Výfukové plyny do sání

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

TDIPOWER
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Výfukové plyny do sání

Příspěvek od TDIPOWER »

Zdar chlapi, o weekendu jsem měnil turbo 110PS za 130PS (díky, Andre). V sání za podtlakovým ovládáním přisáváním spalin jsem měl kupu mastných sazí a ten mechanismus byl taky zasraný jak jetel. Čím to? Emise 100%. Měl jsem pak ale nějakou dobu RACING BOX = černá clona. Žeby proto? A ještě: k čemu tam ten mechanismus vlastně je? Mě napadá jen snížení teploty ve válcích vlivem menšího množství nasátého kyslíku. Taky to asi bere výkon, ne? Nedával to už někdo někdy pryč? Co hrozí? Poškození motoru? Odrovnání turba teplejšími plyny? Co na to ŘJ? Jen přemýšlím....
VW GIV ASZ, Frateli RACE 783, GTxxxxV - skládačka, FMIC, 60mm straight-through exhaust, jednohmota 240mm SACHS RACE, TDIfun HI-TECH software 300+PS, 1/4 míle 13,178s
tmracing
Přispěvovatel

Příspěvek od tmracing »

to cudo sa vola egr ventil... na nete je toho popisane na mraky, niekto tvrdi ze je to na znizenie teploty vo valcoch pri spalovani degradaciou zmesi... nie koli turbu ale koli tomu ze pri vyssej teplote spalovana nafta viacej karbonuje.... druhy nazor hovori o tom ze je to koli ekologii... recyklujes spaliny :-)... ako je to naozaj? to by zaujimalo aj mna :-)...
Peugeot 406, HDI, 110ps
frantacech
Aktivista

Re: Výfukové plyny do sání

Příspěvek od frantacech »

TDIPOWER píše:Zdar chlapi, o weekendu jsem měnil turbo 110PS za 130PS (díky, Andre). V sání za podtlakovým ovládáním přisáváním spalin jsem měl kupu mastných sazí a ten mechanismus byl taky zasraný jak jetel. Čím to? Emise 100%. Měl jsem pak ale nějakou dobu RACING BOX = černá clona. Žeby proto? A ještě: k čemu tam ten mechanismus vlastně je? Mě napadá jen snížení teploty ve válcích vlivem menšího množství nasátého kyslíku. Taky to asi bere výkon, ne? Nedával to už někdo někdy pryč? Co hrozí? Poškození motoru? Odrovnání turba teplejšími plyny? Co na to ŘJ? Jen přemýšlím....
Je to tam ciste kvuli snizeni emisi NOx pri nizkem zatizeni motoru. Na plny plyn se ma vypnout.
Na vykon to ma vliv negativni, na druhe strane pokud ecu pozna ze nefunguje, snizi vykon udajne o 20proc. Pozna to pry podle MAF.
Takze pokud funguje ok, je lepsi ho jen nastavit vagem at prepousti co nejmene a nechat byt. pokud je vadny, tak vymenit nebo zaslepit..
ObrázekRUN With The BULLS And HUNT With The BEARS....
mvolesko
Aktivista

Příspěvek od mvolesko »

záleží na motoru, většina TDI má ten ventil ovládanej pneumaticky a tam ECU nepozná když ho vypněš, respektivě to pozná že tam jde víc vzduchu přes váhu vzduchu , ale výkon to neomezí, nejlepší je omezit ho softwarově, třeba u reeshy, když si budeš nechat dělat chip může ti i vypnou EGR v ECU, to je asi nejčístší řešení
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp
Obrázek
frantacech
Aktivista

mvolesko píše:záleží na motoru, většina TDI má ten ventil ovládanej pneumaticky a tam ECU nepozná když ho vypněš, respektivě to pozná že tam jde víc vzduchu přes váhu vzduchu , ale výkon to neomezí, nejlepší je omezit ho softwarově, třeba u reeshy, když si budeš nechat dělat chip může ti i vypnou EGR v ECU, to je asi nejčístší řešení
Tvrdili mi na autodiagnostice.cz ze to ecu pozna a omezi, ale nevim.

Jinak nastaveni je zde
http://www.dieselpower.cz/forum_old/vie ... 20&t_id=14

Speciální nastavení: Login 12233:
- abyste mohli nastavit následující věci (kromě volnoběhu), potřebujete použít funkci Login
- vložte 12233 jako Login code
- varování: špatné použití těchto funkcí může vést k poruše na motoru

[Vyberte]
[01 - Motor]
[Login - 11]
vložte 12233 abyste aktivovali speciální nastavení,
[Udělat]

[Úprava - 10]
Vložte „číslo kanálu“
Vložte „návrh“ nové hodnoty do pole „nová hodnota“
[Test]
Pozorujte „testovací hodnotu“, abyste se přesvědčili, zda je akceptovatelná
[Uložit]

Kanál 1: vstřikované množství paliva:
- zkontrolujte vstřikované množství při volnoběhu, motor zahřátý a všechna zařízení spotřebovávající výkon vypnutá
- norma je 2.5 až 9 mg/h
- jestliže máte s rozjezdy problémy, můžete zvýšit množství na 3-4 mg/h
- pro jemné zvýšení odezvy plynu můžete vyzkoušet snížení hodnoty

Kanál 2: rychlost motoru na volnoběh
- sériové nastavení by mělo být 32768 (asi 903 ot./min)

Kanál 3: EGR
- pro snížení doby EGR, zvyšte číslo na nejvyšší možnou hodnotu (typicky 33768)
- toto sníží zanášení sacího potrubí a zredukuje kou
ř
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Zajimave, pred par mesici me tu nekdo poucil, ze vadny EGR pozna ECU podle MAF (hehe krasna veta).

Nicmene v mem pripade to nejak nefunguje. Na VAGu si pekne kresli graf otevreni EGR, ale jen ja vim, ze ten ventil je ve stavu "naveky zarezly". ECU nijak nereflektuje a zadnou chybu neregistruje.
mvolesko
Aktivista

Příspěvek od mvolesko »

lt.kubosh píše:Zajimave, pred par mesici me tu nekdo poucil, ze vadny EGR pozna ECU podle MAF (hehe krasna veta).

Nicmene v mem pripade to nejak nefunguje. Na VAGu si pekne kresli graf otevreni EGR, ale jen ja vim, ze ten ventil je ve stavu "naveky zarezly". ECU nijak nereflektuje a zadnou chybu neregistruje.
to jsem asi psal já :), ale ono je to ECU celkem fuk, ona si prostě snaží ovládát EGR a nepozná že ho neovládá
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp
Obrázek
reesha
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reesha »

Ona to pozná, ale nastavení (chip) říká, kdy jí to má vadit :) a kdy ne.
Obrázek Obrázek

Prohlížeč logů LogView stahujte tady

PS: Hledáme (ne)mechanika, viz odkaz s popisem
frantacech
Aktivista

reesha píše:Ona to pozná, ale nastavení (chip) říká, kdy jí to má vadit :) a kdy ne.
Muzes to prosim rozvest, at v tom mam jasno?
reesha
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reesha »

frantacech píše:
reesha píše:Ona to pozná, ale nastavení (chip) říká, kdy jí to má vadit :) a kdy ne.
Muzes to prosim rozvest, at v tom mam jasno?
No prostě je všechno v softwaru v jednotce. Pokud chce programátor, aby jí to vadilo, tak se to nastaví. Pokud ne, tak to jednotce vadit nebude.

Proto mé auto jezdí bez váhy vzduchu, bez čidla tlaku a všech ventilů .. a nejezdí špatně. A do nouzáku taky nikdy nespadne, ani kdybych se maximálně snažil (noteeth).

Nic bližšího k tomu asi nepovím 8)
Obrázek Obrázek

Prohlížeč logů LogView stahujte tady

PS: Hledáme (ne)mechanika, viz odkaz s popisem
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

mvolesko> No prave, ze ten dotycny tvrdil, ze to pozna. Kdyz totiz otevre EGR, tak by ji diky tomu melo klesnout mnozstvi vzduchu protekajici pres MAF.
Pokud se tahle hodnota nesnizi, tak pry vyhodnoti vadny EGR. Ale jak rikam, to neni pripad toho meho 5valcoveho blba. Tedy pokud nepodnika neco o cem na vypisu zavad neni rec. (LOL)

Ha Reeshane! Ty proste nejakou hodnotu bud zanedbas nebo nahradis konstantou! Priznej se. (rofl)
cupra165
Přispěvovatel

Příspěvek od cupra165 »

pokud tomu tak je,bez vahy a cidel..mimochodem to by se mi take libilo :P ,da se to lepe odladit nez s temito senzory a vahou? :roll:
seat ibiza 2001 1.9TDi 81kw 235nm Sport D8 Flash rot
Rybízek
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rybízek »

když jsme tu zase rozvedli tema EGR tak mám dotázek mám ho ted na leonu celej poblitej od oleje i z venku. Je ve prd......... nebo to je zase vlastnost né závada
Seat Leon TOP SPORT(development 200PS)
Golf II TDi
Hardcoreman
Přispěvovatel

Příspěvek od Hardcoreman »

no u mne to ecu poznala... svine jedna:) jak bude teplo tak to zacnu resit. podle mne reseni: modulovat signal z vahy pomoci pulzu na EGR ventil.
kdyz vymazu pamet zavad tak to vali,ale casem to znizi vykon a je tam chyba egr.

nebo chip? to reesha: kolik by stalo jen vypnuti egr? pak by mohla jet vaha pric, ne?
mvolesko
Aktivista

Příspěvek od mvolesko »

Rybízek píše:když jsme tu zase rozvedli tema EGR tak mám dotázek mám ho ted na leonu celej poblitej od oleje i z venku. Je ve prd......... nebo to je zase vlastnost né závada
většinou normální, vůbec bych se tim nevzrušoval
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“