GOLF IV pukanie sedačky !!!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ondrej12
Nováček
Odpovědi: 0

GOLF IV pukanie sedačky !!!

Příspěvek od ondrej12 »

Zdravim...mam taky problem na golfe 4 TDI..ma uz najazdene okolo 200 000km a pred nedavnom mi zacala v zakrutach pukat soferova sedacka...mal som tu sedacku uz asi 3 krat vonku a podotahoval som uz vsetky sroby a stale tam nieco puka :o..uz ma z toho poraza:) kamarat ma passat B5 a tiez mu to zacalo robit...nevietie niekto poradit ako to spravit??? :roll:
GOLF IV TDI ALH + chip :) zatial...
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Nevím co znamená přesně puká, ale nevrže a neskřípe v tom?
V zátáčkách a na nerovnostech? Jako kov na kov?

Pokud je to tohle, tak promazat ... jak se tomu říká .... čepy koleček co pojíždí při nastavování posunu sedačky.
Já to tam nikdy nezkoumal, možná tam opotřebením už něco chybí, ale také to musím občas něčim prostříknout jinak je to hrůza poslouchat.
ondrej12
Nováček

Příspěvek od ondrej12 »

je to také buchotanie..presne take nieco ako kov o kov..zajtra si dam este raz taku namahu a dam sedacku mimo auta a vsetko co uvidim tak preemazem (crazy) ...no hlavne tie koliecka ako si napisal !!!! ale inak tento system kolajnic sa mi fakt strasne nepaci !!! ako keby to ani VW nevymyslel....strasne ;)
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

Mne to robilo na Passate. Nejak som to neriesil, ale trocha mi to vadilo. Podla mna to moze sposobovat vôľa koleciek v kolajnicke, co sa posuvaju sedacky.
Skus to nejak vymedzit a odskusaj. Potom daj vediet.
ondrej12
Nováček

Příspěvek od ondrej12 »

koliecka namazane..vymedzene..podotahovane...a buchoce to tak isto ako predtym..budem ju musiet asi rozsekat sekerov a spalit...to bude asi najlepsie (LOL)
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

v tom pripade mas dve moznosti....bud ti to tluce nekde jinde a ne v sedacce a nebo pokud jo tak ti nezbyde nez ji odcalounit namontovat do auta a pak uz na to prijit musis kdyz za ni budes ruzne tahat....

jo a pak je taky moznodt koupit na vraku jinou :D
Mireck
Přispěvovatel

Příspěvek od Mireck »

Mal som ten isty problem a nechcem ta strasit ale sa mi to zhorsovalo az som sa nastval a sedacku odcalunil a zistil som ze je konstrukcia sedacky popraskana. Urcite k tomu javu pomohol naraz zo zadu na krizovatke a moja hmotnost (noteeth) . Sedacku som povaril vystuzil nafarbil naspat ocalunil a je pokoj.
Fafik
Sběrač informací

Příspěvek od Fafik »

jedna moznost http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=2 ... it=svornik , jen nevim zda-li jsou sedaky podobny v passatu a g4...
ondrej12
Nováček

Příspěvek od ondrej12 »

diki moc za ten link :) na golfe 4 su take iste sedacky ako na passate..idem tu zavitovu tyc rychlo vyrobit...potom dam vediet ci to pomohlo... ;)
ondrej12
Nováček

Příspěvek od ondrej12 »

odvtedy ako som to tam namontoval tak je pokoj..uplne ticho :) ...diki moc inac odporucam to spravit na vsetky golfy a passaty ..zo skusenosti po 200 000km su tie sedacky KO...ibaze by nejaka 40kg panicka na nich sedavala ;)
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

hmm, asi tiez musim urobti to iste..... kupil som krasne RS sedacky v super stave ale ta vodicova zhruba po tyzdni zacala pukat presne tym stylom ako popisoval ondrej12. sedacku som dal von, popozeral, poskusal... vyskusal aj na svojom mieste v kolajnickach... bola tam vola v tej lavej, tak som ju trochu stiahol a odstranil volu.... ale stale to robi, takze to je v niecom inom... bude to asi fakt uz len tym pantografom, lebo ked je sedacka von z auta tak je ticho nech s nou robim cokolvek, ale akonahle je uchytena v aute, tak to lupe aj na mieste, ked sa do nej opieram...... a cim viac ju tym pantografom pridvihnem, tym je to lupanie vacsie...
idem skusit tu fintu s tym svornikom M6, dufam ze to pomoze, lebo inak neviem no.... zohnat dalsiu RS sedacku v takom stave by bol asi problem :roll:
inak neviete niekto o fakt kvalitnej znacke vazeliny? znamy mi spominal cosi v sprayi, co ked sa nastrieka tak ztuhne, ale nevedel si spomenut na znacku, vraj mu to ktosi doniesol... (nejedna sa mi ani tak o cenu ale o kvalitu) ;)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
T0M
Nováček

vazelína

Příspěvek od T0M »

Ja som zohnal od firmy Den Braven-vola sa to nestekavé mazivo...je to spray, nastriekas aj na strop a nic ti nekvapne...mam to odskusane, maze ako blazen.inak maju tam aj ine podobne vyrobky, predajca ti urcite poradi ako mne.
Inak mne to pukanie tiez robi na Rs sedackach.uz si to spravil?prestalo to pukanie?
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

este to len idem riesit, potom dam vediet ci ten svornik M6 pomohol...
tu vazelinu od Den Braven si myslel toto?
Obrázek
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“