Rozvody 406

Citroen, Peugeot, Renault..

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Zdeněk M
Aktivista
Odpovědi: 0

Rozvody 406

Příspěvek od Zdeněk M »

Prosím pomoc,dělaly znamemu rozvody na 406 ,je to rv 95 a 1,8 16v a od te doby to nikdy nejelo. Potřebuji vědet kde a jak se to aretuje v hlavě a klika. Co sem na to koukal tak v hlave sou pod kolama zavitový dírky na vacky a pak v řemenici je díra na kolik. když jsem to nastavil na ty tri díry,tak motor nejde protocit. Tak jestli nema nekdo nakou schemu nebo obrazek a postup jak to nastavit. :(
mio
Sběrač informací

Příspěvek od mio »

Vlevo 1761 16v Je to jen foto snad něco uvidíš.Vpravo je 2,0 16 v.Obrázek
Naposledy upravil(a) mio dne 08 lis 2008, 18:29, celkem upraveno 1 x.
Dayco
Přispěvovatel

Příspěvek od Dayco »

to je všetko pravda ale treba mat istotu že neni pootočena remenica na kluke. :D
mio
Sběrač informací

Příspěvek od mio »

Dayco píše:to je všetko pravda ale treba mat istotu že neni pootočena remenica na kluke. :D
Všechny motory řady XU by měli mít na řemenici pero (klínek) takže by nemělo dojít k nesprávnému nastavení.Ale pro jistotu stačí vymontovat startér a pod startérem je ještě jeden aretační otvor z bloku do setrváku,je to dobře vidět , tušim 8 mm.Pak už to musí sedět .
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

mio píše:
Dayco píše:to je všetko pravda ale treba mat istotu že neni pootočena remenica na kluke. :D
Všechny motory řady XU by měli mít na řemenici pero (klínek) takže by nemělo dojít k nesprávnému nastavení.Ale pro jistotu stačí vymontovat startér a pod startérem je ještě jeden aretační otvor z bloku do setrváku,je to dobře vidět , tušim 8 mm.Pak už to musí sedět .
Díky moc chlapy,este jedna vec, když sou ty vacky na kolikach a mam sundaný víko tak jedna je smerem k saní vodorovně a druha je smerem dolů. Beru to podle vsech 16 ventilu co jsem delal,vždycky sou od sebe nebo u sebe a klika v horní uvrati. Tady na tej 406 nejsou obe ve stejný poloze,zda se mi že je vse aretovaný mimo horní uvrat. Když sem to dal na ty koliky a natah rozvodak tak to nesel motor protocit. Zitra to skusim znova. :?
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Zdeněk M píše:
mio píše:
Díky moc chlapy,este jedna vec, když sou ty vacky na kolikach a mam sundaný víko tak jedna je smerem k saní vodorovně a druha je smerem dolů. Beru to podle vsech 16 ventilu co jsem delal,vždycky sou od sebe nebo u sebe a klika v horní uvrati. Tady na tej 406 nejsou obe ve stejný poloze,zda se mi že je vse aretovaný mimo horní uvrat. Když sem to dal na ty koliky a natah rozvodak tak to nesel motor protocit. Zitra to skusim znova. :?
Tak sem to dal na koliky a nejde motor protocit,vyndal jsem starter a žadný otvor na kolik v bloku nejni. Setkal jsem stím nekdo, proc stím nejde otacet,prosim pomoc :(
bepa
Přispěvovatel

Příspěvek od bepa »

nemaš ustřihany klínky a pootočeny kola vuči hřídelum ted sem to řešil 2x na renaultu
conti
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conti »

A beres v uvahu ze pomer vacek ke klice je 1:2?
LMartin
Přispěvovatel

Příspěvek od LMartin »

Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Ok,zejtra se kouknu na klínky,jinak fakt už nevím,proc bi to neslo aretovat. A vjaký tý poloze je zaaretovanej? V horní uvrati asi ne, a jak by meli bejt ty vacky na prvním valci,beru to od remenice,když to mam na kolikach,tak mam saci vodorovně smerem ven k sacimu potrubí a vejfuk zapícchlej kolmo dolu. remenice je na koliku a nejspis sou pisty v jedný rovine,horní uvrat to není,když je klika na koliku.
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Zdeněk M píše:
Ok,zejtra se kouknu na klínky,jinak fakt už nevím,proc bi to neslo aretovat. A vjaký tý poloze je zaaretovanej? V horní uvrati asi ne, a jak by meli bejt ty vacky na prvním valci,beru to od remenice,když to mam na kolikach,tak mam saci vodorovně smerem ven k sacimu potrubí a vejfuk zapícchlej kolmo dolu. remenice je na koliku a nejspis sou pisty v jedný rovine,horní uvrat to není,když je klika na koliku.
No hosi,vse se skontrolovalo i ty zoubky na tech nabach na kolech pro vacku a vse ok,po zakolikovaní se opet potkava. Tak se to muselo nastavit logickým postupem, pist na prvním valci do horní uvratě a vacky na ventilech na houpacku,po par pokusech trefa a už to jede jak cert. A ten kdo to koupí a bude menit rozvody tak se ztoho p....e tak jako já. Porad si to nedokážu vysvětlit jak je todle možný. (wallbash)
wojto33
Přispěvovatel

Příspěvek od wojto33 »

ono si je to dobre pred tym ako to rozhodis poznacit si to fixkou alebo cim
Dayco
Přispěvovatel

Příspěvek od Dayco »

mal som ten isty problem , to čo som napisal vyššie to znamena -pootočena remenica na kluke ale nie na klínku ale na odpruženi remenice.,dierka na kolik je skoro na obvode, klinok je stred a pootočenie može byt medzi nimi a tam je guma (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Francouzské vozy“