Brzdy octavia 2
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Brzdy octavia 2
Ahojte, uz dlhsiu dobu chodim jak pytomec s piskajucimi brzdami asi 8mesiace. Dal som ich vycistit, valceky rozchodit atd atd. Chvilu to slo ticho a opat piskaju pri kazdom pohybe, nie pri brzdeni ale pri volnej jazde. Dosky aj kotuce su bosch maju asi rok a su v dobrom stave. Co to piskanie sposobuje? Na bajku sa mi tak sprava hydraulicka brzda ked mam prepalenu kvapalinu. Moze to byt aj tu problem starej brzdovej kvallpaliny? Nechce sa mi do vymeny len tak pustat kedze potom budem musiet vymenit aj zopar hadicky asi ich uz rozozerie ta nova kvapalina ci nie? Dakujem za vase rady. Octavia comby 2, 1Z5
okt2 combi 1.9tdi pd 77kw bxe,2006
Podle mě máš dva problémy:
1. Pískající brzdy - není divu, za mě kvalita Bosch brzd nic moc (mě pískali i Ferodo)...tam by nepomohlo nic než výměna za něco kvalitnější např za Textar, Zimmerman atd
2. Nevrací se ti brzda - netuším zda ti píská předek, nebo zadek, vlevo, vpravo, všechny...nicméně tam je potřeba zjistit která to dělá a vyřešit - Přibrousit hrany destičky, jestli není "seklá", očistit dosedací plochy těch hran, zkontrolovat zda se třmeny volně hýbou do stran po trnech...popř vyčistit a promazat, popř pokud se nevrací samotný pístek v třmenu, tak demontáž třmenu, pístek ven, vše důkladně vyčistit, namazat spešl na to mazadlem a nejlépe přegumičkovat...pokud je to zadek a má kotoučovku, tak umí pozlobit i ruční brzda...
Přepálená brzdovka si nemyslím že je reálná
1. Pískající brzdy - není divu, za mě kvalita Bosch brzd nic moc (mě pískali i Ferodo)...tam by nepomohlo nic než výměna za něco kvalitnější např za Textar, Zimmerman atd
2. Nevrací se ti brzda - netuším zda ti píská předek, nebo zadek, vlevo, vpravo, všechny...nicméně tam je potřeba zjistit která to dělá a vyřešit - Přibrousit hrany destičky, jestli není "seklá", očistit dosedací plochy těch hran, zkontrolovat zda se třmeny volně hýbou do stran po trnech...popř vyčistit a promazat, popř pokud se nevrací samotný pístek v třmenu, tak demontáž třmenu, pístek ven, vše důkladně vyčistit, namazat spešl na to mazadlem a nejlépe přegumičkovat...pokud je to zadek a má kotoučovku, tak umí pozlobit i ruční brzda...
Přepálená brzdovka si nemyslím že je reálná
Naposledy upravil(a) OťasTDi dne 17 pro 2020, 11:47, celkem upraveno 1 x.
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23