Ahoj prosím stačí mě stručná odpověď nevíte někdo jestli lze zaměnit motor AGR 66KW za stávající AHF 81KW pomine li se fakt že je tam jiný turbo. Jde mi o to jestli je stejný blok a hlava motoru. Díky
DIAGNOSTIK píše:Musíš přehodit svazek motoru i s ř.j motoru...
Když dám blok motoru nebo hlavu z 66kW AGR tak musím měnit ř.j. a svazek?????? To snad ne. Měl jsem dojem že konstukce motoru je stejna. Opakuji jde mi jen o holý motor (BLOK a HLAVA). Nechci ze svý 81kW dělat 66kW
díky díky za info - zatím problém nemám ale aspoň vím co shánět kdyby něco - a tyhle vaše info momentálně dost pomůžou mému kamarádovi co mu kleknul motor na okte.
Marek77 píše:Konstrukčně jsou oba motory stejné. Liší se tryskami, řídicí jednotkou a (první modely) turbem. Novější modely AGR měly stejné turbo jako AHF.
pro Marka: motory AGR nikdy neměli stejný turbo jako AHF až motory ALH
nejsem si jisty a nechce se mi to hledat ale tusim ze ty motory maji jinou kompresi a taky uplne jine casovani ventylu to znamena jinou vacku coz znamena samozrejne mechanicky to bude pasovat ale jak tu nekdo zminil musis predelat skoro vse
Harryventil píše:nejsem si jisty a nechce se mi to hledat ale tusim ze ty motory maji jinou kompresi a taky uplne jine casovani ventylu to znamena jinou vacku coz znamena samozrejne mechanicky to bude pasovat ale jak tu nekdo zminil musis predelat skoro vse
Harryventil píše:nejsem si jisty a nechce se mi to hledat ale tusim ze ty motory maji jinou kompresi a taky uplne jine casovani ventylu to znamena jinou vacku coz znamena samozrejne mechanicky to bude pasovat ale jak tu nekdo zminil musis predelat skoro vse
mají jak stejnou kompresi tak vačku, když z nich sundáš sání a turbo, jediný podle čeho je rozeznáš, že mají jinej olejovej chladič a i ten se dá přehodit, vevnitř jsou ty motory naprosto shodný