ty díry v klapkách https://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=159499
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Passat AVF 96kw
Tak to mě fakt těší kuchat celou palubovku. Už jsem to jednou dělal a doufal jsem že si to už budu moci po zbytek života odpustit.
Je to přesně ta činnost, kterou chcete dělat v úzké garáži co nejčastěji.
To s tou klimou mě zajímá též zda jí budu muset odpojovat (vypouštět).
Jinak aby to nebylo málo, tak jsem zjistil, že se odporoučel termostat, takže i to je možná příčina slabého topení.
Nějak to poslední dobou nesleduji, ale občas koukám na teplotu oleje a zarazilo mě, že jsem včera cestou do práce byl na nějakých 60°C po cca 20 ti km jízdy a maximálně to vylezlo na 70°C no a voda to samý.
Proč se to doprdele nemůže posrat přes léto, když je venku teplo a nemusím se válet v garáži na zmrzlé zemi.
Předpokládám že ten molitan tam budu muset dostat zpět, nebo máte nějaké jiné řešení ? Asi ty klapky přelepím samolepící filií.
Když si vzpomenu, že před pár lety tady jeden člen prodával kompletně nový těleso topení i s klapkama za nějakých 5000,- a já jsem to tenkrát nechal být i když mi něco stále říkalo ať to koupím.

Je to přesně ta činnost, kterou chcete dělat v úzké garáži co nejčastěji.
To s tou klimou mě zajímá též zda jí budu muset odpojovat (vypouštět).
Jinak aby to nebylo málo, tak jsem zjistil, že se odporoučel termostat, takže i to je možná příčina slabého topení.
Nějak to poslední dobou nesleduji, ale občas koukám na teplotu oleje a zarazilo mě, že jsem včera cestou do práce byl na nějakých 60°C po cca 20 ti km jízdy a maximálně to vylezlo na 70°C no a voda to samý.
Proč se to doprdele nemůže posrat přes léto, když je venku teplo a nemusím se válet v garáži na zmrzlé zemi.
Předpokládám že ten molitan tam budu muset dostat zpět, nebo máte nějaké jiné řešení ? Asi ty klapky přelepím samolepící filií.
Když si vzpomenu, že před pár lety tady jeden člen prodával kompletně nový těleso topení i s klapkama za nějakých 5000,- a já jsem to tenkrát nechal být i když mi něco stále říkalo ať to koupím.

T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Tak jo, viděl jsem video, na který tu nechal odkaz RAY ohledně opravy tohoto problému a přešla mě chuť to řešit. Až otevřou obchody, tak si koupím rukavice a bude to muset do jara počkat. Tohle v tomto počasí a v malé garáži dělat nebudu.
Vyměním termostat a hážu na zbytek bobek. Možná se zavřu do jara v práci a vydělám na jiný auto.
https://www.youtube.com/watch?v=ZMwWD-cEb1M
Zlatý klapky ve škodě felicia.
Vyměním termostat a hážu na zbytek bobek. Možná se zavřu do jara v práci a vydělám na jiný auto.
https://www.youtube.com/watch?v=ZMwWD-cEb1M
Zlatý klapky ve škodě felicia.
Naposledy upravil(a) favo dne 20 lis 2020, 11:04, celkem upraveno 1 x.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!