Rozvody 406
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Rozvody 406
Prosím pomoc,dělaly znamemu rozvody na 406 ,je to rv 95 a 1,8 16v a od te doby to nikdy nejelo. Potřebuji vědet kde a jak se to aretuje v hlavě a klika. Co sem na to koukal tak v hlave sou pod kolama zavitový dírky na vacky a pak v řemenici je díra na kolik. když jsem to nastavil na ty tri díry,tak motor nejde protocit. Tak jestli nema nekdo nakou schemu nebo obrazek a postup jak to nastavit. 
Všechny motory řady XU by měli mít na řemenici pero (klínek) takže by nemělo dojít k nesprávnému nastavení.Ale pro jistotu stačí vymontovat startér a pod startérem je ještě jeden aretační otvor z bloku do setrváku,je to dobře vidět , tušim 8 mm.Pak už to musí sedět .Dayco píše:to je všetko pravda ale treba mat istotu že neni pootočena remenica na kluke.
Díky moc chlapy,este jedna vec, když sou ty vacky na kolikach a mam sundaný víko tak jedna je smerem k saní vodorovně a druha je smerem dolů. Beru to podle vsech 16 ventilu co jsem delal,vždycky sou od sebe nebo u sebe a klika v horní uvrati. Tady na tej 406 nejsou obe ve stejný poloze,zda se mi že je vse aretovaný mimo horní uvrat. Když sem to dal na ty koliky a natah rozvodak tak to nesel motor protocit. Zitra to skusim znova.mio píše:Všechny motory řady XU by měli mít na řemenici pero (klínek) takže by nemělo dojít k nesprávnému nastavení.Ale pro jistotu stačí vymontovat startér a pod startérem je ještě jeden aretační otvor z bloku do setrváku,je to dobře vidět , tušim 8 mm.Pak už to musí sedět .Dayco píše:to je všetko pravda ale treba mat istotu že neni pootočena remenica na kluke.
Tak sem to dal na koliky a nejde motor protocit,vyndal jsem starter a žadný otvor na kolik v bloku nejni. Setkal jsem stím nekdo, proc stím nejde otacet,prosim pomocZdeněk M píše:Díky moc chlapy,este jedna vec, když sou ty vacky na kolikach a mam sundaný víko tak jedna je smerem k saní vodorovně a druha je smerem dolů. Beru to podle vsech 16 ventilu co jsem delal,vždycky sou od sebe nebo u sebe a klika v horní uvrati. Tady na tej 406 nejsou obe ve stejný poloze,zda se mi že je vse aretovaný mimo horní uvrat. Když sem to dal na ty koliky a natah rozvodak tak to nesel motor protocit. Zitra to skusim znova.mio píše:Všechny motory řady XU by měli mít na řemenici pero (klínek) takže by nemělo dojít k nesprávnému nastavení.Ale pro jistotu stačí vymontovat startér a pod startérem je ještě jeden aretační otvor z bloku do setrváku,je to dobře vidět , tušim 8 mm.Pak už to musí sedět .Dayco píše:to je všetko pravda ale treba mat istotu že neni pootočena remenica na kluke.
Ok,zejtra se kouknu na klínky,jinak fakt už nevím,proc bi to neslo aretovat. A vjaký tý poloze je zaaretovanej? V horní uvrati asi ne, a jak by meli bejt ty vacky na prvním valci,beru to od remenice,když to mam na kolikach,tak mam saci vodorovně smerem ven k sacimu potrubí a vejfuk zapícchlej kolmo dolu. remenice je na koliku a nejspis sou pisty v jedný rovine,horní uvrat to není,když je klika na koliku.LMartin píše:http://leteckaposta.cz/105397882
No hosi,vse se skontrolovalo i ty zoubky na tech nabach na kolech pro vacku a vse ok,po zakolikovaní se opet potkava. Tak se to muselo nastavit logickým postupem, pist na prvním valci do horní uvratě a vacky na ventilech na houpacku,po par pokusech trefa a už to jede jak cert. A ten kdo to koupí a bude menit rozvody tak se ztoho p....e tak jako já. Porad si to nedokážu vysvětlit jak je todle možný.Zdeněk M píše:Ok,zejtra se kouknu na klínky,jinak fakt už nevím,proc bi to neslo aretovat. A vjaký tý poloze je zaaretovanej? V horní uvrati asi ne, a jak by meli bejt ty vacky na prvním valci,beru to od remenice,když to mam na kolikach,tak mam saci vodorovně smerem ven k sacimu potrubí a vejfuk zapícchlej kolmo dolu. remenice je na koliku a nejspis sou pisty v jedný rovine,horní uvrat to není,když je klika na koliku.LMartin píše:http://leteckaposta.cz/105397882