Koukal jsem na ně a jedině vyhodit trysky. Alespon' koukneš na žhaviče v akci. Pak šikovně povolit žhaviče a ven když je KAO. Ovšem kdyby to šlo nějak bez vytahování trysek, bylo by to supr.
Reňasi to ano, ale pak na ty žhaviče bude nutné nějaký zalomený klíč placatý, otevřený, tisícihran. Kvůli sání tam je sakra malý manipulační prostor. Sání sundat znamená sundat čerpadlo, jinak to snad ani nejde.
Nebo se pletu? Existuje elegantnější způsob??? Jak to dělají ostatní??? To je moje otázka.
takže demontage žhavičů ve škvíře mezi sáním? Sání nesundávat???? Jinak kryt vačky dolů jít musí. JTDčka mají ten samý blbý přístup? I to čerpadlo za motorem je docela blbě umístěné.
Musi ist dole sanie mame doblo od nova uz sme to tam par krat menili zhavice. Myslim ale ze na ten za cerpadlom sa otec vysral. Ked sme menili motor koli cerpadlu tak sme dali nove 4 ale uz by to bolo zas royhodit.
Dělal jsem to, je to teda 6let zpátky, ale po sundání toho hořejšku sání včetně ventilvíka jsem vyměnil všechny 4 tím svojím vercajkem co mám v dílně.
Čerpadlo bylo na místě.
Ok, tak tos mě potěšil ... A jenom poslední otázka - je potřeba demontovat kromě toho černýho víka sání ještě něco? A vystačím si s dlouhým nástavcem na golu a dlouhým ořechem nebo potřebuji nějaký ohebný nástavec?
mtapaj píše:FIAT --- das is hruza
fiaty maju hrozny pristup k zhavicom 1,9td 2,4jtd,,,ale da sa to...
na 1.9 alebo 2.4 to idena prd u starsich aleu novych jtde to odskrtkujes bey problemov ps na pd ked menis yhavice musi ist dolu cele vyko plus neviem ci aj trisky nie
159 2.4 JTDM Na objednavku fuul EGR OFF DPF OFF KAT OFF SWIRL OFF turbo GTB2056V tlak 1.9bar davka 100mm3 cca 290 ps 550nm Sarkan cip ON