Golf 3 1.9 TDI 1Z 200hp "sleeper"

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
MrSwane
Nováček
Odpovědi: 0

Golf 3 1.9 TDI 1Z 200hp "sleeper"

Příspěvek od MrSwane »

Zdravím,

Som nový čo sa týka úprav TDIčiek tak ma neukameňujte ak sa v niečom mýlim ale k veci.

Kúpil som GOLF 3 1.9 TDI 1Z upravený údajne na cca. 210 koní.

Diely o ktoré boli použité na aute:
Turbo 2260
Trysky Race 520
Sanie z 2.5tdi
12mm hlava čerpadla
28cm vysoký IC
Nerezové vedenie
Veľké sanie
Downpipe 60
Výfuk straight pipe
Upravený soft
Jednohmota + preobložená spojka z VR6

Turbo by malo tlačiť niečo okolo 2.3baru. Pocitovo by som povedal že to môže byť okolo tých 200hp vkľude.

Mám pár otázok na ktoré som nevedel nájsť odpoveď:

1. Chcem pridať do výfuku stredový a koncový tlmič aby to nehulákalo tak. Je mi jasné že stratím nejaké kone kvôli obmedzeniu avšak môžem s tým jazdiť bez problémov pokým nepôjdem dať upraviť soft?

2. Chcel by som tam vrátiť pokiaľ možno sériové sanie alebo nejaké aftermarket ktoré má airbox/je tichšie. Je mi zasa jasné že to nejaké kone vezme. Vedeli by ste ma nasmerovať k správnemu riešeniu?

3. Auto trhá pri nízkych otáčkach a musím ho držať nad cca. 2k rpm aby šlo pekne plynule. Myslí si že je to softom pokiaľ to môže byť niečím iným prosím opravte ma.

Auto všeobecne chcem spraviť do takého sleepera takže zvuk v prvej polovici otáčok by mal byť čo najbliźšie sérií. To že to bude revať od 2,5k-3k mi nevadí. Myslíte že výfuk z klapkou by bola cesta? Poprípade ako ťažké by bolo toto spraviť aby sa klapka sama otvárala nad napr. 2,5k?

V poslednej rade by som vás chcel poprosiť mi poradiť niekoho na slovensku/česku/maďarsku/poľsku kto by vedel neskôr tento setup poriadne odladiť.

Všetkým za pomoc vopred Ďakujem.
cacinek
Přispěvovatel

Re: Golf 3 1.9 TDI 1Z 200hp "sleeper"

Příspěvek od cacinek »

Kde to chces v dnesni dobe provozovat?
mecKo
Přispěvovatel

Re: Golf 3 1.9 TDI 1Z 200hp "sleeper"

Příspěvek od mecKo »