kolik oleje 2,5tdi V6 ? prosím, spěchá, pomožte

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

moula
Sběrač informací
Odpovědi: 0

kolik oleje 2,5tdi V6 ? prosím, spěchá, pomožte

Příspěvek od moula »

brej den.
byl jsem na výměně oleje,(v autoriz.) a protože mi tekl olej okolo filtru odvětrání, měnil se i filtr odvětrání....(nově se místo filtr udvětrání dává zřejmě jen přepad-orig.díl- už to je prostě bez filtru...a vypadá to malinko jinak)

nyní však olej zřejmě utíká dále (prsa motoru, vršek suchý, teče to nekde ze zadni strany (znovu odvetrani nebo nekde u turba ???) a nebo je to způsobeno množstvím oleje ? nevím totiž kolik se ho tam dává, myslel jsem že cca 4-5l, ale v servise mi řekli že 6 litrů (5,8) ale nyní ráno když sem kontroloval stav oleje, je stav oleje cca 5 CENTIMETRU nad ryskou !!! auto sice nestálo Uplne rovně, jen malilinko z kopce, tak jsem ted nervózní, aby se mi tam zas něco nepo.... :roll:
a to není poprvé co sem tuto hodnotu oleje změřil.... i když jsem stál jen na malinko nakloněné rovině, bylo tam oleje stejně hodně... :roll:
prosím pomozte (wallbash)
frantacech
Aktivista

Re: kolik oleje 2,5tdi V6 ? prosím, spěchá, pomožte

Příspěvek od frantacech »

moula píše:brej den.
byl jsem na výměně oleje,(v autoriz.) a protože mi tekl olej okolo filtru odvětrání, měnil se i filtr odvětrání....(nově se místo filtr udvětrání dává zřejmě jen přepad-orig.díl- už to je prostě bez filtru...a vypadá to malinko jinak)

nyní však olej zřejmě utíká dále (prsa motoru, vršek suchý, teče to nekde ze zadni strany (znovu odvetrani nebo nekde u turba ???) a nebo je to způsobeno množstvím oleje ? nevím totiž kolik se ho tam dává, myslel jsem že cca 4-5l, ale v servise mi řekli že 6 litrů (5,8) ale nyní ráno když sem kontroloval stav oleje, je stav oleje cca 5 CENTIMETRU nad ryskou !!! auto sice nestálo Uplne rovně, jen malilinko z kopce, tak jsem ted nervózní, aby se mi tam zas něco nepo.... :roll:
a to není poprvé co sem tuto hodnotu oleje změřil.... i když jsem stál jen na malinko nakloněné rovině, bylo tam oleje stejně hodně... :roll:
prosím pomozte (wallbash)

To je pecka, dalsi skvely servis. Patri tam +- 4.5L vcetne filtru, kazdopadne na merce to musi byt mezi ryskami. Pokud tam mas 5cm na ryskou tak to honem odpust nebo odsaj pres merku, a modli se at to nic neposere.
Co se tyce toho filtru odvetravani, zajimava informace. Mel jsem ho venku, je to jen takove kovove sitko, stacilo to vyprat v benzinu a vyfoukat. Pokud mas moc oleje, muze to test kdekoliv. Napred uprav olej, pak se uvidi.

Super servis - kde to tak umi?
ObrázekRUN With The BULLS And HUNT With The BEARS....
Karl
Aktivista

Příspěvek od Karl »

PResne tak rýchlo s tým olejom preč tieto motory sa serú samy a nie ešte keď im niekdo pomôže hrozí vytlačenie gufier, a objavia sa aj iné netesnosti lebo sa zvýši tlak oleja.
Ešte, že existujú benzíny ináč by boli mechanici bez roboty :) preto mám 911 Turbo :) :DD
moula
Sběrač informací

Příspěvek od moula »

frantacech: určitě 4,5 litru ???? v katalogu na oleje taky píšou 6 litrů.... :? :? :?
je to orig. servic AutoPoly - dělaj dost často superby 2,5tdi.... :hm ...
moula
Sběrač informací

Příspěvek od moula »

takže mam mít strach aby nevylítly symerinky co ? :x pěkný teda... :x
jste si fakt jistí že 4,5 litru ??? bych se z toho Po... přitom mi tam už olej jendou měnili (vymena motoru-vačky) a to bylo v cajku ... :X
Karl
Aktivista

Příspěvek od Karl »

Aký je KÓD motoru?
Ešte, že existujú benzíny ináč by boli mechanici bez roboty :) preto mám 911 Turbo :) :DD
Karl
Aktivista

Příspěvek od Karl »

AFB, AKE : 4,3 udáva príručka pokial máš AKN tak tam ide skutočne tých 6L takže dúfaj, že máš ten :)
moula
Sběrač informací

Příspěvek od moula »

AFB samozřejmě ....
moula
Sběrač informací

Příspěvek od moula »

NO DO.... :x :x :x :x :x
moula
Sběrač informací

Příspěvek od moula »

tak sem to tam byl reklamovat, mechanik se divil, že se s takovou 2,5lkou ještě nesetkal, co má 4,3 litru :D takže se upustilo litr a půl, ted ho mam v lahvi... a budu to pozorovat - doufam že už ani neukápne...
(LOL)
wries
Nováček

Příspěvek od wries »

Tak to je nářez (hm) . 1,5 litru (LOL) . Dobrej servis.
Octavia 66kW AGR, r.v.3/2000
DAVERS
Nováček

Příspěvek od DAVERS »

Do motoru 2.5 TDi V6 vejde 5,5-5,8 litrů.
zachraňme spalovecí motory
frantacech
Aktivista

Příspěvek od frantacech »

moula píše:tak sem to tam byl reklamovat, mechanik se divil, že se s takovou 2,5lkou ještě nesetkal, co má 4,3 litru :D takže se upustilo litr a půl, ted ho mam v lahvi... a budu to pozorovat - doufam že už ani neukápne...
(LOL)
Kurva dyt to je jedno co pise nejaka brozura. Normalni user by tam nalil po merku a pak nastartoval a opatrne doladil. Jestli tam nalije idiot podle nejake brozury 6L a pak ani nekoukne na merku a je tam o 5cm nad, tak nevim co dodat.
ObrázekRUN With The BULLS And HUNT With The BEARS....
Radik
Přispěvovatel

Příspěvek od Radik »

dodat se dá jenom jedno idiot
moula
Sběrač informací

Příspěvek od moula »

DAVERS píše:Do motoru 2.5 TDi V6 vejde 5,5-5,8 litrů.
ono se ho tam vejde i víc... :D jde o to jestli to motor přežije nebo ne... :D

no ale vážně... záleží na typu motoru... neni 2,5V6 jako 2,5V6...

díky chlapi ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“