Stěrače nejdou vypnout - Octavia - vyřešeno

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Mart
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Stěrače nejdou vypnout - Octavia - vyřešeno

Příspěvek od Mart »

Na oktávce tdi, 01 najednou začly běhat stěrače samy od sebe. Na zapnuté polohy fungují normálně, včetně cyklovače, když je ale vypnu, tak doběhnou dolů, cvakne relé a jedou ihned znova a pořád dokolečka. Ze začátku, když jsem nastartoval, tak neběžely a jen, když jsem je pustil, tak se už nezastavily. Později už se samovolně rozběhly hned po nastartování. Jo a to mi chvíli ještě dělaly, že při zapnuté spínačce vše ok a až po nastartování viz výše.
Když jsem sundal obložení volantu a odpojil ty dva konektory, tak po sepnutí spínačky zase stěrače sami běžely. To asi nebude páčkou. Nevíte někdo, co by to mohlo být? Díky za rady
Naposledy upravil(a) Mart dne 02 pro 2007, 12:31, celkem upraveno 1 x.
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

vytáhni cyklovač a dej druhý
bernardi
Přispěvovatel

Příspěvek od bernardi »

uz si presne nepametam ale kamosovi to robilo tiez na golfe,stierace sa rozbehli samovolne ,riesil to tak ze vybral poistku zad stieraca,problem bol kdesi vzad dverach,myslim ze po vymene komplet mechanizmu zad sieraca to prestalo,mal ho cely skordovany zateceny vodou
Audi A4,1,9Tdi,96kW PD,AVF,avant,quattro,6-kvalt,´02
Mart
Přispěvovatel

Příspěvek od Mart »

Tak opravdu to dělá funkční relé cyklovače. Neměl jsem jiné na výměnu, tak jsem ho rozdělal a kontakt plíšku na jedné z těch dvou cívek, co spínají obvody, byl opálený. Tak jsem to vyčistil a zatím to běhá. Uvidíme na jak dlouho. Díky za rady.
F40
Přispěvovatel

Příspěvek od F40 »

Kde jsou umístěná ta relátka v Octavii ? Někde jsem četl, že jsou tam 2 ks (zdvojené jištění). Mě po použití cyklovače nebo jednoho setření stěrače dojedou do klidové polohy, trhnou sebou a zase stírají (buď cca 3-5 krát, nebo jednou vypnout vůbec - úplné vypnutí se mi povede jen když páčkou pořád přepínám nahoru a dolů v plném rozsahu).
77 kW, BXE
jini
Přispěvovatel

Příspěvek od jini »

Nad řidičovými koleny - musiš sundat ten spodní plast. Cyklovač je ta velká krabička.
Octavia TDI (ASV)≈110kW MAF off MAP on chip můj
stagrik
Nováček

Příspěvek od stagrik »

Cau chlapici tak jsem koupil octu I a hned mam problemy taky se steracema.Za pnu je a uz nejdou vypnout.Rozdelal jsem ten cyklovac s relatkama,ale ani se nezdalo ze by byly nejak opalene ale pro jistotu jsem je smirklem brousil ale nepomohlo.Zkousel jsem ho tam dat rozdelany a koukal jsem jak se spinaji a zjistil jsem ze jedno je na posledni nejrychlejsi stirani a to druhe na to pomalejsi,ktere se prave nevypne pri vypnuti packy,coz by znamenalo,ze tam jde stale proud.Jenze,kdyz jsem odklopil sterace od skla tak vse fungovalo jak ma a po sklopeni se hned nezastavili a aby toho neblo malo tak to dela jenom kdyz je nejake vlhko nebo prsi.pak vysvitne slunko a normalne vse funguje tak ted mi prosim poradte nechtel jsem zakladat new tema.Dikes.
Octavia 1.9 tdi 66kw AGR
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“