zdravim neporadil by mi nekdo proc mi piska turbo na T5 2.5tdi 128kw jiz mam treti a stale piska ale hodne jak rozhodci na hristi ale jen v malych otackach piska vzdy kdyz je zavreny egr ventil jak se otevre a plyny jdou zpet do sani tak to prestande.nikdy jsem teda nedal nove original.je to jiz treti repase ale pokazde od jine firmy.nemate s tim nekdo zkesenost?dekuju
ale zvlastni je ze se ten ventil normalne zaslepuje ale ja bych to udelat nemohl kdyz to udelam a auto bezi na volnobech tak to turbu zacne hrozne piskat
tomasekk píše:ale zvlastni je ze se ten ventil normalne zaslepuje ale ja bych to udelat nemohl kdyz to udelam a auto bezi na volnobech tak to turbu zacne hrozne piskat
hoch někde je problem v turbu asi né
já osobně bych hledal spíš závadu ve vejfuku
jelikož když se otevře egr tak plyny dou do sání a né do vejfuku (obrazně řečeno)
tak bych to viděl na nějakou netěsnost, nebo těsnění. Někde mezi turbem a egr. Bejvá tam taková plechová harmonika. Třeba je tam prasklina jak se to pořád demontovalo.
tomasekk píše:cau vyfuk je ok spis sem mel obavu ze ma spis maly odpor protoze jsem prave kuli tomu ze jsem si myslel ze je ucpany vykuchal kataklyzator
chosepm píše:tak bych to viděl na nějakou netěsnost, nebo těsnění. Někde mezi turbem a egr. Bejvá tam taková plechová harmonika. Třeba je tam prasklina jak se to pořád demontovalo.
cau taky ne vse je dobre hledal jsem i mikro praskliny a nic
myslel jsem ze jak tu na foru pisou ze se da snizit funkce egr tak jestli to jde i naopak aby zaviral treba malinko pozdeji to by mozna pomohlo,ale je to divne prototoze normalne ty ventili zaslepuju a chodi to je to fakt zahadny