zhaveni pri teplotach nad nulou 1.9 tdi 81kw ASV / o kolik přenastavit číslo ve vag ?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

hnzk
Sběrač informací
Odpovědi: 0

zhaveni pri teplotach nad nulou 1.9 tdi 81kw ASV / o kolik přenastavit číslo ve vag ?

Příspěvek od hnzk »

dá se nějak nastavit přes diagnostiku aby to žhavilo dýl nebo i při vyšších teplotách ? například dnes 4 stupně ale při startu jsem cítil že to mělo pár sekund nepravidelnej chod, že kdyby to nažhavilo víc nebo dýl tak by to bylo lepší, jinak pří -10 jsem zkoušel když bylo a chytlo to krásně... dával jsem nové žhavičky...

jednoduše když mrzne žhaví to dobře ale kolem těch 4 stupních jde cítit že to nežhaví moc nebo vůbec... - nepravidelnej chod chvilku.

mám diagnostiku - placenou carly aplikaci přes kterou vypadá že na tomto autě nic kódovat nejde a pak mám taky bluetooth elm327 ale neznám software který by to uměl. na netu jsem našel návod jen na postup přes vag. poradí někdo ?
Naposledy upravil(a) hnzk dne 11 úno 2022, 13:32, celkem upraveno 4 x.
slovacek.milos
Aktivista

Re: zhaveni pri teplotach nad nulou / dá se nastavit ? 1.9 tdi 81kw

Příspěvek od slovacek.milos »

musíš si koupit diagnostiku vag stačí obyčejná za pár stovek, i stará verze 3.04 najdeš si postup na netu zvednutí startovací dávky TDi login přizpůsobení a v kanále O5 tomu dáš nažrat z 32.768 + v dalším anále upravuješ volnoběžnou dávku a pak i dobu žhavení tam tuším tu hodnotu naopak snižuješ, to si vždy napiš tu hodnotu a zkus jinou testovat uložit uvidíš co motoru chutná, vrátit to de vždy, co se týče doba žhavení tam máš asi hokej oči spirálka mozek, ta spirálka nemá nic společného s dobou žhavení zhasnutí spirálky je pokyn k počátku startu a motor žhaví dál, tak když zhasne spirálka a ty nestartuješ tak prodlužuješ dobu,

zíklad je TDi graf postup tu najdeš, počátek vstřiku musíšskontrolovat nebo nastavit a pak se hrabej v těch análech priorita je zvednutí startovací dávky, vše dělej postupně nejlépe jeden úkone jeden den a ráno zkusíš co motoru chutná, když nic tak třeba tento vag https://www.googleadservices.com/pagead ... hBG&adurl= ten si jazykem odskoušej ne každý těsní ;)
hnzk
Sběrač informací

Příspěvek od hnzk »

předvstřik mám ok to vím, a není náhodou zvednutí startovací dávky pro zlepšení teplých startů ? já mám teplé i studené starty ok jen 0-5 stupnu to dela problemy a jen pri prvnim startu. zkusim tedy trochu zmenšit to číslo pro žhavení na kanále 12 jak jsem vyčetl všude možne na netu.

sehnal jsem teda VAG-COM IHR 304 CZ plně aktivovaný a čekám už jen než přijde kabel. a snad se mi podaří nějak to rozchodit na win10
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Nezvedat startovací dávku !!!!!!
Prodloužit žhavení,já ho mám na cca +10°C u ASV. Malinko nad nulou to taky nechtělo chytat.
Ale jedině VAGem.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
hnzk
Sběrač informací

Příspěvek od hnzk »

a to znamená o kolik snížit číslo ve vagu ? snížil jsem na kanále 12 a to o 100 z 32768 na 32668, bude to takto ok ?

Díky
slovacek.milos
Aktivista

Re: zhaveni pri teplotach nad nulou 1.9 tdi 81kw / o kolik přenastavit číslo ve vag ?

si to zkus sám,

není podle mě univerzální návod, původní hodnoty si zapisuj a poskoušej, zvedneš třeba startovací dávku a nic, vyřeší to akumulátor nebo baterka, někde zvedneš dávku a motor se může ráno urvat že ji pak o něco snížíš, to samé se žhavením, pomúže a taky nepomůže, dáš dva zpětné ventily a drb, nepomůže vůbec nic dáš nové trysky na vstřiky a drb, sdi ucítí nulu a točíš vemeš špilku s vatou vyčistíš zpětný ventil na nádrži a -20 drb, dobrý start to je souhra malého orchestru ;) ;)
hnzk
Sběrač informací

Re: zhaveni pri teplotach nad nulou 1.9 tdi 81kw ASV / o kolik přenastavit číslo ve vag ?

Příspěvek od hnzk »

ok uvidím ráno, a co žhavičky na ohřev vody, nedá se taky posunout ve vag ?
slovacek.milos
Aktivista

Re: zhaveni pri teplotach nad nulou 1.9 tdi 81kw ASV / o kolik přenastavit číslo ve vag ?

ty posuneš tak vypínačem
hnzk
Sběrač informací

Příspěvek od hnzk »

tak mam pocit ze trochu lepsi to je, ale cekal jsem vic, jinak auto relativne dlouho zhavilo na to ze jsou 4 stupne (tak kolem 5 sekund nez zhasla spiralka / ve vagu sníženo o 100) tak nevim uplne kudy se ubrat ted, nekdo rika zvysit startovaci davku jinej zas ne.. :)
jinak hned pul minuty potom druhý start už byl uplně ok...
hnzk
Sběrač informací

Příspěvek od hnzk »

zvysil jsem startovaci davku o 200 a chytá to rychlejc celkově a mám pocit že i vymizel nepravidelný chod po ránu, co ale pozoruju je pár sekund cvakání po prvním startu. je to ok a může to mít spojitost s tou startovací dávkou ?
MARKYS
Přispěvovatel

Příspěvek od MARKYS »

To cvakanie pár sekúnd po štarte pravdepodobne budú hydroštely.
Octavia 1 Combi - AHF, 2001, 49x xxx km -ex
Octavia Tudor - 1961, 42PS, 17 xxx km
Octavia 1 Combi - ASV, 2002, 34x xxx km
Alhambra 1 - ANU, 2003, odhadom 400 xxx km
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Uber se směrem k instalaci "přídavného" odporu při spouštění. Ten se může zařadit buď přes relátko nebo přímo na zvláštní tlačítkový spínač. Můžeš si to vyzkoušet tak, že u studeného motoru před prvním startem sundáš koncovku z čidla teploty chl. kapaliny/g-62/ a mezi pin 3 a 4 této koncovky vložíš odpor kolem 4000 Ohmů. Při startu pak ŘJ motoru nařídí prodloužit dobu předžhavení a vstříknutí většího množství paliva. Se startem budeš určitě spokojen.
Samotné prodloužení doby předžhavení nebo zvýšení startovací dávky ti v tvém případu start o mnoho nezlepší.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
hnzk
Sběrač informací

Příspěvek od hnzk »

A to cvakani par sekund po prvnim startu vadi to? Jinak mi prijde ze uz to startuje ok
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Nevadí. Nejdříve hydroštel začne cvakat po studeném startu. Potom je ho slyšet víc a víc i při teplém motoru. Tyto motory však klidně jezdí i desítky tisíc km když jsou jim slyšet hydroštely i za tepla a nezanechává to na vačkové hřídeli následky tak jako u motorů PD. Pokud chceš mít klid na duši, tak to nahraj a dej sem.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

mám to na ASV cca 11 let a nedam na to dopustit
https://www.club-opel.cz/viewtopic.php?f=150&t=185
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“