Touareg 2008 - voda pod řidičem

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Majklovec
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Touareg 2008 - voda pod řidičem

Příspěvek od Majklovec »

Po každém dešti mám několik litrů vody pod kobercem pod řidičem - i bez jízdy. Auto nemá šíbr. Klima je prázdná - nefunkční. Střešní lišty jsou dotažené, odtoky v podbězích vyčištěné, kastle u vzpěr 5tých dveří přetěsněná. Odtoky v prazích též průchozí. Dveřmi to také neteče. Voda je čistá, bez zápachu. Když vezmu hadici a stříkám dobu na střechu, čelní sklo apod., nikde se voda neobjevuje.
Kudy to tam ještě může sakra téct? :?
Tomas6
Aktivista

Re: Touareg 2008 - voda pod řidičem

Příspěvek od Tomas6 »

Neteče to pod stahovačkou?
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

Spodek tapecu na dveřích i práh je čistý, suchý, bez známek nějakého průtoku vody.
Ale zkusím hadici i na boční dveře.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

co lanovod na přední kapotu?? velký konektor interiér motor?

než na to přijdeš provrtej podlahu at ti koberec nesplesniví, největší záhadu sem měl u supa I u řidiče sucho a za řidičem museli na dálnici koupit kafe a pohárkem vybírat vodu, problém byl v průchodce lanovodu borci protáhli drát z LPG tou průchodkou kabina motor a za řidičem potopa :roll:
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

Kouknu na to. Teď mám už hodinu hadici přidělanou na střechu a pouštím vodu - a nic. Myslel jsem, že třeba čelní sklo odlepené, ale nikde nic.
Za řidičem, spolujezdcem sucho.

Nedávno jsem to vysoušel, našel jsem totál ucpané odtoky pod torpédem (kýbl jehličí, hlíny, listí pod.). Myslel jsem, že příčina nalezena. Ale jeden noční půlhodinový deštík a zase litry vody.
slovacek.milos
Aktivista

za řidičem to je jen rarita superb I, dělám i že vrazím kus desky pod koberec a když prší baterkou zjistím směr odkud teče, pokud teče z protipožární stěny pod koberec tak pohledově nezjistíš nic, pokud vodu neřešíš padne ti stropnice
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

Zkontrolováno, Průchodkou bovdenu to neteče.
Asi to musí téct někde vpředu. Tam je to mokré nejvíc a nejvýš. Nicméně hadicový test na střechu a čelní sklo stále negativní.
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

Tak malý pokrok. Voda teče někde zpoza plynového pedálu, možná stéká po přední části středového tunelu. Těžko říct, protože pod kobercem je ještě jedna vrstva nějaké protihlukové hmoty, která je přilepená k podlaze nebo co. Kapky se objevují až ve chvíli, kdy se nasákne molitan kolem plynového pedálu. Jak od motoru, tak zespodu v interiéru není bez demontáže půl auta přístup naprosto k ničemu.
tiguan2
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

Špatně nalepený sklo, už jsem to řešil několikrát.
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

Sklo jsem před chvílí vyloučil.
Vykuchal jsem stěrače, motorek, táhla plus nějaké maličkosti, abych aspoň trochu viděl do prostoru za přepážkou. Hodil jsem tam hadici. Když jsem stříkal vodu doprostřed auta, voda dovnitř netekla. Ale když jsem jí pouštěl pod A-sloupek (až pod sklo), tak po chvilce byl koberec mokrý. Nejde bohužel vidět pod posilovač brzd a box s relátky, ale teče to přibližně někde kolem výstupu sloupku řízení, případně někde pod posilovačem brzd.
Musel bych demontovat brzdový posilovač, abych viděl kudy to toče dovnitř a na to si v domácích podmínkách netroufám.
slovacek.milos
Aktivista

zevnitř vykochat koberec a prohlídnout těs nění kolem řídící tyče
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

To jsem před chvilkou udělal. Sice prasečina, ale pod gumou a koberečkem to nebude vidět - jsem koberec kousek u plynu rozřízl (lepší jak vyndávat posilovač). Bez toho by nešel vytáhnout z pod pedálů. Dostal jsem se k té tlumící hmotě (molitan na nějakém polymeru) - ta se samozřejmě rozpadla v prach, tak jsem to celé vyškubnul ven. Pusitl hadici a hned bylo vidět, kudy to dovnitř teče. Na fotce je vidět čůrek z pod těsnění kolem řídící tyče. Vysušil jsem to a na prase zamatlal silikonem. Zítra to testnu hadicí.
IMG_20250920_145234.jpg
IMG_20250920_145234.jpg (79.84 KiB) Zobrazeno 166 x
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

Tak to dovnitř teče někde za relátkovým boxem a vytéká to pod spojkovým pedálem. Dokud tam byla protihluková hmota, tak se to skrze ní šířilo k plynovému pedálu a pak teprve dolů.
Na oddělání boxu s relátky je, krom jiného, potřeba sundat kapotu a na to to chce aspoň 4 ruce. Takže pro samotáře jako jsem já je to smolík pacholík.
Po zamatlání silikonem se změnilo jen to, že to teče o kus výš, kam se se silikonem už nedostanu (leda celá palubka a pedály dolů). :lol2:
slovacek.milos
Aktivista

srals na ty odtoky a mráz blbě řečeno ti promumpoval těsnění na tom propojovacím štekru, když nemáš 4 ruce kup v penošu kremžskou hořčici za 15 korun sdělej stěrače p=last pod oknem, stekr oblemcej kremžskou a noční déšt už ví co stím, kremžská zastaví i přehradu (LOL)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Ale prosímtě, odtoky, já bych chtěl vědět kdo to reálně čistí, každej na to sere a řeší se to až je problém (noteeth)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“