Rezonace výfuku A4

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Ren'as
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Rezonace výfuku A4

Příspěvek od Ren'as »

Zdravím, vím že už to tu někdo řešil ale přesto ;) . Mám audi a4 81kw AFN 98rok najeto170000.Už nějaký ten pátek mi při 1500 začne rezonovat výfuk.Dělá to jen při těhle otáčkách. Jakoby uvolněná příčka. V kabině to jde slyšet pod zadníma sedadly a pod autem ten střední díl. Tak jsem to nevydržel a dneska jsem uříz=sundal. Pak rozpáral vykuchal precízně vyvaři CO2l zpevnil,vycpal a zavřel. A spokojený ze je po problému nasadil. A byl jsem zdrcen, ani víc ani mín dělá to pořád stejně. Slyšitelně to vypadá na ten střední díl ale už nevím už to začínám slyšet i v trubce co vede ke katu. Ale jakmile sednu za volant tak to slyším za sebou.Nemá někdo radu nebo skušenost co stím provádět dál? Děkuji za odpověd :(
Audi A4 Tdi AFN 81kw r.98, S764,EGR off
este
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od este »

jsi si jistej že to neni nejakej plech nad vejfukem?
VW T5 GP 103 KW long
Lee
Nováček

Příspěvek od Lee »

Člověk by řekl že jezdíš v mém autě :D Mám stejný auto se stejnýma kilometrama a stejným kodem motoru. Rezonování výfuku jsem řešil na podzim. Taky prostřední díl výfuku. Koupil jsem nový střední díl, vyměnil. Chvíli klid, ale teď na jaře ho zase slyším. Už nevím co s tím, ještě uvažuji že zkusím vyměnit ty gumičky co to drží. Ale sám tomu nevěřím. :(
Ren'as
Přispěvovatel

Příspěvek od Ren'as »

Lee píše:Člověk by řekl že jezdíš v mém autě :D Mám stejný auto se stejnýma kilometrama a stejným kodem motoru. Rezonování výfuku jsem řešil na podzim. Taky prostřední díl výfuku. Koupil jsem nový střední díl, vyměnil. Chvíli klid, ale teď na jaře ho zase slyším. Už nevím co s tím, ještě uvažuji že zkusím vyměnit ty gumičky co to drží. Ale sám tomu nevěřím. :(
Ještě napiš že máš černou metlu a budem bratři :-D :-D .Jsem na tu rezonaci už alergický. Tak jsem dneska zajel za jedním chlapíkem co dělá jen výfucky. A ten mi řek: No jo zatuhlý vlnovec a vyhřáte tlumiče. Ty jsou nerez tak je to uplně normální.= řešení je prý že mezi kat a střední díl, vsadím druhý vlnovec a bude gut. Akurát nevím jestli dát ten druhý nebo vyměnit ten originál.Co by bylo lepší a účiné. Zatím dík za spolupráci pište pište ;) ;) ;)
Ren'as
Přispěvovatel

Příspěvek od Ren'as »

este píše:jsi si jistej že to neni nejakej plech nad vejfukem?
Byl bych rači kdyby to byl nějaký ten plech, už by letěl. Jenže jde to ztoho výfuku a když pořádně přidržím ten střdní díl tak to stlumím. Přesto dík,každý nápad dobrej ;) ;) ;)
Ren'as
Přispěvovatel

Příspěvek od Ren'as »

Ještě jsem se chtěl zeptat jestli nemá někdo náhodou nějaký rozbitý první díl od motoru. Na mou A4 jedná se mi o příruby a tvar. Uvažuju nad předěláním stávajícího vlnovce z katem na dlouhý vlnovec bez katu. Akurát jsem chtěl uchovat originál,na pozděj prodej vozu. ;)
Ren'as
Přispěvovatel

Vyřešeno

Příspěvek od Ren'as »

Celý bordel dělal vlnovec. ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“