Koupě auta
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Koupě auta
Pánové můj Fiat Ulysse má nelítáno přes 400tis. a už mě nebaví do toho vrážet. Za poslední dva roky jsem tam vyměnil: vstřiky, čerpadlo, dvouhmotu, rozvody a turbo. Teď mi prozměnu odešla převodovka. Přestala řadit trojka a teď už i čtyřka. Navíc když auto nastartuju ozývá se z převodovky takový nějaký šramot, takže ono to sice jede, ale jen tak kolem komína. Nikde dál už se s tím nepustím a dívám se po něčem druhém. Potřebuji něco většího jako bylo tohle, které mělo osm míst. Minimálně těch sedm míst, aby to mělo. Na takové ježdění ve dvou nebo čtyřech mám Audi A3 S-line 2,0 TDi 125kW. Nehodlám kupovat auto za půl mega. Něco kolem 200tis. plus mínus padesát klacků. Rozhoduji se mezi Fiat Freemont a Audi Q7. Protože chci čtyřkolku, tak u Fiata mě odrazuje automatická převodovka. Automaty u tohoto auta totiž hoří už při nájezdu cca 180000 a v manuálu se toto auto s pohonem 4x4 nedělá. Plus je to že za tu cenu koupím Fiat podstatně mladší než tu Q7. Mám vyhlídlých pár aut a to jak Fiaty, tak Audiny. ty Q7 kolem roku 2010 se dají za nějakých 200 až 250 sehnat. Mají vcelku bohatou výbavu a jsou to všechno automaty. U Audi ovšem nejsou (alepoň podle mých zkušeností)s automaty problémy. Přesto se chci zeptat na vaše názory. Určitě je tu někdo kdo má s Q7 větší zkušenosti. V této cenová skupině mají tyto auta nalítáno mezi 200 až 330tis. km, takže dotaz zní na co si dávat pozor. Elektronika, spojka, převodovka...? Např. nyní mám nabídku na Audi Q7 3,0TDi 171kW 2009, 255tis. km, po výměně vzduch. podvozku, olejů a fitrů. Výbava S-line. Kosmetické vady mi nevadí ty si lehce opravím. Rovněž tak menší mechanické opravy. Jde mi o to abych do toho púo koupi nesypal desítky tísíc. Díky za vaše názory.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
Re: Koupě auta
U audi pozor na motory. Některé 3.0tdi, nevím od kterého roku,.mají řízený tlak mazání, jeden takový motor jsem měnil, klika byla zadřená na poslední klemě u setrváku, vůle byla taková, že setrvák brousil obal převodovky. Auto najeto snad 250tis. Kterých přesně motorů a ročníků se to týká ti nepovím, nevím, po výměně motoru borec mazal na úpravu softu aby k tomu už nedošlo, dotyčný úpravce tvrdil, že není jediný. Nasvědčovala tomu i nabídka daných motorů. Funkční žádný, až v Polsku někde sehnal, přitom bazary plně dílů a zadřených motorů
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Ty bláho, tak to je hodně důležitý poznatek. Díky. Právě co jsem se díval na net, tak těch zadřených tam bylo dost. Říkal jsem si jak je to možné. Takový motor musí nalítat min. 500tis. bez problémů. Tak tady je ten zakopaný pes. Ještě tak vědět, kterých motorů se to konkrétně týká, abych si na to dal bacha. Jak dlouho tam třeba vydrží tá převodovka nebo spojka? Když vezmu auto, které má nalítáno cca 250000 km, tak aby ještě ta spojka alespoň 100tis. vydržela. Převodovka snad musí vydržet více u těchto aut. V recenzích jsem četl, že snad i 600tis. když se mění pravidelně olej a filtry.
Nevím jak Q7, jezdí mi tu jedna A6, 3.0tdi rok 2009 tuším, najeto cca 700, motor převodovka původní. Prej se dělaly rozvody jednou. Prej zbytečně.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Zepiám se ještě na motor 3,6 Fsi. V passatech měl celkem úspěch. jestli je to teda ten stejný. A pak ještě 4,2TDi 250kW. Myslím, že tady bude nájezd celkem hodně, ale spotřeba?
3.6 mám v Superbu. Najeto 510 tis. Žere olej pomalu 1:1 s benzínem. Za celou životnost se dělaly jednou rozvody, nějaké pcv, párkrát svíčky a semtam nějaká cívka. Jinak olej co 30tis. Druhý Superb 3.6 co servisuju ajeto něco okolo 300, olej žere úplně stejně jak ten můj půlmilionový, jednou se dělaly rozvody, semtam svíčky, semtam nějaká cívka. Jinak nic vážného. Jestli je to stejný motor jak v Q7 netuším. Mrkni po nějaké 4.2 v benzínu (doufám že píšu správně) asi to bude žrát víc, ale má jeden tady z dědiny a chválí si. Ale má na banány, tak spotřebu neřeší. Nikdy jsem z něj nevymáčkl kolik to vlastně žere. Prej neví.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Ta 4,2 v benzíne je holý 8valec. Jazdia ku mne dve A8 s týmto motorem a žere to aj grance okolo cesty
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Myslel jsem spíše 4,2TDi. Ten diesel má přece jen tu měrnou spotřebu menší. Ale tak co jsem se díval ani ty převodovky nejsou nějak drahé. Kdyby náhodou odešla. Já teda s tímto autem ještě do kontaktu nepřišel ikdyž Audin jsem už pár udělal. Většinou však bouračky, laky a STK. Ale od kámoše brácha má Q7 4,2TDi má na tom najeto cca 480tis. a zatím s tím nic moc nedělal kromě běžné údržby. Pouze mu svítí airbag a blbne radio. Říkal, že jezdí za 8 až 9 litrů, ale nevím jestli nekecá.